Permalänk
Medlem

Kräver en sås-omröstning!!

Visa signatur

5600x/B550i @+200mhz/-30 PBO2 | Crucial (E-die) 2x16gb 3000c15 @3800c16 | XFX 319 MERC 6700XT

Permalänk
Medlem

Gyros ska man inte ha vanlig vitlökssås eller röd kebabsås på! Räknar det som två olika saker enbart därför. Kebab ska svarvas, själv äter jag med blandad vitlökssås och röd kebabsås/starksås.

Permalänk
Bussovi_ by XHI

@mkl:
*spyr*
Såg en som käkade kebabpizza med ananas på...
Jag blev arg grr

Visa signatur

Halo kompis!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zippeer:

"Kebabsås" jävla hitte på fasoner ni har där nere i södra delarna av Sverige

Speciellt GBG där dem drar fram Stadium vattenflaskan och frågar vilken sås man ska ha

Har inte läst ditt inlägg utan såg bara bilderna, Men någon nämnde något om stockholms kebab och allt jag kan säga är att stockholm är helt värdelösa på kebab...

Som någon som flyttat från Malmö till Stockholm kan jag säga att äta kebab och falafel i Stockholm verkligen gör mig deprimerad. 5 gånger dyrare och 50 gånger sämre.

Visa signatur

| Corsair Crystal 460X | Z390-F | 9700K | ROG Ryujn 360mm | RTX 3080Ti | ROG Thor 850W | Vengeance Pro 3200mhz 16cl 16GB (2x8) | 970 Pro 2TB + 2xWD Black 4TB | ROG SWIFT PG279Q | Arctis 7 Pro Wireless | ROG Scope Deluxe red silent | ROG Chakram |

Permalänk

Gyros vinner! Helt klart. Svenska ställen är fruktansvärt dålig på både gyros och rullar. Vi ska inte ens prata om såsen. Starka såser är som barnmat här!

Lök ska EJ vara på kebaben, jag förstår inte ens hur man tänker? Oftast är det nog för att dölja den otroligt dåliga smaken som kebabköttet har.

Bästa kebaben jag ätit var på Eker Gyros Török Étterem i Budapest. Då har jag ändå rest runt till, än så länge, 32 länder i mitt liv och alltid testat den lokala kebaben. Inklusive till Istanbul, i princip enbart för att testa kebaben där.

Hemmagjort bröd i stenugn, , dönerkebab alternativt en god kycklingkebab, röd- eller vitkål, lite grönsallad i och stark sås med några droppar vit sås. En perfekt kebab.

Såhär ser en kycklingrulle ut på stället jag skrev: https://i.imgur.com/VQseoEa.png

Permalänk
Bussovi_ by XHI

@erssn:
Det är fixat!

Visa signatur

Halo kompis!

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Nioreh83:

Kebabpizza ska ha sallad på

Helt rätt, är mer eller mindre en kebabtallrik som är hälld uppe på hela pizzan så då är det även sallad med. Man vill ju också ha det lite nyttigt

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Bussovi_ by XHI

@aakerlind:
mmmh den såg nice ut! Lite lik souvlaki som jag käkade i Grekland!

Visa signatur

Halo kompis!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mithras:

Som någon som flyttat från Malmö till Stockholm kan jag säga att äta kebab och falafel i Stockholm verkligen gör mig deprimerad. 5 gånger dyrare och 50 gånger sämre.

Du har ingen talan, ni har saltgurka på kebaben.

Visa signatur

R5 3600 | 5700 xt | XPG SPECTRIX 3200MHz 16GB | B450i Aorus Pro WIFI | Corsair SF750v2 | Evolv Shift Air |
Galleri: Aether | Chandra

-=CITERA FÖR SVAR=-

Permalänk
Medlem

Ska vara stark med extra sås!

När jag gör kebab hemma blir det dock vitlökssås för sambon inte äter stark...

Senaste gången jag gjorde kebab hemma.

Tipsa gärna om bra kebabhak! helst speciella ställen som gör specialkebab som t.ex. kebab med bröd och varm salsa eller andra stilar av kebab som vi inte har på pizzaställena.

Visa signatur

R7 5800X3D / RX 6950 XT / 32GB Ram / 1TB SSD / X570 Bräda / 850w Nätagg.
32 Tums Skärm 1440p 144hz Curved VA panel.

Permalänk
Medlem
Skrivet av lowngcawt:

Du har ingen talan, ni har saltgurka på kebaben.

hahaha,

Går alltid att be om att inte få det på.

Kebab i Stockholm kan man dock inte be om att få bra

Det som dock är värre än det, är det som Stockholmare kallar "vitlökssås". Vilket är någon typ av mager yoghurt eller vafan. Ännu en poäng som Göteborgarna tar från Stockholm; de vet hur man gör ordentlig vitlökssås

Visa signatur

| Corsair Crystal 460X | Z390-F | 9700K | ROG Ryujn 360mm | RTX 3080Ti | ROG Thor 850W | Vengeance Pro 3200mhz 16cl 16GB (2x8) | 970 Pro 2TB + 2xWD Black 4TB | ROG SWIFT PG279Q | Arctis 7 Pro Wireless | ROG Scope Deluxe red silent | ROG Chakram |

Permalänk
Medlem

@Bussović : Campinos i Vbg har riktigt god kebab, men du menar att det finns betydligt bättre än så alltså? Eller var det mer "upplevelsen" som gjorde stället i Jkpg bättre?

Permalänk
Medlem

Har egentligen bara ett tydligt minne när det gäller kebabpizza och det är från Orientlivs på Ellen Keys 2 i Ryd i Linköping. Pizzorna var inte mycket att ha, men de var billiga (45 kronor?) och de erbjöd ett gigantiskt berg av pommes på pizzan för en femma extra. Två hungriga unga män kunde äta sig mätt på den pizzan.

Talar vi om kebab i allmänhet minns jag fortfarande min första kebabrulle. Det upplevdes som gigantisk, även för en hungrig tonåren. Och så givetvis min upplevelse i Tyskland när jag beställde kebab i bröd och de frågade om jag ville ha "doppelt fleisch". Jag talar inte tyska men tackade glatt ja. Ja, det var verkligen "dubbelt kött". Vi talar om ett bröd fullproppat med kött och så lite sås och lite lite sallad på toppen. Riktigt god, det ska ingen säga något om.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Baltzar:

Palmyra i Årsta. Behöver inte säga mer.

Skrivet av mkl:

Exakt.

Vill också tillägga att jag tycker att riktig kebab äter man med pommes, i "franska" eller ugnsbakad pita

Skrivet av Nioreh83:

Medelmåttig kebab på sin höjd. Stora portioner, i övrigt meh..

Instämmer! Palmyra är absolut inget speciellt sett till smakupplevelse utan lever helt på sina enorma (oproportionerliga) portioner.

Visserligen nice att man får ta alla tillbehören själv, förut var det dock bara såser, feferonis etc men nu måste man ta sallad, tomat, lök ja allt själv. Tallrik helt ok men knixigt om man kör en i bröd?!

Nej, Palmyra-hypen kan med gott samvete begravas!

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Oliver91:

Ska vara stark med extra sås!

När jag gör kebab hemma blir det dock vitlökssås för sambon inte äter stark...

https://i.imgur.com/6eofOfg.jpg

Senaste gången jag gjorde kebab hemma.

Såg ut som en portion för barn Kebab ska ätas i stora mängder.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Bussovi_ by XHI

@Northbane:
Jag var typ 18 när jag åt där så det är 13 år sedan så jag vet inte hur det blivit efter det! men det var en magisk smakupplevelse utan tvekan! Det är sällan jag varit med om godare men San Mariono i Jönköping hade ruskigt god kebab när jag smakade på kebabpizzan där.

Visa signatur

Halo kompis!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stefflo:

Såg ut som en portion för barn Kebab ska ätas i stora mängder.

det är STORA pommes och stora kebabbitar det är stora tallrikar med.

det är cirka 300g kött och 300g pommes med en massa sås

Visa signatur

R7 5800X3D / RX 6950 XT / 32GB Ram / 1TB SSD / X570 Bräda / 850w Nätagg.
32 Tums Skärm 1440p 144hz Curved VA panel.

Permalänk
Medlem
Skrivet av edson:

Instämmer! Palmyra är absolut inget speciellt sett till smakupplevelse utan lever helt på sina enorma (oproportionerliga) portioner.

Visserligen nice att man får ta alla tillbehören själv, förut var det dock bara såser, feferonis etc men nu måste man ta sallad, tomat, lök ja allt själv. Tallrik helt ok men knixigt om man kör en i bröd?!

Nej, Palmyra-hypen kan med gott samvete begravas för gott!

Ni har säkert ansjovis på er kebab

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mithras:

hahaha,

Går alltid att be om att inte få det på.

Kebab i Stockholm kan man dock inte be om att få bra

Det som dock är värre än det, är det som Stockholmare kallar "vitlökssås". Vilket är någon typ av mager yoghurt eller vafan. Ännu en poäng som Göteborgarna tar från Stockholm; de vet hur man gör ordentlig vitlökssås

Problemet med stockholmskebaben är just innerstan, man kan ju inte köpa en östermalmskebab och tro att det ska vara bra.
Ut i krigszonen och få i dig en bra kebab!

Visa signatur

R5 3600 | 5700 xt | XPG SPECTRIX 3200MHz 16GB | B450i Aorus Pro WIFI | Corsair SF750v2 | Evolv Shift Air |
Galleri: Aether | Chandra

-=CITERA FÖR SVAR=-

Permalänk
Medlem

I denna tråden måste ju bara denna bilden upp, det måste ju vara den mest klassiska kebabtallrikbilden på internet? Nog är den väl perfekt!?

Visa signatur

AMD 1090T // Vulcan 1866MHz 7-10-10-29 // HD6950 2GB // Crucial M4 128GB // Seasonic S12 500w (inköpt 2006)
Laptop Acer 17": Intel 3210M // 8GB Ram // GT640M // Samsung 830 256GB
Laptop MSI 17": Intel 4200H // 8GB Ram // GTX850 // Samsung 830 256GB
Laptop Lenovo: AMD 7640HS // 16GB RAM // RTX4060 // Samsung 960Pro 512GB

Permalänk
Moderator
Forumledare

@Bussović: Du gör mig så stolt *snyft* ❤️

Visa signatur

Forumets regler | Har du synpunkter på hur vi modererar? Kontakta SweClockers/moderatorerna

Jag stavar som en kratta

Gillar lök på discord

Permalänk
Avstängd

Köper alltid i love pizzas kebabsås, finns nästan överallt numera. En stark och en mellan och blandar dom.

Permalänk
Medlem

Sedan jag slutade äta kött så blev ju kebab en av grejerna man faktiskt kunde sakna, men då kom "Schysst Käk" Med en vegokebab och gyros, riktigt jävla fin. Men personligen har jag föredragit kebabrulle eller tallrik framför pizza av någon anledning. Men godaste rullen tyckte jag på sin tid var i Borås på Borås kebab tror jag det hette, riktigt bra rullar, men sedan fanns det ett ställe som hette "knallens kebab" Superrulle där, pommes,ost,kebab osv riktigt fin!

Sås gör jag helst själv då jag faktiskt inte stött på någon pizzeria som gör godare sås än jag själv! Kan variera mellan tre olika en "kebasås" en med mer vitlök, och en starkare där sriracha får ge hettan

Visa signatur

Chassi: Fractal design Define C Mobo: aorus x570 elite
Cpu Ryzen 3600 Kylare noctua nh-d15Gpu 7900XT Ram g.skill flare x black
Kingston a2000 1TB 2x PSU: EVGA SuperNova 850 G2

Permalänk
Medlem

Gillar min kebabpizza med sallad, gurka, tomat och massor av rödlök

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Medlem

Stolt GBG'are här, har ätit pizza runt om på planeten och kan säga Gbg (+- 300km) har dom bästa kebab pizzorna på planeten. Räcker man åker upp till stockholm och skall beställa en kebabpizza med kebabsås så frågar dom: vill du ha vit eller röd sås?.... ehhhhh... kebabsås önskar jag... vill du ha den vita eller röda såsen??... ehm.. jag antar väl att det får bli den vita såsen :). Sedan när man äter skiten så smakar man ju självklart på såsen och inser att det är skiten vitlöksås.

e:
vitlöksås är INTE KEBABSÅS... sen så är inte kebabsås 2 såser... DET ÄR 1!!!

Visa signatur

"Resistance is futile."

- Georg Ohm

Permalänk
Moderator
Forumledare
Skrivet av NatureBoyyy:

Sedan jag slutade äta kött så blev ju kebab en av grejerna man faktiskt kunde sakna, men då kom "Schysst Käk" Med en vegokebab och gyros, riktigt jävla fin.

Jag försöker minska på köttintaget, så detta tipset tackar jag för. Ska testas 🙂

Visa signatur

Forumets regler | Har du synpunkter på hur vi modererar? Kontakta SweClockers/moderatorerna

Jag stavar som en kratta

Gillar lök på discord

Permalänk
Medlem

Pepperoni i Johanneberg i Göteborg. Tunna bottnar som är knapriga när delar pizzan. Och de olika varianterna av kebabpizzorna namges med en siffra på slutat: Kebabpizza 1, Kebabpizza 2, osv. Inga konstigheter eller krusiduller.

Visa signatur

Sitter på gamla grejer.

Permalänk
Medlem

Antingen har jag tappat aptiten på kebab eller så har de flesta ställen i Stockholm bara gått ner i kvalité.

Palmyra i Årsta är smakmässigt bland de sämre som finns, enda som är kvar är mängden man får, förut var det en legendarisk upplevelse.

Lokala haket Valentinos i Upplands Väsby hade lätt de bästa kebabpizzorna under flera års tid men sedan de bytte ägare har de hamnat i low tier när det gäller köttet, deras starksås är dock fortfarande det bästa jag någonsin haft på kebab.

Min nya favorit är en pizza med kebab, fläskfile, lök, champinjoner och bearnaisesås... Kan vara lite biased då jag endast käkar den när jag är bakfull...

Permalänk
Medlem

Jag försöker också minska på köttintaget...så jag tackar för denna tråd. Nu ska det ätas!

Visa signatur

"En superdator är en maskin som kör en ändlös slinga på bara två sekunder" - Okänd

Permalänk
Medlem

@NordhNet:

Gört, kebaben är lite godare än gyros imo, käka gärna som rulle i typ libabröd, köp deras sås till eller gör egen, hans video verkar vara väck på hans tips på en kebabsås till men jag gör en egen variant av den

Havrefraiche 2dl
Majonäs 1 dl
Ketchup typ 1 msk
Bostongurka typ 1 msk
Italiensk salladskrydda (viktig)
Vitlök efter smak (en klyfta räcker för vanglig, fler för vitlökssås)
Sirracha om man vill ha en med lite styrka.

Så den vanliga tror jag är
1 dl cream fraiche
1 dl gräddfil
1 dl majonäs och resten samma då, lite tips iallafall, kebaben behöver en bra sås till och tycker den passar väldigt fint!

Visa signatur

Chassi: Fractal design Define C Mobo: aorus x570 elite
Cpu Ryzen 3600 Kylare noctua nh-d15Gpu 7900XT Ram g.skill flare x black
Kingston a2000 1TB 2x PSU: EVGA SuperNova 850 G2