Permalänk
Medlem

Installation av Noctua NH-L12S

Har köpt en Noctua NH-L12S för mitt SFF-bygge och installerar den på ett Asus ROG Strix B450-i Gaming med en Ryzen 5 3600. Om man följer manualen så skall man använda de gråa extensions och använda det ihop med min befintliga platta(på baksidan) men när jag gör detta (provat både med de långa och de korta fästena) så kommer inte fäst-skruvarna tillräckligt nära fästanordningen. Jag gissar att man inte skall lägga hela sin vikt på kylaren för att tvinga ner den?

Så vad jag istället gjorde var att jag tog de vita extensions som enligt manualen är för moderkort av typen AM2, AM3. Dessa är nämligen någon millimeter högre så då når skruven från kylaren ner och jag kan fästa den. Jag inser att fjädrarna som sitter på skruvarna på kylarna kan möjligtvis påverka här men samtidigt känns det givetvis fel att köra med fel extensions.

Vad jag även fick göra var att koppla loss fläkten som satt under för att vara helt säker på att den inte skulle krocka med mina minnen (även om jag egentligen inte trodde att detta skulle vara något problem). Men nu är jag lite osäker på hur jag skall fästa fläkten igen om jag nu kör den på ovansidan av kylflänsen. Tycker att det krävs lite väl mycket kraft för att spänna fast den igen på ovansidan och är helt ärligt lite osäker på hur den skall fästa och i vilken ordning man göra det.

Vet att NH-L12S är en ganska populär cpu-kylare så tar gärna emot råd och tips. Enligt min erfarenhet så är det oftast så att om du är tvungen att ta i (rent fysiskt) vid datorbyggen så är det troligtvis fel.