Permalänk
Avstängd
Skrivet av Bussović:

Gång efter gång gör man samma misstag...

Provar en pizzeria man inte provat på ett tag för att de KANSKE har blivit bättre med att göra kebabpizza.
Men gång efter gång så blir man besviken...

Jag har EN pizzeria av fjorton (!!) i min stad som jag tycker håller bra nivå varje gång. Ett par stycken till som funkar men resten är besvikelser av olika skäl. Ändå ska jag envisas med att prova dessa?

Jag får skylla mig själv. Bättre att vara trogen den man tycker håller bra nivå hela tiden.

Hur gör ni själva?
Trogna en enda pizzeria hela tiden eller kan ni blanda utan att bli besvikna på vad ni får för pengarna?

Kebab köper jag på Paganini och pizzan köpes på bryggan, båda restaurangerna i Västerås. Blir sällan besviken när man vet vad man får.
Har fortfarande inte testat Giddegrillen som ska ha ruskigt bra hamburgare men ska göra detta nästa gång jag blir sugen.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Medlem
Skrivet av Snyft:

Köpte eldorado gyros och det var något av det vidrigaste jag någonsin ätit. Kom inte i närheten i smak av gyros/kebab som jag ätit ute.
Även Felixs vita kebabsås är vidrig.

De flesta kolonialsåser är inte särskilt bra. Kolla i kyldisken istället efter såser. Sen undviker jag Eldorado som pesten, men jag handlar även sällan på Axfood.

Visa signatur

Ryzen 5900X | 32GB G.Skill CL14 3866MT/s | 7900 XTX | Asus Strix X470-F

Permalänk

Nämen hallå där! Ett tag sen man skrev här, men nu är det dags igen.

Här i Stockholm lever vi vidare i en slags allmän förnekelse av risig kebab i varje gatuhörn, och med ännu hemskare kebabsåser endast ämnade för de som på allvar hatar livet. MEN, nu har några snubbar bakom en av de mest framgångsrika pizzeriorna i Jönköping precis öppnat ett relativt nytt ställe i Vasastan som kör kebabpizze-söndag där det, hör och häpna, serveras äkta kebabsås precis som det ska se ut och smaka. Så är du i storstan en hungrig söndag och är på gränsen att hoppa i Mälaren p.g.a. vår världskänt deprimerande kebab, styr då skutan istället mot Savoj och testa detta. De brukar även slänga upp rätt många bilder på sin Instagram för att fresta smaklökarna och få syndafloden att skölja bort styggelsen som annars stavas Stockholmskebab: https://www.instagram.com/savojpizza/

Och för er som inte följer Kebabskatt på Instagram, gör er själva en tjänst och följ snubben som recenserar Göteborgs kebabpizzor varje söndag med en stor dos humor. Hög nivå som sänker söndagsångesten ett par snäpp.
https://www.instagram.com/kebabskatt/

Skrivet av Snyft:

Köpte eldorado gyros och det var något av det vidrigaste jag någonsin ätit. Kom inte i närheten i smak av gyros/kebab som jag ätit ute.
Även Felixs vita kebabsås är vidrig.

Kan tänka mig det. Den enda såsen som funkar från daligvaruhandeln är Sjysst Käks såser.

Det var min kebabuppdatering för stunden, tack för mig och lev länge alla kebabälskare där ute!

Visa signatur

Intel Core i9-10900K | ASUS ROG Strix Z490-F | ASUS GeForce RTX 3090 ROG Strix OC | be quiet! Dark Power Pro 12 1200W | Fractal Design Define 7 Mid Tower | Corsair Force Series MP600 1TB | LG 27GL850 |

Permalänk
Bussovi_ by XHI

Idag är kebabens dag! Så gör er plikt och käka kebab idag!

Visa signatur

Halo kompis!

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen
Skrivet av Bussović:

Idag är kebabens dag! Så gör er plikt och käka kebab idag!

Ska fan testa ett hak i min kommun efter tips i helgen

Permalänk
Bussovi_ by XHI
Skrivet av tcntad:

Ska fan testa ett hak i min kommun efter tips i helgen

Blev det gött?

Visa signatur

Halo kompis!

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen
Skrivet av Bussović:

Blev det gött?

Det var gott ja, lagom portion och lite tjockare än standarden på andra ställen kändes det som. Lite annorlunda pommes på nåt sätt. Mycket sås var ett plus, hade självklart på chilisås.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Perra2001:

Nämen hallå där! Ett tag sen man skrev här, men nu är det dags igen.

Här i Stockholm lever vi vidare i en slags allmän förnekelse av risig kebab i varje gatuhörn, och med ännu hemskare kebabsåser endast ämnade för de som på allvar hatar livet. MEN, nu har några snubbar bakom en av de mest framgångsrika pizzeriorna i Jönköping precis öppnat ett relativt nytt ställe i Vasastan som kör kebabpizze-söndag där det, hör och häpna, serveras äkta kebabsås precis som det ska se ut och smaka. Så är du i storstan en hungrig söndag och är på gränsen att hoppa i Mälaren p.g.a. vår världskänt deprimerande kebab, styr då skutan istället mot Savoj och testa detta. De brukar även slänga upp rätt många bilder på sin Instagram för att fresta smaklökarna och få syndafloden att skölja bort styggelsen som annars stavas Stockholmskebab: https://www.instagram.com/savojpizza/

https://i.imgur.com/vOusSW1.jpg

Och för er som inte följer Kebabskatt på Instagram, gör er själva en tjänst och följ snubben som recenserar Göteborgs kebabpizzor varje söndag med en stor dos humor. Hög nivå som sänker söndagsångesten ett par snäpp.
https://www.instagram.com/kebabskatt/

Kan tänka mig det. Den enda såsen som funkar från daligvaruhandeln är Sjysst Käks såser.

Det var min kebabuppdatering för stunden, tack för mig och lev länge alla kebabälskare där ute!

Han verkar ganska hård i sina bedömningar, och humorn uppskattas absolut. Hade varit kul att se han recensera typ Domino's kebabpizza, jag tror den hade fått noll.

Sen följer hans bedömningar inte riktigt mina. Men det kan bero på att jag inte köper samma pizza som han, skinka på kebabpizza är för mig en hädelse.

Permalänk
Medlem

Kebab är mega. Men man vill ju ha strips till, inte ris, så då blir det ju inte nyttigt käk.

Hur som helst, det viktiga är att be om de 3 såserna i små koppar bredvid tallriken. Det är det enda riktiga. Så blir inte stripsen blöt och man väljer, dippar och växlar såserna som man känner.

Såser: Vitlök - kritiskt viktig, stark sås - mycket viktig, mild sås - inte så viktig men ytterst trevligt att ha med, lite som smakreseter för att njuta 100% kebaben igenom.

Permalänk
Medlem
Skrivet av hypermode:

Kebab är mega. Men man vill ju ha strips till, inte ris, så då blir det ju inte nyttigt käk.

Hur som helst, det viktiga är att be om de 3 såserna i små koppar bredvid tallriken. Det är det enda riktiga. Så blir inte stripsen blöt och man väljer, dippar och växlar såserna som man känner.

Såser: Vitlök - kritiskt viktig, stark sås - mycket viktig, mild sås - inte så viktig men ytterst trevligt att ha med, lite som smakreseter för att njuta 100% kebaben igenom.

Tre fel gör inte ett rätt. Hur kan det gå runt att sälja äcklig chilisås som inte ens är stark. Som exilgöteborgare i huvudstaden lider jag med alla oinvigda. Följ @kebabskatt (insta) - riktig kebabsås är inte röd.
Peace out

Visa signatur

AMD 7700X (EK 240mm AIO) | ROG Strix B650E-F Gaming | Gigabyte RX 6800 XT 16GB OC | Kingston Fury 32GB DDR5 5600mhz | Kingston Fury Renegade M2 2TB | Alienware AW2723DF 280hz

Permalänk
Medlem

Minns tillbaka med glädje till gymnasietiden i en by utanför Östersund, som heter Svenstavik.
Macken där hade (har???) Sveriges bästa starksås, tomatsås såklart, inge jäkla cayennepeppar här inte, så där att det bränner i munnen men ändå smakar tomat/chili/kryddor som en riktigt starksås ska göra.
Mycket god vitlöksås med, hade både kebab och kebabpizza, räddade en från många hungriga dagar med mindre ätbar mat i matsalen.
Såklart nötkött dessutom, krispiga pommes på utsidan och lagom mjuka på insidan.

Visa signatur

*Citera för svar*
Work smart, not hard.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av hypermode:

Kebab är mega. Men man vill ju ha strips till, inte ris, så då blir det ju inte nyttigt käk.

Hur som helst, det viktiga är att be om de 3 såserna i små koppar bredvid tallriken. Det är det enda riktiga. Så blir inte stripsen blöt och man väljer, dippar och växlar såserna som man känner.

Såser: Vitlök - kritiskt viktig, stark sås - mycket viktig, mild sås - inte så viktig men ytterst trevligt att ha med, lite som smakreseter för att njuta 100% kebaben igenom.

Men du svarar ju inte på de viktiga frågorna: Röd (tomatbaserad) sås eller rosa/orange (jag vet att vitlök alltid är vit, men den ligger liksom utanför denna fråga)? Fläskkött eller nötkött? Pressad köttfärs eller faktiska köttstycken?

På senare tid har det blivit en del kebab för min del, mycket på grund av hemarbete och utbudet i närheten, framför allt utbudet av mat som går fort, där jag slipper stå i kö bakom femton hipsters som ska diskutera chili-sorter på tacon eller hur man bäst får fram nyanserna i en smash-burgare. Detta har gjort att jag valt annat än pommes en del för det blir för mycket fett annars.

Kebab med ris funkar tycker jag, riset är neutralt mer än pommesen så man känner ju mer smak från kött och sås, men det är klart att man saknar den flottiga sältan ändå. Jag har också kört en del kebab med mos en del vilket funkar som mellanläge typ. Men annars funkar ju en ren kebabrulle utan någon form av potatis eller så, bara kött, sås och grönsaker, gärna i nybakt "pizzabotten"-bröd men libabröd funkar ju med.

Runt mitt jobb finns många "turkisk grill"-ställen som har lite mer autentisk eller traditionell kebab. Där får man för det mesta både ris och någon form av potatis, råstekt är vanligast men pommes är ofta ett alternativ. Tillbehören skiljer sig också med mer inlagd rödkål, kanske majrova och liknande och förstås helt andra såser. Det är absolut gott ibland men det duger inte riktigt om man är sugen på en kebab. Kryddningen är också inte riktigt rätt för mig, även om den är mer autentisk, lite för mycket julkänsla med kanel, kryddpeppar och så.

Vanligaste lunchen vid hemarbete för mig är dock falafel från ett ställe som bara säljer falafel. Det går generellt fort att få maten trots att de gör falaflarna färska till varje beställning, och det är rätt billigt. Priset har gått upp nu sedan i våras men till 60 för en standardrulle så det är ändå sjukt billigt jämfört med det mesta. Gott också även om det förstås är uppenbart att det är billiga råvaror, mycket vitkål exempelvis.

Permalänk
Bussovi_ by XHI

Nu utmanar @PolskiPies Kebabkungen i Göteborg om vad kebab är!

Visa signatur

Halo kompis!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bussović:

Nu utmanar @PolskiPies Kebabkungen i Göteborg om vad kebab är!

https://youtu.be/A-lXN7SlPWg

Polski - Kebabkungen 1-0

Permalänk
Medlem

Kan bara hårt rekommendera korv-kebab. Vet det låter helt skruvat, men hyvlar 200g falukorv (gäller att ha bra hyvel!) i kebab-strimlor, sedan kör man det i en bunke med santa marias kebabkrydda (jag gillar styrka, så dunkar i Mexican Spicemix också). 7 minuter 200c i airfryer, skaka runt, 7 minuter 165c, skaka runt, 7 minuter 120c, klart.

Roliga är att det blir typ 1dl fett i korgen som dragits ur 200g falukorv, det som är kvar är typ en blandning mellan knaper-bacon och kebab. Fruktansvärt gott i hemmamecklad kebabrulle.

Visa signatur

Asus B550E-Gaming / Ryzen 5900X stock / Corsair Vengeance 32GB 3600 MHz CL18 /
ASUS TUF 4080 Gaming OC / Samsung 980 PRO 2TB PCI-Ev4 + 2TB WD Black NVME PCI-Ev3 / Corsair RM850x v2 / Acer Predator XB273UGX 1440p 270 Hz G-Sync / Phantek P500A / Arctic Cooling LF II 240mm / Evo 4 / Sennheiser IE 300 / Rode NT1-A
Synology 1621+ 6*16 / 1513+ 5*8 / LG CX 65" / XBox Series X
Ownit > Bahnhof

Permalänk
Bussovi_ by XHI
Skrivet av KroesusSork:

Kan bara hårt rekommendera korv-kebab. Vet det låter helt skruvat, men hyvlar 200g falukorv (gäller att ha bra hyvel!) i kebab-strimlor, sedan kör man det i en bunke med santa marias kebabkrydda (jag gillar styrka, så dunkar i Mexican Spicemix också). 7 minuter 200c i airfryer, skaka runt, 7 minuter 165c, skaka runt, 7 minuter 120c, klart.

Roliga är att det blir typ 1dl fett i korgen som dragits ur 200g falukorv, det som är kvar är typ en blandning mellan knaper-bacon och kebab. Fruktansvärt gott i hemmamecklad kebabrulle.

Jag köpte ett styck airfryer igår så kanske kan vara värt att prova och se!
Sambon gjorde något liknande med falukorv nyligen iaf och tyckte det var trevligt.

Visa signatur

Halo kompis!

Permalänk
Medlem

I brist på "vanliga svenska" kebabpizzor så funkar faktiskt Dominos make your own pizza bra: tomatsås, mozarella (extra), döner kebab, majs, champinjoner och kebabsås.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Kakann:

I brist på "vanliga svenska" kebabpizzor så funkar faktiskt Dominos make your own pizza bra: tomatsås, mozarella (extra), döner kebab, majs, champinjoner och kebabsås.

<Uppladdad bildlänk>

Du måste ha varit borta från "svensk kebab" länge om Dominos variant går ner.

Permalänk
Skrivet av Kakann:

I brist på "vanliga svenska" kebabpizzor så funkar faktiskt Dominos make your own pizza bra: tomatsås, mozarella (extra), döner kebab, majs, champinjoner och kebabsås.

<Uppladdad bildlänk>

Majs på kebabpizza. Är det nån grej som är vanligt i Norge?

Visa signatur

Intel Core i9-10900K | ASUS ROG Strix Z490-F | ASUS GeForce RTX 3090 ROG Strix OC | be quiet! Dark Power Pro 12 1200W | Fractal Design Define 7 Mid Tower | Corsair Force Series MP600 1TB | LG 27GL850 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Perra2001:

Majs på kebabpizza. Är det nån grej som är vanligt i Norge?

Nä det tror jag inte, det var en ”make your own” from Dominos men det var faktiskt över förväntan för att vara därifrån.

Permalänk
Medlem
Skrivet av KroesusSork:

Kan bara hårt rekommendera korv-kebab. Vet det låter helt skruvat, men hyvlar 200g falukorv (gäller att ha bra hyvel!) i kebab-strimlor, sedan kör man det i en bunke med santa marias kebabkrydda (jag gillar styrka, så dunkar i Mexican Spicemix också). 7 minuter 200c i airfryer, skaka runt, 7 minuter 165c, skaka runt, 7 minuter 120c, klart.

Roliga är att det blir typ 1dl fett i korgen som dragits ur 200g falukorv, det som är kvar är typ en blandning mellan knaper-bacon och kebab. Fruktansvärt gott i hemmamecklad kebabrulle.

Hur kan admins inte tagit bort detta inlägg och bannat dig tillbaka till stenåldern?

Permalänk

Vänner!
Är ni, precis som jag, boendes i en aningslös huvudstad där riktig kebabsås är lika unikt som datorspel utan mikrotransaktioner, så kan jag glatt meddela att det nu finns en sås på flaska som puttar ner Schysst Käks 'Mild Kebabsås' från översta podiet här hemma.

Kom över en sån här flaska tidigare idag, och det ångrar man inte en sekund. Stark rekommendation med andra ord till alla oss kebabälskare som tvingas leva bland risiga pizzerior i Stockholm där det envisas med fulkryddad tomatsås eller vitlöksblask när man ber om kebabsås.

Finns att köpa på Hemköp.

Visa signatur

Intel Core i9-10900K | ASUS ROG Strix Z490-F | ASUS GeForce RTX 3090 ROG Strix OC | be quiet! Dark Power Pro 12 1200W | Fractal Design Define 7 Mid Tower | Corsair Force Series MP600 1TB | LG 27GL850 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av izzie:

Hur kan admins inte tagit bort detta inlägg och bannat dig tillbaka till stenåldern?

Eh, vad är fel nu då? Bara för att det är gjort på fläsk och inte får?

Visa signatur

Asus B550E-Gaming / Ryzen 5900X stock / Corsair Vengeance 32GB 3600 MHz CL18 /
ASUS TUF 4080 Gaming OC / Samsung 980 PRO 2TB PCI-Ev4 + 2TB WD Black NVME PCI-Ev3 / Corsair RM850x v2 / Acer Predator XB273UGX 1440p 270 Hz G-Sync / Phantek P500A / Arctic Cooling LF II 240mm / Evo 4 / Sennheiser IE 300 / Rode NT1-A
Synology 1621+ 6*16 / 1513+ 5*8 / LG CX 65" / XBox Series X
Ownit > Bahnhof