Asus släpper Geforce Now-rekommenderad Wifi-router

Permalänk
Melding Plague

Asus släpper Geforce Now-rekommenderad Wifi-router

Företagets nya Wifi 6-router bjuder på bandbredd om totalt 5 665 Mbps och optimeras för Nvidias speltjänst Geforce Now.

Läs hela artikeln här

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Så en "vanlig" router som kostar lite extra för folk som inte orkar/kan konfigurera sin router? Tja, varför inte. Kundgruppen lär ju finnas.

Visa signatur

Processor: Motorola 68000 | Klockfrekvens: 7,09 Mhz (PAL) | Minne: 256 kB ROM / 512 kB RAM | Bussbredd: 24 bit | Joystick: Tac2 | Operativsystem: Amiga OS 1.3

Permalänk
Medlem

Undra hur mycket den klisterlappen kostade 1000kr? 1500kr?

Permalänk
Medlem

Vore nice om fler än Bahnhof kunde leverera 2,5Gbit eller högre.

Visa signatur

Dator: Lian Li O11 Dynamic, R9 5900X, MSI X570 ACE, Corsair H150i Pro, G.Skill TridentZ@3733MhzCL16, ASUS RTX 3090 TUF OC, Firecuda 530 2TB, 990 Pro 2TB, Corsair RM850x.
Skärm: LG OLED 42C2

Permalänk
Avstängd

Kommer ihåg när man satt med 56.6K och nu är det 5665M hehe

Permalänk
Medlem

Från artikeln: "Hur ser ditt hemmanätverk ut, skapar du QoS-profiler för nätverksaktiviteterna eller håller du dig till routerns standardinställningar?"

Har i en ASUS RT-AC66U aktiverat QoS, valt "Adaptiv" och en fördefinierad QoS-konfiguration "Spel", som då prioriterar spelpaket högst (förutom Net Control Packets). Innan detta val så har jag för mig att "Webbsurfning" dvs https låg över spelpaket, och det ställde till det då spel skulle uppdateras (Overwatch var det nog, hämtade med https), och hämtningen av uppdateringen sörplade i sig all bandbredd så att det laggade för två som spelade i samma (kabel)nätverk. Så "...automatiskt aktiverar prioritering av nätverkstrafik för Geforce Now när tjänsten upptäcks på nätverket." kan nog vara bra, i alla fall för de som inte är inne och själv fifflar i inställningarna. Sen är det ju inte helt ovanligt att diverse fantastiska automatiska konfigureringsmetoder kan ställa till det på oväntade sätt, tänker på MCE och automatisk sättning av vcore i bios etc. för att nämna nåt.

Permalänk
Lyxfällan 🎮

Jag har länge letat efter en ny Wifi-router att ersätta mitt gamla halvdassiga härke här hemma med. Kikade på Ubiquiti Amplifi Alien eftersom den kryssar i vad jag vill ha i en ersättare, men den har inte lanserats i Sverige och i Ubiquitis butik är den slut i lager så det verkar inte troligt att det blir någon bredare internationell satsning på den. Får fortsätta reka i utbudet av Wifi 6-routers med tri-band och andra trevliga nymodigheter.

Visa signatur

"We're with the press, hired geeks!"
Raoul Duke, Fear n' Loathing in Las Vegas

Permalänk
Medlem

Kul att utveckling finns även om jag är lånnnnngt borta från "target market"

Visa signatur

>>X3D o sval=yeet^2!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Markusas:

Vore nice om fler än Bahnhof kunde leverera 2,5Gbit eller högre.

Comhem Säger att deras 1200 abonnemang är på 1200mbps men bara "trådlöst" via deras router.

Permalänk
Medlem
Skrivet av eXim:

Comhem Säger att deras 1200 abonnemang är på 1200mbps men bara "trådlöst" via deras router.

Routern de skickar med har en LAn-port för 2,5Gbit/s
https://www.comhem.se/kundservice/drift-och-felsok/com-hem-wi...

Permalänk
Medlem

Specifikationerna för trådlösa routrar måste vara de sämsta i datorbranschen. Detta är absolut inte ett klagomål på Asus eftersom de gör samma sak allihop, men det är rent absurda siffror. Varför skulle jag bry mig om vilken summan av alla de teoretiska bandbredderna för alla nätverken tillsammans? Det som är intressant är vilken prestanda jag kan få med en enhet på de två respektive frekvensbanden, och det lär inte vara 5665 Mbps. Det kommer att vara 150 Mbps på 2.4 GHz-bandet med väldigt få undantag, och då talar jag om hastigheten i det fysiska lagret, innan alla ineffektivitets-förluster. 5GHz-bandet är naturligtvis mer, men att komma över 866Mbps är riktigt svårt på en bärbar enhet idag (fasta kan nå högre om de är nära routern, men då kan man ju lika gärna dra en sladd).

Visa signatur

5900X | 6700XT

Permalänk
Medlem

Sitter man 1 decimeter från routern så kan man lika gärna köra trådat.

Visa signatur

Intel i5 12600K | Asus TUF Gaming Z690-Plus D4 | Asus Geforce RTX 3060 Ti | 32 GB DDR4 | Fractal Design North | Corsair iCue Link H100i | Cooler Master V750 Gold i Multi

Permalänk
Medlem

Ja fattar inte heller helt denna Wifi hysteri.. om ALLT skall kopplas i luften och man skall pusha gigabyte med data, är det inte väldigt mycket som måste gå igenom dessa stackars antenner?
Jag menar många har ju ändå tv och pc etc ganska stationärt, laptops, telefoner, paddor självfallet men borde satsta på mer 2gb + anslutningar som krävs om man vill flytta lite spel och filmer etc.