Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!

Bioware jobbar på ny titel i företagets "största spelserier"

Bioware jobbar på ny titel i företagets "största spelserier"

Uppgifterna avslöjar dock inte mer än att det handlar om en återvändo till en omtyckt och prestigefylld spelserie.

Läs hela artikeln här

ME Andromeda var i min mening inte så hemskt men som med många andra spel idag så släpptes det innan det var klart.

Heh, prestigefylld?

Dragon Age tappade all prestige med DAI.
Mass Effect tappade all prestige med Andromeda (eller RGB slutet enligt vissa).
Baldur's Gate? Nej, det är Larian som gör det nu.
Neverwinter Nights? Vore skitskoj, men tvivlar mycket starkt på att de kan återskapa den känslan med nuvarande ledning.
Anthem? Hahah, nej, inte prestigefylld.
Star Wars Knights of the Old Republic? Går inte att fortsätta där, de har förstört den serien med inläggen i SWTOR.

Så, antingen försöker de återskapa NwN eller så blir det retcon på hela SWTOR.

Det här kan ju inte annat än bli succé!

Multiplayer? Usch.

Fast håller dom inte på och göra en total remake på Anthem ? gav dom upp med det totalt då eller ?

Lätt att glömma bort hur trasigt ME serien är, ME med en AMD CPU som saknar 3DNOW (nyare än år 2010), med ME2 så måste man starta spelet med -nomoviestartup varje gång man lämnar shadow brokers skepp, eller kör igenom Kasumi DLCn eller så kraschar spelet. Ofta när man går nära kanter flyger man upp i luften och fastnar, har man dynamiska skuggor på kraschar spelet om man går igenom en korridor på illium. ME3 har NPCs och matte runt skill-reloads låsta till FPSen på spelet, högre FPS = NPCs skjuter noggrannare, sätt på 90FPS och de drar enbart HS på dig, samt dina skills tar fyra gånger längre att ladda om. Genväg för att göra 30FPS på konsol väldigt lätt, och 60FPS på PC lite svårare.

Men gör de allt rätt, tar det sakta och skriver en trilogi snarare än ett enstaka spel, med de tekniska framgångarna från ME Andromeda? Då kan det bli rätt bra tror jag.

Senast redigerat 2020-03-26 19:44

Ja det finns inte så mycket kvar att ta ner ett par pinnhål.
En remake på KOTOR vore iofs gångbart, med färdig story och bra karaktärer. Det tekniska löste man ju till slut med Andromeda, resten gick liksom inte att lösa i efterhand.

Jag hoppas på Neverwinter Nights

Slog mig precis att jag intalar mig själv att jag har 0% förväntningar. Ändå är jag säker på att bli besviken när de släpper vad det nu är de fnular på. Går inte ihop.

Senast redigerat 2020-03-26 19:47

Skulle kunna vara en reboot av kotor som följer disney canon.

Hoppas på KotOR, vilka minnen som poppade upp nu!

Vad dem än arbetar på hoppas jag det görs ordentligt denna gången. Bioware kan om de vill och får möjligheten till det. Kan ju knappt kallas bioware längre men jag håller tummarna.

Meh, svårt att bli intresserad av något projekt Bioware gör nuförtiden.

Säkert Anthem 2:(

Jade Empire är det enda jag kan tänka mig som faktiskt skulle vara intressant. Kotor görs bäst av andra.

Hade gärna vilja sett Mass Effect Andromeda 2, då jag började spela det efter alla patchar släppts så var knappt inga glitchar alls.
Var ett av de bättre spelen jag spelat(ja!), finns så många frågor som en 2:a skulle kunna svara på.

Skulle gärna se något helt nytt i Mass Effects universum. Kan de hitta en avvägning med storytelling, stämning och mystik lik original-trillogin och gameplay/action likt Andromeda skulle det kunna bli riktigt trevligt. Men viktigt är att de vågar fokusera på manus och djup den här gången, där har de varit slarviga på senare år.

Bioware jobbar på ny titel i företagets "största spelserier"

Då måste det vara ett MMO. Det är där dom stora grabbarna kommer att leka framöver.
VR och hela kittet lol.
Star wars eller Mass effect.

Ber till gudarna att det blir star wars!!!

Hoppas dom åtminstone spelar igenom ME 1-3 en gång så dom fattar vad som gjorde spelen bra. Men de spelar nog ingen roll ändå, dom vet inte hur man skriver grym dialog längre. Blir inte DA sista spiken i kistan så blir det detta, sorgligt. Önskar jag kunde vara lite mer positiv, men ja ;D

De enda bra aspekterna i Andromeda var striderna och vissa miljöer som var imponerande.

Röstskådespeleriet, handlingen, tempot, karaktärerna, animationerna, karaktärsdesignen, manuset med mera var ruttet från grunden. Dina beslut spelar ingen roll, och merparten av uppdragsdesignen är fyllnadsmaterial där man leker Postnord mellan olika planeter. Det politiska maktspelet som man antyder och som fanns i tidigare titlar är även det som bortblåst.

Det är dessutom brutalt långt (omkring 3x ME eller ME2), vilket helt pajar de tidigare spelens tempo och gör att det känns tomt och utdraget. Skulle ge Andromeda 4/10 som speltitel och 1/10 som Mass Effect-spel, det förtjänar inte ens att nämnas i samma mening som tidigare titlar.

Mycket ledsamt att se hur en gigant faller men jag börjar bli övertygad om att Bioware aldrig kommer återhämta sig, tunga RPG:n med mystik och upptäckarkänsla får man leta efter på annan ort. Finns ett gäng avhoppare som startat en egen studio med fokus på kreativt skapande över industriellt massproducerade titlar som EA trycker ut, kanske kan bli något.

Senast redigerat 2020-03-26 21:57

Jag hoppas faktiskt att Anthem blir vad det skulle vara - stora regnskogslandskap och en jetpack som inte dör efter 10 sekunders flygning, djur och NPCs som har sina dagliga rutiner, en inventory för loot/vapen som är lätthanterad och icke påtvingad matchmaking.

Mycket spännande!

Hoppas på ME och en fortsättning på Andromeda. Finns en hel del att hämta där känner jag.

Anthem ser jag som en självklarhet att de kommer bygga om hela coren på med tanke på att de redan gått ut med det.

Skrivet av Fey:

Heh, prestigefylld?

Dragon Age tappade all prestige med DAI.
Mass Effect tappade all prestige med Andromeda (eller RGB slutet enligt vissa).
Baldur's Gate? Nej, det är Larian som gör det nu.
Neverwinter Nights? Vore skitskoj, men tvivlar mycket starkt på att de kan återskapa den känslan med nuvarande ledning.
Anthem? Hahah, nej, inte prestigefylld.
Star Wars Knights of the Old Republic? Går inte att fortsätta där, de har förstört den serien med inläggen i SWTOR.

Så, antingen försöker de återskapa NwN eller så blir det retcon på hela SWTOR.

De gör redan DA4. Med tanke på utvecklingstiden, hur DA:I gick och vilka de rekryterat så tror jag att det blir något i Elder Scrolls-stil. Lika bra det - DA2 förstörde allt som var bra med originalet, så då kan de gärna få göra något nytt av det istället.

NWN eller KOTOR? Nja. Bägge serierna är färgade av att Obsidian tog över och gjorde en nummer 2 med långt bättre story (även om KOTOR 2 givetvis saknar sitt slut - ja, jag har spelat det moddade slutet). NWN har också problemet att man måste få till en licens för D&D, vilket jag inte vet hur lätt det är, och att man skall välja en version av reglerna. NWN 1 och 2 körde på tredje vilket funkade bra. Fjärde hade aldrig funkat, eftersom det är en katastrof på lite högre nivåer. Femte vet jag inte, kanske funkar? Tror att det är den som WotC möjligen kan tänkas licensiera i vilket fall.

Nej, det är klart att de vill ge sig på ME igen. Glöm bort Andromeda och gör ett vanligt story-drivet spel i det universumet. Hur svårt kan det vara? Mekaniken är ju i princip som vilket shooter som helst eftersom de ändå dummar ner det för varje spel, och författare kan man hyra in även om alla de gamla har lämnat.

Förstår inte hatet på Andromeda eller Dragon Age Inquisition.
Har de som gnäller på de spelen ens testat det själv någon timme eller följer de bara gnälltåget?

Och är dessa antydande baserade på buggar/glitcher? Isåfall är det korrekt att döma efter alla deras patcher är släppta och problemen är eventuellt lösta?.

@klotim: Tror det kan summeras ganska enkelt med vad man förväntade sig.
Jag förväntade mig DA3, en fortsättning i en mörk halv-dystopisk fantasi värld (low-magic) antingen efter stilen av DA1 eller DA2, men med bra story oavsett. Jag fick ett fördummat JRPG MMO med 90% utfyllnad (och 90% färgglada LEDs) som var steget närmare såpopera i story. Det finns ingen aspekt som gjordes bättre i DA:I än i dess föregångare.

Så en liveservice med multiplayer och suprise mechanics.

Då jag faktiskt tycker att Andromeda var ett av dom bättre Mass Effect spelen och anser att Inquisition (fast liksom Andromeda får dom gärna fimpa alla onödig svampplockning...) är det bästa i Dragon Age serien så är jag mera hypad än dom flesta andra när det gäller fortsättningar på dessa serier.

Men till skillnad från deras senaste spel dom får gärna släppa detta när det är klart, inte förr.

Well, prestigefylld var det en gång i tiden, med tanke vilken klass Andromeda låg i så kommer det bli svårt att få min plånbok att öppna sig.

Visar det sig att spelet är super, ja kanske först då.