Problem med portforwarding? Läs detta!

Permalänk
Medlem

Problem med portforwarding? Läs detta!

Vill bara dela lite information till dem som har samma problem som jag har haft:

Jag har haft problem med att öppna portar sen jag flyttade hit och skaffat fiber 2017, och efter att ha testat allt kom jag till slutsatsen att det är min router det är fel på. Nu skaffade jag en ny och problemet kvarstod. Till sist fick jag reda på att min ISP (Bahnhof) återanvänder externa IP-adresser för att spara på IPv4 för oss som är på stadsnät, och det är där problemet låg. Då efter lite bläddrande på deras sida igår hittade jag ett formulär för att beställa sin egen IP-adress kostnadsfritt. Jag skickade väg min ansökan och så fick jag en ny IP idag.

Detta är inget som ofta nämns på engelska artiklar eller forum har jag märkt, det är nog därför jag inte har fått reda på detta tidigare...

Hur som helst, hoppas att någon kommer till nytta av det här. Tack för mig!

Permalänk
Vila i frid

Det kallas för Carrier Grade NAT https://en.wikipedia.org/wiki/Carrier-grade_NAT

Ett annat sätt att komma runt CG-NAT (om ens ISP inte är behjälplig) är att ansluta till VPN som ger dig publik IP-adress. Flashback VPN är en av då få där du har adressen helt för dig själv utan restriktioner. Mullvad kör med manuell "hålslagning".

Permalänk
Medlem

Det går även att göra detta online bara surfa in på http://dhcp.bahnhof.net/ logga in o sen tryck aktivera på den enhet som visas är uppkopplad just nu vänta 10min starta om routern.

Visa signatur

Nu när vi betalar för det!
Glöm inte bort att slänga alla plastpåsar i vattnet!

Skit nätagg (som inte alltid=med billigt) är enbart till för dom rika som har råd att byta ut allt när (inte OM utan NÄR) det dör!