Colin Mcrae rally 2 online

Permalänk

Colin Mcrae rally 2 online

Tja har tänkt att spela Cmr 2 (inte Rally 2.0)online med en kopis med när jag hostar en server kan inte min kompis hitta den några tips eller en länk till en tutorial hade varit bra, kan inte hitta något om det, allting är mer utav det nyare spelen.

Permalänk

@Pannkaksgaming:

Kan du publicera annat mot Internet? Risken finns annars att det inte är ett problem med spelet utan att du befinner dig bakom ett CGNAT och att din IP(v4)-adress därför inte kan nås från Internet.

Tills ISP:er får tummen ur och börjar slå på IPv6 åt sina kunder kommer den här problemställningen bara bli värre och värre...

Permalänk

@Det Otroliga Åbäket: Hur menar du med att publicera annat mot internet? Typ lägga ut en bild på instagram då eller något helt annat?

Permalänk
Skrivet av Pannkaksgaming:

@Det Otroliga Åbäket: Hur menar du med att publicera annat mot internet? Typ lägga ut en bild på instagram då eller något helt annat?

Nope, menar som i att du hostar tjänster från ditt nätverk ut mot Internet - exempelvis andra spelservrar än just CMR2.

Principen är som följer:
1) Öppna i Windowsbrandväggen på din dator/server för spelet du vill hosta. Ofta räcker det att lägga till exefilen för spelet som en regel, så listar Windows ut detaljerna självt.
2) Ta reda på (från speltillverkaren) hur spelet kommunicerar; effektivt sett vilka portar som behöver vara öppna i din perimeterbrandvägg/router för att din spelserver ska kunna ta emot anrop utifrån.
3) Öppna dessa portar och konfigurera port forwarding för dessa till din dator/server.

Hur du gör allt detta i detalj behöver du kolla upp själv baserat på vilken sorts utrustning du har hemma hos dig.
..Och, som sagt: Om din ISP har placerat dig bakom ett CGNAT (vilket som sagt blir mer och mer vanligt även i Sverige, tyvärr), så kommer din kompis inte kunna ansluta ändå.