Samsung SSD 980 Pro sägs nå marknaden inom två månader

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nima2001:

20GB räckeer inte långt idag..
Om du menar TB.. hade du köpt den?
En 20TB PCI SSD. . Undrar vad det hade kostat.. som en bil typ?

Självklart TB....my bad
Och det är precis det jag menar, fel fokus. Kapacitet istället för hastighet så priset gå ner på det.

Visa signatur

Zenith Extreme Alpha | Threadripper 2950X | 3080 Ti TUF OC | 64GB DDR4 3200MHz | 970 EVO Plus 1TB | 3x Red Pro 10 TB @ raid0 | OLED42C2 + 2x U3014

Permalänk
Medlem

@Aje: Jag håller egentligen med.. Men det känns soma tt storleken på SSDs är på väg hela tiden. Minns när det började komma ut på marknaden så var 120GB standard. Nu har vi 1-2 TB utan problem.
Men ja det stagnerar ju mer när tekniken utveklar mer åt hastighet som du säger, dock gillar jag att vi går mer åt PCI SSDs snarare än Sata. Men efter denna PCI 4 generationen tycker jag man ska utöka storlekarna mer och mer snarare än hastigheter som du säger.

Visa signatur

Citera för svar!

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Mindfighter:

Men jag märker stor skillnad på min dator (970evo) och ungarnas (wd black första gen m2) när de har problem och man ska dit och fixa. Så tackar aldrig nej till mer prestanda, vem vill vänta mer än nödvändigt när man gör saker!

Stora frågan är väl hur stor skillnad skulle du märka om diskarna satt i samma dator.

Permalänk
Medlem
Skrivet av jawik:

Stora frågan är väl hur stor skillnad skulle du märka om diskarna satt i samma dator.

Samma moderkort, 9600k vs 9700k, jag har mer ram och bättre gpu (men den används ju inte när det är generellt windows-meck), så primärt ssd hastighet som skiljer.

Visa signatur

Dator: Mac

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ricerunner:

Har 64GB DDR4 i nuvarande burk, och eftersom jag sällan renderar så låter jag primocache tugga på i det vardagliga bruket och spelandet. 16GB cache till C:, 8GB till speldisken (1TB intel 660p i USB-kabinett), och 27GB Optane L2-cache till 4TB HDD. Det flyter på riktigt, riktigt bra. Vill man verkligen åt den där lilla endorfinkicken igen man fick när man började använda SSD, då kan jag rekommendera mer RAM och cachea speldisken.

Jag har inte testat själv, men vad jag hört ska moderna operativsystems cache-system göra ram-diskar överflödiga mer än i väldigt specifika scenarior där man vill garantera latensen för särskilda operationer. Men du menar att du med ramdisk märker tydlig skillnad även i den dagliga användningen, gentemot att låta OSet hantera det?

Permalänk

Snabb ssd är som snabb grafikkort. Ytterst få personer har behovet, speciellt om man drar bort skaran som enbart köper prylen för att leka.

Nå en sata ssd behöver man inte precis vara så teknisk innan man tycker att denna börjar sega ner, men det är alltid en fråga om pengar. Samsung SSD 860 2TB kostar 3500kr, 970 evo kostar över 5000kr. Det blir 1500kr över att lägga på annat. Om/när denna prisskillnad går ner, så kommer skaran användare som motiverar att välja den bättre att öka.

Angående Samsung SSD 980 Pro så säger namnet pro att den ej är till för de stora skaran utan ytterst få. Så Samsung SSD 980 Evo blir nog den enda som för vanligt folk blir ett alternativ.

Det jag hoppas på är att dessa riktigt snabba ssd ska minska prisskillnaden på ssd som förr räknades som snabba. Säg att man kan få en motsvarande 970 evo 2TB för 4000kr när Samsung SSD 860 2TB kostar 3500kr. Ja då blir det ett argument för rätt så många att välja den dyrare.

Att tänka på att ju större lagringsutrymme man utnyttjar, ju mer sannolikhet är det ofta att man arbetar med fler filer med större storlekar. Så ni som högst jobbar med 10MB filer och liknande behöver ej ha de snabba ssd.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av deltascu:

Jag har inte testat själv, men vad jag hört ska moderna operativsystems cache-system göra ram-diskar överflödiga mer än i väldigt specifika scenarior där man vill garantera latensen för särskilda operationer. Men du menar att du med ramdisk märker tydlig skillnad även i den dagliga användningen, gentemot att låta OSet hantera det?

Har något enstaka spel på C: samt alla bruksprogrammen. Skillnaden är väl försumbar där, men låter den snurra på i read-only bara för att. Är så sällan man hoppar över 40GB ramanvändning ändå.
Men spelen är jag rätt så övertygad om att de laddar lite rappare då jag bara får ut 600 MB/s i USB-portarna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mindfighter:

Du är sent ute RAM-based Solid State diskar var ”da shit” när man behövde prestanda back then... har för mig att vi hade såna på hela 5GB. Det var RAM-minne med batteri i en 19” rack-låda som anslöts via SCSI till servern.

Jo, Dataram inc sålde ramdiskar redan på mitten 1980-talet. Fanns tex en med 650MB ram och en 650MB hårddisk samt batteribackup så den hann spara undan raminnehållet på disken vid strömavbrott.

Men de vara alldeles för dyra om man inte hade extrema behov. En SMD-disk på 67 MB på den tiden kostade runt 50 000 SEK som jämförelse. MFM-diskar var klart billigare men med klart sämre prestanda.

Permalänk
Medlem

@Ejziponken: Nej. För oss som primärt använder datorn till spelande ger dessa nästan ingen extra skjuts i sparad tid jämfört med vanliga SSD:er på grund av att datorn är massiv flaskhals vilket gör siffrorna till enkom glädjesiffror som inte betyder något alls. Det är sådant här som får mig att bli intresserad av en PS5 i stället som på riktigt kommer ta bort laddningsskärmar.

Microsoft påstår sig dock ha DirectStorage (sin egen lösning av flaskhalsproblemet på XSX) på G till Windows 10. Nvidia har sagt i nästan tio år att de arbetar på en sådan lösning också. Nu återstår det att se om XSX och PS5 kan få Nvidia eller någon inom PC-världen att leverera efter tomma ord.

Se här:

https://youtu.be/_-gJRl6Fc4E

Visa signatur

12900K | 32GB 6000 DDR5 | 3090 FE | PG259QN |

Permalänk
Medlem

Varför envisas med 1TB, varför inte åtminstone ge oss 2TB eller mer?

Visa signatur

Samsung Odyssey G9 240Hz HDR1000 5120x1440 9900K 5,3GHz 1,335v adaptive Asus Z390-I
Asus RTX 2070 Dual EVO Advanced 8GB G.Skill Trident Z RGB B-Die 3200MHz CL16 2x16GB Samsung 970 Evo 1TB
Seasonic Focus Plus Gold 850W 2 x Dell U2715H Corsair K65 Speed SteelSeries Rival 500 Bose Companion 5
Secretlab TITAN 2020 SoftWeave Corsair H100i RGB Platinum Noctua NF-A12x25 x 4 PnP Neo G Mini GB4: 6869 CB15: 233