Är detta en bra speldator? (Star citizen, VR m.m)

Permalänk

Är detta en bra speldator? (Star citizen, VR m.m)

Hej alla kunniga människor, nu har min speldator blivit fem år och jag sitter mest och väntar på att den ska falla ihop av sig självt! Tänkte ta och köpa en dator som håller i många år, och där jag kan spela nuvarande och kommande spel med så hög grafik som möjligt. Jag kommer att spela spel som Star Citizen, conquerors blade och Half Life Alyx (VR med quest). Har ca 20 000 att bränna.

För att göra det lätt för mig tittade jag på kompletts färdigbyggen och hittade dessa:

https://www.komplett.se/product/1140488/gaming/speldator/stat...
https://www.komplett.se/product/1140490/gaming/speldator/stat...

Nu undrar jag om någon av dessa två blir en bra investering? Har inte varit engagerad i datorer på minst fem år och är helt lost när jag själv försöker göra en bedömning. Vill inte behöva bygga själv just nu (men ser gärna att datorn går att uppgradera i framtiden vid behov).

Permalänk
Medlem

Nja. Sådana där färdigbyggda märkesdatorer ger jag inte mycket för. De har överlag dålig kylning, dåliga utbyggnadsmöjligheter, mediokra komponenter utanför grafikkort och processor som inte är säljpunkter, samt inte sällan skeva prioriteringar för en speldator (tänk superprocessor med budgetgrafikkort)

Mest för pengarna får man om man plockar ihop delar själv. Kan man inte byga själv så kan exempelvis Komplett eller Inet ofta hjälpa till med det mot en peng. Har man inte lust med det, eller önskar supporten man kan få med en färdig dator så har vettiga butiker ofta sina egna speldatorer, på Komplett hade jag exempelvis tittat på den här istället för de du länkade från MSI:
https://www.komplett.se/product/1139813/datorer/komplett-pc/k...

Visa signatur

Ryzen 7600X - Geforce RTX 4080 - Custom Loop - Samsung 34" Ultra Wide
Intel i7 9700K - Radeon VII

Permalänk
Medlem

Här har du. Behöver bara installera windows själv. Inet bygger datorn + 2 års garanti.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/13720551

Visa signatur

5900X | 3080

Permalänk
Medlem

@Birkus: varför X570? Det är ju bara pengar i sjön egentligen

Visa signatur

Ryzen 7600X - Geforce RTX 4080 - Custom Loop - Samsung 34" Ultra Wide
Intel i7 9700K - Radeon VII

Permalänk
Medlem

@Starric:

Sett till funktionerna är det dock väldigt prisvärt! VRM i toppklass, 2.5G LAN, WiFi 6, bra IO och upp till 2 NVME-enheter i fullt fräs.

Inga problem att slänga i en 16-kärnig Zen 3-processor om ett par år. Eftersom TS ville ha möjlighet att uppgradera i framtiden känns det som ett vettigt val.

Det är heller inte säkert exakt vilka B450-moderkort som kommer få stöd för Zen 3 i nuläget så det känns onödigt att ta en chansning på ett sådant med denna budget & use-case.

Visa signatur

5900X | 3080

Permalänk
Medlem

@IonCableheart: Tittar man på Star Citizen system requirements:

RECOMMENDED
For the best gaming experience when exploring the 'verse, we advise players have systems that meet or exceed the below specifications:

OS Windows 10 (Latest Service Pack)
CPU Quad Core CPU
GPU DirectX 11 Graphics Card with 4+ GB Ram
Memory 16+ GB DDR4
Storage 60 GB SSD

Så bägge maskiner du "länkat" kommer funka med det du frågat. Viktigaste jag upplevt är att det är installerat på en SSD, annars kommer spelet ha en stor flaskhals.

Som många nämner behöver du inte själv bygga längre utan de flesta online har en sådan tjänst, så du kan sätta allting i korgen och be dem bygga. Flesta färdiga maskiner, kan man bytta några saker grafikkort, eller utöka minne, flera diskar etc.

Själv skulle jag först bestämt mig om jag vill gå ner AMD eller Intel, sen kolla lite "bang for the buck" cpu (dvs en som är prisvärd men kanske inte den "senaste, snabbaste") 16gb minne, SSD, GFX (samma där Nvidia eller AMD).

Lycka till!

Har du inte gjort en pleadge och vill ha en referall till Star citizen skicka bara ett PM.