Jobbmöjligheterna inte så stora?

Permalänk
Medlem

Verkar nog vara lite var man bor, här i Kronoberg/Växjö är det en jävla brist på it folk, vi har haft uppe tjänster i typ 2 år utan att tillräckligt många sökt eller hittat rätt...

Visa signatur

Chassi: Fractal design Define C Mobo: aorus x570 elite
Cpu Ryzen 3600 Kylare noctua nh-d15Gpu 7900XT Ram g.skill flare x black
Kingston a2000 1TB 2x PSU: EVGA SuperNova 850 G2

Permalänk
Medlem

Första jobbet är alltid svårast oavsett vad man utbildat sig till. Arbetsgivaren har ofta lite underlag att gå på och det är enkelt att man väljer någon med iaf lite mer erfarenhet (som en annan arbetsgivare redan har vågat satsa på tex). Med det sagt så kommer du hitta ett job förr eller senare. Jag tror det viktiga är att visa upp potential och hjälpa arbetsgivaren våga fatta beslutet att satsa på dig. Som många andra nämner är en bra portfolio att hänvisa till ett riktigt bra hjälpmedel. Praktik är en annan väg in där arbetsgivare inte behöver ta så stor risk etc (dock kanske inte optimalt för alla iom dåligt betalt).

Jag jobbar själv inom HR och kan säga att rekryteringsprocesser kan ta lång tid. Framförallt under sommaren och definitivt under Covid. Att det drar ut på tiden beror oftast på tidsbrist hos rekryterande chef eller rekryterare etc eller att situationer förändras (Covid är ett bra exempel. Tror många avvaktar samtidigt som man inte vill dra tillbaka annonser och tappa de kandidater man har).

Permalänk
Medlem

Testa skapa en profil här:

https://demando.se/

Deras "profil" är rätt gedigen, så kan vara intressant att skapa en bara för att få lite bättre inblick i hur företag/rekryterare "profilerar" sökande.

Sen som många säger, första jobbet är svårast, så kan (tyvärr... för alla inbladade) vara en idé att hoppa på något där du vet redan från börjat att det bara blir en språngbräda.

Men håller även med andra om att det är drygt nu i Coronatider, vet mängder av bolag som både har anställningsstopp samt undviker att rekrytera pga att det är grötigt både med rekrytering och att få igång en nyanställd i dessa tider.

Sen juni/juli/aug brukar tyvärr vara segt överlag. Bäst brukar höst/vår vara, så se till att vara taggad och startklar att pumpa på rejält mot slutet av augusti.

Vi har en teammedlem som började 1 vecka efter att vi började jobba hemma, kan säga att han tyvärr fått den sämsta/tråkigaste starten jag varit med om.

Permalänk
Medlem

Se om du kan hitta något som passar att söka på Benify's jobbsida, vi letar efter utvecklare och utvecklingkontoret sitter i GBG.

Visa signatur

i7-7700K @5GHz | Corsair H115i | MSI Z270 SLI PLUS | GTX 1060 6GB | G.Skill 16GB @3200MHz | Samsung 960 EVO 250GB | Intel 600p Series 512GB | be quiet! Dark Power Pro 850W | iiyama Red Eagle G-Master 24" 144HZ