Permalänk
Medlem

Drift-problem/Bluescreen

Hej! Jag har fått en egenbyggd dator i present. Jag vill använda den till att spela på, främst spelet DayZ. Datorn ska ha tillräckligt med prestanda för att klara av spelet. Jag spelar genom en launcher som heter DZSA launcher och det brukar gå bra att spela i ca 5 minuter men sen crashar spelet. När man startar det igen går det att spela nån minut innan det crashar och så fortsätter det. Ibland får jag till och med bluescreen och datorn startar om. När jag precis fått datorn kunde jag spela längre, upp emot en timme innan det crashar men nu funkar det som sagt max 5-10 minuter. Som jag har märkt nu så crashar inte andra spel på datorn utan det är bara DayZ som krånglar.

Min vän har stresstestat datorn och den "ville inte riktigt vara med" som han uttryckte det, den hänger sig lite grann.
Jag har laddat ner drivrutiner så dom ska vara up to date. Jag har även provat att formatera om datorn. Jag har avinstallerat spelet och launchern och laddat ner dem igen och det hjälpte inte. Har någon nån ide om vad jag kan göra härnäst som kan hjälpa?

Operatingsystem: Windows 10 Pro 64-bit
CPU: AMD Ryzen 5 1600 AF
RAM: 16,0GB Dual-Channel DDR
Moderkort: ASUSTeK PRIME B450M-A
GPU: Radeon 580 Nitro+ 8GB

Permalänk
Medlem

Kör memtestx86. Kan mycket väl vara problem med RAM.

Visa signatur

It’s more fun to compute.

Permalänk

Vad får du för felmeddelanden när spelet krashar respektive vid bluescreen?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Maldergho:

Vad får du för felmeddelanden när spelet krashar respektive vid bluescreen?

Jag får inget felmeddelande när spelet crashar utan det stängs bara ner. När jag får bluescreen står det ungefär "Your PC has run into a problem and needs to restart as soon as we´re finished collecting some error info."

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dreijer:

Kör memtestx86. Kan mycket väl vara problem med RAM.

Har testat det nu och det visade sig att jag hade ett trasigt RAM-minne. Bytte ut båda RAM mot nya och jag misstänkte även att det var något fel med nätaggregatet så jag bytte ut det också. Provade att starta DayZ men fick crash efter 5 minuter ändå. Inget felmeddelande. Körde memtest på nya RAM-minnena och dom såg ut att fungera bra. Har du någon aning om vad det kan vara då?