vad gjorde du smart senast?

Permalänk
Medlem
Skrivet av aragon:

en liten uppdatering gällande inomhus termostaten till thermia, den tycks fungera väl.
Minskningen av energiförbrukning blev nästan exakt 2000kwh + lite skrammel, då körde jag ändå fler och tyngre saker.
(körde ac mer och en server stod på 24/7 samt testade jag att ladda ladda ur batteri ett stort antal gånger så där förlorar man ju typ 20% för varje gång, dock gav solcellerna ca 300kwh så det går väl nästan på ett ut. det ska bli väldigt intressant att se för ett helt år vad resultatet blir då det var i juni den monterades.
minskningen var framför allt under de månader då vädret var milt. när det blev kallare så stämde förbrukningen mer överens med föregående år. detta är då den lägsta förbrukning vi haft under dom drygt 14 år sedan vi byggde huset.

gällande andra projekt så har jag fått lite ny tändning, så dom närmsta månaderna kommer det göras en hel del pulade.

"förlorar man ju typ 20% för varje gång"
Detta låter ju inte bra?
Jag har en förlust på cirka 3-4% laddning/urladdning i batteriet
Har du kallt där batteriet/växelriktare står?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sejopajy:

"förlorar man ju typ 20% för varje gång"
Detta låter ju inte bra?
Jag har en förlust på cirka 3-4% laddning/urladdning i batteriet
Har du kallt där batteriet/växelriktare står?

jag vet inte om det stämmer, Det var min rör kille som jag
tjatade med om var gränserna går för att generera vinst vid ladda/ladda ur baserat på elpris.
han sa då att han räknat på det vilket skulle ge ca 20% förlust vid konverteringen från ac till dc och sedan tillbaka igen, (ladda via elnät inte via solceller) så det var därifrån jag tog den summan.
jag har inte kollat alls för egen del vad förlusten är.

Visa signatur

Om du lär dig älska din smärta kommer du känna dig älskad var dag.

Permalänk
Medlem

Installerade 2 st z-wave 800 till ir idag, dessa fasar ut mina 2 harmony hub´s.
installationen var skit enkel, man parar dom med telefonen först och ställer in enheterna, sedan parar man den med z-wave controller.
det enda som är lite synd är att man inte kan ha mer än 1 ac per enhet samt endast 3 st enheter av annan typ mot en sändare.
hastighets mässigt sker kommandona skitsnabbt, minst lika snabbt som att använda en fjärrkontroll, det är något jag saknat när jag använd harmony hub för styrning, det tar en stund från det att man ger kommandot tills dessa att något sker, samt har dom nackdelen att dom endast kan köra en rutin åt gången, dvs aktiverar man ytligare en rutin stängs den första av, det problemet finns inte med dessa nya enheter.

när det gäller upplärning ger den två val för enheterna, välja i en lista eller lära direkt från dosa, dom hade alla mina enheter i biblioteket (laddas ner när man väljer enhet) täckningen är riktigt bra, jag har bara lagt dom löst bakom min stol men det tyck inte hindra kommandona från att utföras. uppdatering av mjukvara görs enkelt via telefonen.

Visa signatur

Om du lär dig älska din smärta kommer du känna dig älskad var dag.

Permalänk
Medlem

Efter byggt om serverskåp samt monterat nya servern, ups och nätverksutrustning var det dags att koppla in externa kylningen, det blev en 125mm kanal fläkt som styrs via en qubino flush relä 1, tanken var först att köra dimmerversionen för att styra varvtalet, dock insåg jag rätt fort att det är onödigt då jag kommer styra detta automatiskt med tempsensorer, samt kommer det sitta en mindre fläkt på utblåset dom dagar det inte måste kylas så hårt. jag väntar fortfarande på en 90graders adapter till andra sidan på fläkten innan det är färdigt, dock fick det bli att testa systemet då jag var nyfiken på hur bra trycket skulle bli med filterlåda mm på insuget. resultatet ser inte snyggt ut, men kylningen verkar lovande, det riktiga testet blir under högsommar med alla sidor monterade på skåpet

Visa signatur

Om du lär dig älska din smärta kommer du känna dig älskad var dag.