aMpari testar Huawei P40 Pro

Permalänk
Medlem

aMpari testar Huawei P40 Pro

För några veckor sedan annonserades det här på Sweclockers att man letade efter fyra fingerfärdiga medlemmar som skulle komma att få testköra Huaweis nya flaggskepp Huawei P40 Pro. När dammet lagt sig stod jag och tre legender här på forumet i form utav inga mindre än @mrqaffe, @AlbinLoan och @Alling kvar som det utvalda testpiloterna med detta ärorika uppdrag.

Att 2019 presenterade en utmaning för Huawei då dem blev svartlistade av det amerikanska handelsdepartementet, efter att det väckts misstankar om spionage och hot mot den nationella säkerheten har varit svårt att missa. I praktiken innebär det bland annat att Google dragit in Huaweis licens för mjukvara och tjänster – Huawei får med andra ord inte använda sig av Google Play och tjänster längre. Det är med sin nya toppmodell P40 Pro som de gör entré på den svenska marknaden med en modell utan Google Play, för att istället använda sig av sitt eget alternativ kallat AppGallery.

Specifikationer och grundläggande information finner du HÄR!

Nuvarande mobiltelefon och tidigare erfarenheter

Jag använder just nu Huawei P20 Pro som primär mobiltelefon, och genom testets gång kommer jag att försöka ha den som någon sorts ursprungsreferens för att ge er med liknande flaggskepp från 2018 något att relatera till. Tidigare telefoner jag ägt är Samsung Galaxy S2 och S3, OnePlus One och Samsung Galaxy S7 Edge. Min nyfikenhet över hur mycket mobiltelefonmarknaden utvecklat sig över de senaste två åren sedan P20 Pro släpptes samt nyfikenhet hur jag skulle klara mig utan Google Play var de drivande anledningarna till mitt intresse för detta projekt.

Första intryck, design och ”look and feel”

Telefonen anlände i en näst intill identisk kartong som P20 Pro kom i, med den enda skillnaden att de yttre måtten var lite större samt en mindre Ikon för AppGallery med texten ”Explore it on AppGallery” bredvid. Personligen tycker jag det är en stilren presentation precis som man kan förväntar sig av en mobiltelefon i den här prisklassen. Med kartongen öppnad och mobilen i min hand satt jag med ett leende på läpparna. Den känns något tyng men inte till den grad att det är jobbigt eller i mitt tycke negativt på något sätt.

P40 Pro känns riktigt gedigen med stabil konstruktion. Den nya skärmen på 6,58 tum som täcker nästan hela framsidan, med rundade kanter på alla fyra sidorna (kallad Quad-Curve Overflow Display) ger en lyxig premium-känsla. Dock gör den stora skärmen också att telefonen upplevs som ganska stor, men vid en snabb jämförelse sida vid sida med min P20 Pro kan jag konstatera att det i princip bara är 3 millimeter extra på höjden och någon millimeter i tjocklek som skiljer. Något som är svårt att inte notera är dock den större utbuktande rektangel på baksidan där alla dess primära kameror är lokaliserade vilket kändes ovant i början.

Mitt testexemplar med färgen Ice White faller mig väl i smaken. Det känns kul med lite omväxling från majoriteten av mina tidigare telefoner som varit svarta eller med mörka blåa toner. Min närmaste omgivning har haft varierande åsikter om just färgen där många precis som jag diggar den, men några har yttrat sig att färgen kan kännas lite feminin.

Hårdvara och prestanda

Precis som väntat är det inte en snigel till telefon. Allting flyter på otroligt bra. Det tar nära på exakt 21 sekunder att starta till att man är på hemskärmen och har allting inladdat. Att göra samma sak med P20 Pro tar närmare 36 sekunder, vilket gör P40 Pro drygt 42% snabbare vid uppstart vid mina jämförelser. Det är en rejäl skillnad och imponerar på undertecknad. Huaweis SoC/CPU Kirin 990 visar här verkligen att det finns mycket kraft under huven.

Telefonen är utrustad med 8GB RAM-minne vilket räcker gott och väl även för mig som multitaskar och gör mycket på telefonen samtidigt. Jag har svårt att se att även inbitna och krävande entusiaster har användning för mer än så.

Skärm och ljud

Som tidigare nämnt täcks större delen av framsidan utav den stora skärmen, där samtliga fyra kanter är rundade. Jag tyckte i början att det mest var en gimmick utan större praktisk nytta, men jag måste säga att efter lite användning så gillar jag verkligen att den är rundad nertill. Då man navigerar mycket med gester (svepa upp för att låsa upp låsskärmen, att minimera alla appar och återgå till huvudskärmen samt att växla mellan appar) så är det ingen skarpare kant som tar emot. För att navigera bakåt sveper man in mot skärmen från höger- eller vänsterkanten. Det gör att känslan blir väldigt ”jämn” när du navigerar runt.

Vidare så är skärmen mycket trevlig - touchen har utmärkt respons och noggranhet och den ger bra och fina färger utan att vara för överdrivet (förutom i vissa lägen). Hittills har jag upplevt den som ljusstark och det har inte varit några problem att se på skärmen även utomhus med sol. Jag har ännu inte hunnit testa i riktigt ljust solsken mitt på dagen än. Jag konsumerar vanligtvis inte film på mobiltelefonen mer än att kolla in hur filmer inspelade med kameran blivit. Men det jag testat hittills på Twitch och YouTube har varit tillfredsställande och lämnar inget övrigt att önska för mina behov.

Skärmen på 90 Hz ger ett rejält lyft över de 60 Hz som jag är van vid. Det är verkligen enorm skillnad. Tillsammans med den kraftfulla CPU:n är det ”butter smooth” att bläddra mellan hemskärmar eller att skrolla i menyer och så vidare och jag känner redan nu att det kommer att bli svårt att gå tillbaka till min P20 Pros lägre refresh rate. Det var några år sedan jag nötte spel på mobilen, så det har jag inte testat tillräckligt för att ha kött på benen och skrika ris eller ros. Men det ser lovande ut och är något jag kommer att testa mer kommande veckor.

Till telefonen medföljer ett par vanliga trådade öronsnäckor med en USB-C kontakt som ansluts direkt till telefonen. Ljudet där är föga förvånande mediokert på sin höjd. Kopplade till mina Marshall Major II Bluetooth låter det bra och jag blir varken besviken eller överraskad. När det gäller den inbyggda högtalaren är det dock en besvikelse om man ska lyssna på musik. Ljudet är märkbart sämre när jag jämför med min P20 Pro vilket inte känns helt okay med tanke på prislappen strax under 11 000 SEK. Som tur är använder jag aldrig mobilers högtalare för att lyssna på musik utan den får tjänstgöra som alarm, ring- och meddelande signal och för högtalarsamtal. Och den duger gott och väl för alla dessa uppgifter.

Fingeravtrycksläsning och ansiktsigenkänning

När det gäller biometri-funktionaliteten är intrycket väldigt mixat. Jag kan börja med att säga så här: jag är mäkta imponerad av ansiktsigenkänning. Det är på gränsen till för bra då jag ibland bara vill kolla på låsskärmen ibland och den låses upp direkt. Inte nog med att den är snabbare än en i9 9900K kyld med LN2 överklockad till 5.8 GHz parat med ett RTX 2080 Ti, den är pricksäker också! Jag har glasögon, och när jag ställde in ansiktsigenkänning hade jag dem på mig. Jag har försökt att få den att läsa fel, men har inte lyckats en enda gång. Det är inga problem att låsa upp mobilen med headset på och utan glasögon till exempel. Mörker är inte något problem heller, antagligen för att skärmen ger tillräckligt med ljus för att den 3D-djupläsande kameran ska kunna läsa av ditt ansikte.

Fingeravtrycksläsaren är jag faktiskt mindre imponerad av. Min P20 Pro är helt klart snabbare. Riktigt märkbart snabbare, typ dubbelt så snabb. Det är väl den uppoffring man får göra för att ha fingeravtryckssensorn under skärmen, för att göra en så stor skärm som möjligt. Men det är tur att 3D-kameran är så bra som den är då man slipper att använda fingeravtrycken i nästan alla lägen.

Kamera

Paradnumret i Huaweis P40 Pro är utan tvekan kameran. Det är helt klart den bästa (och mest mångsidiga) kameran jag testat i en mobiltelefon. Kortfattat så har de jobbat vidare med samma mjukvara som P20 Pro, så jag känner mig som hemma. Den tar kortfattat riktigt bra bilder i de flesta situationer. Kombinera de kompetenta kamerorna med dess kraftfullt CPU/ SoC, Huaweis kamera-AI och mjukvara som erbjuder konsumenten en stor mångsidighet med många olika lägen och funktioner.

Det jag personligen känner är värt att lyfta fram lite extra så är det dels natt-läget som gör att du kan ta detaljrika och ofta skarpa bilder även när det är riktigt mörkt så länge det inte är ett motiv som rör sig snabbt. Den trollar fram saker som jag inte ser med ögat i verkligheten när jag väl tar bilderna och ger i mitt tycke en HDR-liknande känsla och effekt. De ser alltså kanske inte helt naturliga ut så att säga men jag tycker verkligen om den dramatiska effekt som läget kan åstadkomma.

Vidare så är slowmotion funktionaliteten riktigt häftig. Det är ganska ofattbart hur mycket man kan sakta ner bilden tack vara dess 7 680 fps. Dessvärre är detta enbart i upplösningen 720x480, men det kan duga vissa fall. En tändare är allt som krävs för att jag ska bli imponerad. Går du upp till upplösningen 1080p kan filma in i slowmotion med 960 fps vilket ger oss 32x slowmotion och en kvalitet som man lätt kan använda i en YouTube-film om den används rätt. Här är ljus din bästa vän, slutresultatet får mindre brus och bättre färger och skärpa ju mer upplyst motivet är.

Klicka för mer information
Visa mer
Klicka för mer information
Visa mer
Klicka för mer information
Visa mer
Klicka för mer information
Visa mer

Sista ord

Det var mina första intryck och observationer på dessa punkter som jag noterat nu de första dagarna, i min bekantskap med Huawei P40 Pro. Överlag är allt så här långt nästan enbart positiva saker när man ser till de punkter som jag tagit upp. Det ska bli spännande att fortsätta detta äventyr och se hur detta första intryck påverkas när man väger in Huaweis egna AppGallery i mixen och avsaknaden av Google Play. Det är för tidigt att säga något än så länge, jag vill ge det en fair chans och det är självfallet en omställning som man måste vänja sig vid.

Har ni några frågor, önskar förtydligande eller önskemål över saker att testa är det bara att skriva i tråden så ska jag försöka svara så gott jag kan!

Med det sagt så säger jag tack för nu och önskar att Du och dina nära och kära har hälsan med er i dessa tider!

PS. Jag kommer att försöka uppdatera med lite exempelbilder- och filmer i tråden de närmaste timmarna.

Visa signatur

Skrivet med hjälp av Better SweClockers
PC: Ryzen 9 5900X | RTX 3080 12GB | G.Skill Trident Z Neo 64GB 3600MHz CL16 | 12TB NVMe SSD - 5TB SATA SSD = total 17TB SSD | Synology DS920+ w/20GB RAM SHR 48TB | Seagate IronWolf 10TB HDD intern HDD
Skärmar: Acer Predator XB323UGX 32" 270Hz 1440p, Asus PG349Q 34" 120Hz 1440p UW, Asus PG279Q 27"
Foto
: Canon 80D & 60D + Canon 17-55/2.8 IS, Canon 10-22, Canon 70-200/2.8L IS II, Canon 100/2.8L IS Macro

Permalänk
Medlem

Nu med andra steget i P40 Pro-projektet ökar spänningen då det är dags att ta sig an allt gällande en viktig kategori – mjukvarusidan. Av de frågor jag fått om telefonen så hamnar 90 procent under den här kategorin. Och det är här man finner den största skillnaden jämfört med i princip samtliga andra Android-telefoner. Så jag ska inte dra ut på det mer, och vi hoppar med huvudet före in i mjukvarans värld!

Livet utan Google Play

Jag måste gå rakt på sak här och meddela att jag känner mig väldigt begränsad utan Google Play. Det känns som att jag dagligen stöter på något som jag saknar från Google Play. Ofta är det småsaker, men det gör det inte mindre irriterande.

Ett exempel är att jag tänkte dra ner AnTuTu Benchmark på min privata mobil och P40 Pro för att jämföra prestanda, bara för att snabbt inse att det inte gick på P40 Pro via dess egna app-butik. Appen hittas, men meddelar mig att den är inkompatibel med min telefon. Vid uppstart av applikationen så kraschar den omgående. Uppdatering: jag testade nu några dagar senare och då fungerar faktiskt AnTuTu Benchmark på P40 Pro. Dock är meddelandet om att appen inte skulle vara kompatibel med min enhet kvar konstigt nog.

Så det rör sig väl i rätt riktning, men på det sätt som jag använder telefonen så är det ljusår från "Google Play-smidigt" och dess standard höga standard som jag är van (och nöjd) med. Så för min egen del innebär livet utan Google Play en hel del mer ”trixande” än jag förväntar mig av en telefon i den här prisklassen. Livet utan Google Play är lite som ett gruskorn i skon – lite bökigt större delen av tiden, vilket gör sig påmint stup i kvarten.

Slutligen så måste jag ta upp en sak som egentligen är väldigt självklar men som jag själv förbisåg till en början. Det är att appar du köpt genom åren via Google Play ligger kvar orörda på ditt Google-konto. För mig är det något som svider lite extra i ögonen då jag köpt en hel del appar genom åren. För att inte nämna spel som till exempel "Clash of Clans" där jag spenderat bra mycket mer pengar än jag vill erkänna genom åren. Just "Clash of Clans" är ett spel som jag tror bygger mycket kring Googles tjänster, och jag har inte hittat något sätt att enkelt få igång det på P40 Pro. Detta är något värt att tänka på om du lagt några slantar på appar, spel och/eller tjänster via Google Play.

Summan av det hela: jag har helt enkelt inte klarat mig utan Google Play så här långt in i testat utan har fått gå runt med två mobiltelefoner.

AppGallery

Liksom under föregående rubrik vill jag gå rakt på sak här – jag är än så länge inte något fan av AppGallery. Avsaknaden av riktiga appar lyser starkt med sin frånvaro, och det känns väldigt "budget" i brist på andra ord. Med riktiga appar så menar jag appar du har på telefonen, och inte genvägar till hemsidor som Huawei verkar tycka är lika bra. I min bok ligger det inte ens i samma liga. För att ge ett konkret exempel:

Varje gång du öppnar AppGallery så visas reklam i cirka 3 sekunder. Jag har inte funnit någon inställning som tar bort det här, eller ens möjlighet att betala för att slippa det. Jag lyfter här verkligen på ögonbrynen och undrar hur sjutton Huawei har tänkt..? Jag menar, Huawei måste ju veta själva att de befinner sig i en kritisk situation där de med alla tillåtna medel vill kunna mäta sig med Googles app-butik? Annars är risken stor att de snabbt tappar ännu större marknadsandelar än vad de redan har gjort. Och alla har ju hört talas om hur viktigt det är med ett bra första intryck. Här gör de verkligen motsatsen genom att välkomna en konsument (som betalat strax under 11 000 SEK) med reklam inom bara någon sekund vid användandet av AppGallery. Jag skulle skämmas om jag var ansvarig för den biten hos Huawei.

Vidare så tycker jag att design och upplägg känns mer rörigt än Googles dito de flesta av oss är vana vid. Men det är subjektivt och kanske inte stämmer in på dig. Men jag tror starkt att du som läser detta skulle hålla med.

Inbyggda appar

När det kommer till inbyggda appar så tycker jag att P40 Pro har en väldigt stabil grund. Telefon- och kontakt delen fungerar tydligt, smidigt och snabbt. Samma sak med SMS-progam, e-post-program (där du utan problem kan lägga till din Gmail till exempel).

Webbläsare är inte perfekt och jag föredrar helt klart Chrome, men i jämförelse med konkurrenternas (well, har bara Samsungs och iOS Safari från min iPad att jämföra med) så anser jag den vara helt okay. Framförallt upplever jag den som snabb så där verkar de ha lagt lite krut vilket är extra viktigt då Huawei tycker att man ska köra webbappar när man saknar riktiga appar i deras appbutik.

Kamera-appen tycker jag är riktigt bra och jag finner inget behov av att installera en från tredjepart. Gränssnittet känner jag väl igen från det i min P20 Pro vilket såklart underlättar. Om jag minns rätt så tyckte jag det upplägget var lite bökigt eller mindre intuitivt eller vad man ska säga när jag kom från att ha använt Samsungs tidigare. Nu äger jag ingen iPhone och har aldrig gjort, men som jag minns det så är upplägget hur man väljer mellan foto, video och lite andra lägen ganska lika. Har jag fel här så får ni ryta till i någon kommentar hehe.

Galleri-appen fungerar precis som jag hade förväntat mig. Enkel att förstå sig på, stabil och inga konstigheter. Något som däremot överraskar mig lite positivt är den inbyggda redigeringsappen för bilder och film. Det känns som att den är aningen kraftfullare och fylld med fler funktioner mot alla de andra icke-Huawei telefoner som jag brukat till vardags tidigare. Jag kan se att det kan vara extra värdefullt för den som vill ha minimalt med appar på mobilen och inte har krav på de lite mer specialiserade och avancerade funktioner som man kan tänkas ha nytta av på en mobil enhet.

Summering

Klarar jag mig utan Google Play med de lösningar och funktioner som Huawei har på plats? Nej, det gör jag inte. Inte än i alla fall. Det känns som att det har dykt upp lite nya saker i AppGallery redan nu efter de cirka två veckor som gått sedan vi först fick våra testexemplar av telefonen. Fortsätter det så här kan jag inte utesluta att det kan komma att fungera adekvat om ett eller ett par år. Men i dagens läge, så är svaret för mig verkligen nej. Och det känns som att det är mycket att göra bara för att komma ifatt Google.

Att de visar reklam i AppGallery har mig fortfarande sovandes i form av ett frågetecken om nätterna. Det är kort nog för att man inte ska kunna läsa/se hela reklamen, men länge nog för att få blodet att koka när man ofta multitaskar ur och tillbaka till appen. Här ber jag Huawei starkt att tänka om och ta bort reklamen. Kan det kanske handla om någon kulturell skillnad? Det bör i sådana fall anpassas för den svenska marknaden.

Kameraappen är till stor del en bra vän och fungerar i tandem med det jag vill göra. Visst har jag ett års tidigare erfarenhet med samma upplägg, men jag tycker om det. Tillsammans med en stabil grund för att ringa, skicka SMS, hantera kontakter, använda galleriet och redigera bilder så tycker jag att det överlag är till den större majoriteten bra saker!

//Tommy

Visa signatur

Skrivet med hjälp av Better SweClockers
PC: Ryzen 9 5900X | RTX 3080 12GB | G.Skill Trident Z Neo 64GB 3600MHz CL16 | 12TB NVMe SSD - 5TB SATA SSD = total 17TB SSD | Synology DS920+ w/20GB RAM SHR 48TB | Seagate IronWolf 10TB HDD intern HDD
Skärmar: Acer Predator XB323UGX 32" 270Hz 1440p, Asus PG349Q 34" 120Hz 1440p UW, Asus PG279Q 27"
Foto
: Canon 80D & 60D + Canon 17-55/2.8 IS, Canon 10-22, Canon 70-200/2.8L IS II, Canon 100/2.8L IS Macro

Permalänk
Medlem

Slutsats, sammanfattning samt egna tankar och funderingar
Det har minst sagt varit intressanta veckor tillsammans med Huawei P40 Pro! Vi, P40 Pro och jag, har haft en relation med många toppar men även djupa dalar. För det mesta har det varit ett nöje men det har även presenterat sina utmaningar i sina stunder. Då jag använt mitt vanliga sim-kort i telefonen har det på ett naturligt sätt tvingat mig att alltid ha den med mig och satt mig i realistiska situationer till vardags.

Med det sagt så märkte jag snabbt att jag kommer att vara tvungen att ta med mig min Huawei P20 Pro (*1) överallt också – framförallt för att vi i Sverige i dagens tider är så pass beroende utav Mobilt BankID. Att något så fundamentalt för oss på den svenska marknaden inte fungerar till 100 procent vid lansering av en så pass dyr enheten är enligt mig en stor miss. Det är något som skall vara löst på förhand innan lansering enligt undertecknad.

*1 Uppdatering: sedan den här texten skrevs så har nu Mobilt BankID kommit ut i AppGallery. Det här är en mycket god nyhet och något som verkligen ger lite vind i seglen för Huaweis del då det eliminerar en hel del av det som jag personligen känt som en begränsning med den här enheten. Det bör tilläggas att jag inte har testat om det fungerar då informationen om detta nådde oss sent. Jag kommer att försöka uppdatera den här texten om/när jag har testat funktionaliteten. Jag har dock ingen anledning att tro att det skulle vara några problem.

I övrigt upplever jag AppGallery som mycket stökigare och mindre välpolerat än Google Play. Det är ofta man stöter på högst tveksamma översättningar till svenska (vilket även gäller telefonen i övrigt, men kanske till en något lägre grad). Ibland i AppGallery får jag upp appar där beskrivningen rakt av är på (vad jag gissar) Kinesiska.

Telefonen är ett rejält kraftpaket, så är det bara. Det återspeglas när man kollar telefonens specifikationer på pappret då det ser det väldigt bra ut, där det i princip enbart är två saker som jag personligen skulle höja ett ögonbryn över. Båda dessa saker rör skärmen, mer specifikt skärmens upplösning samt skärmens uppdateringsfrekvens. Upplösningen på skärmen är med dess 2 640 × 1 200 pixlar inte uppe och tävlar med andra tillverkares flaggskeppsmodeller, och det ser inte ut att bli bättre med den kommande P40 Pro+. Uppdateringsfrekvensen om 90 Hz är trevlig, men det tar ändå inte bort det faktum att det är 25% lägre än många konkurrerande modeller i premiumsegmentet som är utrustade med skärmar med 120 Hz. Jag tror att det börjar bli dags med nya glasögon för mig då jag inte tycker att skärmen blir pixlig eller oskarp på något sätt, trots att upplösningen är lägre än konkurrerande företags premiumtelefoner.

Om man går från hur det ser ut på pappret till praktiken så är det för mig ändå inga större nackdelar eller hinder. Att gå från min P20 Pro:s 60 Hz till 90 Hz är rent ut sagt underbart. Jag får erkänna att jag under testperioden kommit på mig själv mer än en gång att helt tanklöst sitta och bara svepa fram och tillbaka mellan de olika hemskärmarna och känna det sköna flyt som 30 Hz extra gör för användarupplevelsen. Inte minst när det i övrigt är kombinerat med hårdvara av hög kaliber. Då jag (mig veterligen) aldrig testat 120 Hz på en mobiltelefon tidigare så har jag svårt att säga vad för skillnad det innebär, men jag drar en kvalificerad gissning om att steget till 90-120 Hz är mindre noterbart än steget 60-90 Hz.

Kameran är själva paradnumret när det gäller P40 Pro – det går inte att komma undan. Och jag tycker att den lever upp till sina förväntningar och lite därtill faktiskt. Jag visste sedan tidigare att P-serien från Huawei vanligtvis har bra kamera (eller rättare kameror), men P40 Pro lyckas ändå överraska mig positivt. Den kanske inte levererar de mest naturtrogna bilder i alla lägen då den ger ganska livfulla färger till exempel. Något som verkligen överraskade mig var hur skarpa fina porträtt telefonen kan producera, med högt dynamiskt omfång. Den ToF (Time-of-Flight) kamera som P40 Pro är bestyckad med är väldigt precis och hjälper dig att ge en skön bokeh-effekt till dina bilder. Det hjälper dig att särskilja det du fotar från bakgrunden. Båda dessa exempelbilder är direkt ur mobilen utan någon efterbehandling gjord – what you is what you get!

Batteriet på 4200 mAh tillsammans med snabbladdaren på 40 W är en vinnande kombination. Batteriet räcker överraskande länge, speciellt med tanke på den stora skärmen och den ökade uppdateringsfrekvensen mot tidigare generationer. För min del räcker batteriet utan några problem en dag. Jag har kunnat gå två dagar utan att ladda. Om jag tänkt på energiförbrukningen och använt batterisparlägen hade jag säkert även kunnat dryga ut det till tre dagar, om det inte råkar vara så att jag använder telefonen extra mycket just då.

Men när batteriet väl börjar leta sig ner under 20 procent-sträcket tycker jag att det är dags att ladda. Och då är det nästan magi att se hur snabbt batteriet fylls på. Jag testade att ha batteriet på just 20 procent och satte den på laddning i 10 minuter. Under dessa 10 minuter laddades den upp till 52 procent, vilket ger ungefär tre procent-enheter per minut. Jag är mäkta imponerad, och jag tyckte att min P20 Pro laddade snabbt. Är du en person som ofta glömmer sätta mobilen på laddning kan jag tänka mig att detta är värt guld.

Mina sista ord om Huawei P40 Pro
Jag vill verkligen älska den, men tyvärr tycker jag att AppGallery är för omoget just nu och det blir tyvärr dess fall. I övrigt så är specifikationer, design, kamera, batteri, laddning, ljudkvalitet i samtal och skärm i topp och lämnar inte mycket över att önska för min del. Och då har jag säkert glömt en massa andra saker som är bra med telefonen. I en drömvärld släpper USA på den "blacklist" som Huawei har, vilket återigen ger dem tillgång till Googles tjänster. Jag undrar dock vad som skulle hända med P40 Pro då - skulle Huawei göra en större uppdatering där de lägger till Googles tjänster, eller skulle det få vänta till generationen efter? Tyvärr tror jag på det senare, men som man säger – den som lever får se!
 
 
 
Jag vill passa på att tacka Sweclockers och Huawei för den här möjligheten att få klämma och känna på P40 Pro. April har minst sagt varit en spännande månad. Jag vill även tacka Sweclockers som visast stor förståelse för min situation då en person i min närmaste omgivning plötsligt avled pga Covid-19 under testperioden vilket blev lite utav en chock.

Visa signatur

Skrivet med hjälp av Better SweClockers
PC: Ryzen 9 5900X | RTX 3080 12GB | G.Skill Trident Z Neo 64GB 3600MHz CL16 | 12TB NVMe SSD - 5TB SATA SSD = total 17TB SSD | Synology DS920+ w/20GB RAM SHR 48TB | Seagate IronWolf 10TB HDD intern HDD
Skärmar: Acer Predator XB323UGX 32" 270Hz 1440p, Asus PG349Q 34" 120Hz 1440p UW, Asus PG279Q 27"
Foto
: Canon 80D & 60D + Canon 17-55/2.8 IS, Canon 10-22, Canon 70-200/2.8L IS II, Canon 100/2.8L IS Macro

Permalänk

MoreApps

Till testpiloterna:
Kan ni gå i AppGallery och ladda ner appen "MoreApps"?
Verkar vara någon sorts 3rd party appbutik (eller samlingsplats) för appar, men nedladdningslänkar till andra appbutiker. Läste om det i Huaweis egna Community. Verkar lovande, men skulle vilja veta hur det funkar irl..
https://consumer.huawei.com/en/community/details/%5BUppdateri...

Permalänk
Medlem
Skrivet av HansSchäfer:

Till testpiloterna:
Kan ni gå i AppGallery och ladda ner appen "MoreApps"?
Verkar vara någon sorts 3rd party appbutik (eller samlingsplats) för appar, men nedladdningslänkar till andra appbutiker. Läste om det i Huaweis egna Community. Verkar lovande, men skulle vilja veta hur det funkar irl..
https://consumer.huawei.com/en/community/details/%5BUppdateri...

Jag har testat det lite lätt, men som du säger är det inte riktigt en app-butik utan känns som en databas med länkar till andra sidor med .apk-filer tillgängliga för nerladdning. Personligen ställer jag mig högst tveksam till hur säkert det är att använda det till vardags. Att ladda ner appar från Google Play behöver inte nödvändigtvis i sig alltid vara 100% säkert, men där vet man iaf att de jobbar hårt för att det ska vara säkert för användarna.

Sedan ställer jag mig tveksam till den legala gråzon detta befinner sig i då man kan stöta på appar som vanligtvis kostar pengar men som finns att ladda ner gratis via "app-butiker" som MoreApps.

För att svara på din fråga dock: det är lite "hit 'n miss" - vissa appar hittar man och det fungerar bra, vissa appar hittar man men får error vid installation och ibland hittar man inte den app man är ute efter öht. Jag fick tag på Discord samt Bitwarden (lösenordshanterare) via MoreApps som länkade vidare till "APKPure" som källa. Båda apparna verkar fungera precis som vanligt, tex som på min P20 Pro. Men jag kan också säga att jag inte kände mig bekväm nog att använda mitt "riktiga" konto för Bitwarden, utan gjorde ett nytt just för att testa.

Det blir väl lite så i slutändan att man drar sig för att installera det utbud som man finner via MoreApps, vilket för min del betyder att det IRL inte kan mäta sig med gamla hederliga Google Play.

Visa signatur

Skrivet med hjälp av Better SweClockers
PC: Ryzen 9 5900X | RTX 3080 12GB | G.Skill Trident Z Neo 64GB 3600MHz CL16 | 12TB NVMe SSD - 5TB SATA SSD = total 17TB SSD | Synology DS920+ w/20GB RAM SHR 48TB | Seagate IronWolf 10TB HDD intern HDD
Skärmar: Acer Predator XB323UGX 32" 270Hz 1440p, Asus PG349Q 34" 120Hz 1440p UW, Asus PG279Q 27"
Foto
: Canon 80D & 60D + Canon 17-55/2.8 IS, Canon 10-22, Canon 70-200/2.8L IS II, Canon 100/2.8L IS Macro