"rant": Jag saknar svenska servrar.

Permalänk
Medlem

"rant": Jag saknar svenska servrar.

Hej allihopa!

Jag vill egentligen bara skriva av mig lite.

Det är nämnligen som så att jag har så starka minnen från när folk brukade ha en 'host' burk i sin svenska källare, dit man anslöt och spelade med 5 ping.

Jovisst, det finns spel där man fortfarande kan få låg ping när man ansluter från sverige. Så som counterstrike.

Men åh... Vad jag saknar servrar som fanns runt om i sverige, där det till och med var 5 ping!
Även fast 30~40 ping till tyskland, frankrike eller Polen inte är mycket, så är det tillräckligt stort för att göra att det märks av. Framförallt äldre spel vars 'netcode' inte är lika bra som dagens standard.

Det var något speciellt. Och fortfarande är, att få sina skott registrerade nästan perfekt, och att få saker i spelet att inte ha "gummibands effekt". Just när majoriteten av spelare var svenskar och alla hade låg ping.

Just nu bor jag i Irland, med vad som lokalt kallas "Fiber". Det är adsl sista meterna till huset. Jag har som absolut lägst 18 ping till spelservrar. Dessa är placerade i London. Sällan under 40 ping till andra spelservrar.

Det är vad jag vet endast Csgo, faceit som har primära servrar där. Men alla undviket givetvis london, om de ej är britter eller irländare, då det är så långt från andra platser..

Men jag saknar just nu hur mjukt och härligt låg ping är.
Under 10 gärna..
Minns när jag befann mig i uppsala, jag hade 90% av tiden 4~6 ping i cs. Det är nästan som en våt dröm i dagsläget.
Även fast det "endast är 64 tick" så gör det verkligen enorm skillnad tycker jag.

Nu förtiden så är netcode mm så mycket bättre än 'back in the days'. Framförallt i skjutarspel, men jag får ofta känslan att det händer saker som känns som "bullshit" eftersom att rörelsen och skotten inte visuellt hänger ihop helt.

Jag har haft ärliga funderingar att ta mitt "pick o pack" till tyskland endast för att få lägre ping, eller kanske nederländerna
Jag har ju redan valt mitt nuvarande boende för att fly ifrån coaxial nätverk som gav mig 15+ ping i varje spel jämfört med nuvarande internet.

Men aja.. Jag kanske är överkänslig?
Samma sak som att jag tycker att det gör enorm skillnad med vilken mus och musmatta jag använder så tycker jag väll samma sak om internet.

Det är något med att spela online, när det känns som att man spelar offline, där varenda kula man sätter i pannan träffar.
Nuförtiden, så känns det som att det är ren tur om man träffar i vissa spel då man måste sikta lite framför eller något.
Det är svårt att förklara, men just när man skjuter en springande fiende så går det ofta bättre när man skjuter framför, och det om något känns så otroligt fel.

Tack för alla ni som hade en liten dator i källaren som tuggade på battlefield, cs 1.6, quake, wc3 och andra servrar.
Ni har förstört mig lite

Och tack till mamma och pappa, ni skaffade fiber innan jag knappt fick mina första minnen. Vill minnas att jag var 6 år gammal.

Visa signatur

Har jag uppgivit felaktig information? Rätta mig gärna, jag vet inte allt och kan ha fel.

Permalänk
Keeper of the Bamse

Jag håller med om den nostalgiska sidan av det du säger, men nätkoden i dagens spel gör att det inte är lika latenskänsligt längre.

Vidare, skillnaden mellan 5ms och 40ms gör nog ingen större skillnad om du inte är professionell i ditt spelande. På en 60hz-skärm är det typ 2 bilduppdateringar, inget du behöver justera och "skjuta framför" för. Det var ju på gamla quaketiden när man sprang runt med 250-300ms latens.

Visa signatur

i7 10770K, NH-D15. 16GB corsair. RTX 3080. 3TB nvme. Samsung G9. Fractal Torrent Compact. Corsair RM850.
Logitech G pro wireless mouse. Logitech TKL915 wireless. Logitech Pro X Wireless.
Macbook pro M1 (16GB, 512GB). HP Reverb G2.
www.bamseclockers.com

Permalänk
Medlem

Glöm inte bort där man hade admins per server som kunde slänga ut folk som inte kunde beté sig.

Visa signatur

Rota3: Ryzen 5600 - 32GB - Radeon RX 7600 - Kingston NV200 2TB - Fractal Design R3 - EVGA Supernova 750W

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zeedarn:

Just nu bor jag i Irland, med vad som lokalt kallas "Fiber". Det är adsl sista meterna till huset. Jag har som absolut lägst 18 ping till spelservrar. Dessa är placerade i London. Sällan under 40 ping till andra spelservrar.

Wow, den definitionen av "fiber" är ju skrämmande missvisande och borde vara olaglig. Alla ISP:er kör ju fiber i någon del av sina nät så då borde det inte finnas något annat än fiber på marknaden, om man ska gå enligt den denfinitionen.

Visa signatur

Antec P280 | Corsair RM750x | ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero | Ryzen 9 5900X | G.Skill Trident Z RGB 3200MHz CL14 @3600MHz CL16 2x16GB | ASUS RTX 3080 TUF OC | WD SN850 1TB | Samsung 970 Pro 1TB | Samsung 860 Pro 1TB | Samsung 850 Pro 1TB | Samsung PM863a 3.84TB | Sound Blaster Z | 2x ASUS PG279Q

Permalänk
Medlem

Överlag verkar det som om mer och mer centraliseras just för att man vill "spara pengar".