Videoredigering uppgradera eller helt ny pc

Permalänk
Medlem

Videoredigering uppgradera eller helt ny pc

Hej,

Jo jag har försökt hjälpa en polare med att uppgradera sin pc för han videoredigerar väldigt mycket men han tycker att det går väldigt segt å fråga mig ifall jag kunde hjälpa honom att uppgradera datorn han redan har. Vilket är följande.

Asus maximus 8 hero moder kort
256gb M2 disk
HyperX Fury 16gig minnen
Asus geforce GTX 1080
Intel i5-6600k 3,5GHz

Jag rekommendera att lägga pengarna på en ny processor och nya ram minne så jag kollade vilken socket moderkortet hade såg att det var en intel lg 1151 å beställde en i9 9900K och ett par corsair vengeance 32gig 3200mhz.

https://www.komplett.se/product/1097872/datorutrustning/dator...

https://www.komplett.se/product/893832/datorutrustning/datork...

Som ni nog har fattat vid det här laget är ju att det kommer ju absolut inte att funka då ja har missat helt att även ifall socket va samma så är ju moderkortet för generation 6 processorer och kommer inte att funka med nyare modeller.

Frågan är nu är det värt att slänga ut ca 2k till på ett nytt moderkort och oroa sig över att exempelvis grafikkortet kommer bli en flaskhals lr någon annan komponent. Eller ska man satsa på en helt ny burk typ en ryzen vilket ja förstår ska va bättre vid video redigering. Och om det är så att man kanske skulle skicka tillbaka prylarna till komplett å satsa på en ny burk har ni några rekommendationer för en budget mellan 10-15k för video redigering? Ska även tilläggas att han jobbar i Adobe preme PRO

Permalänk
Medlem

frågan är om du behöver QuickSync eller inte. Vissa format och redigeringsflöden är extremt snabba på intel, men amd kan vara ännu snabbare när man går upp till många kärnor...

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Quicksync har ja inte hört talas om vad innebär det.

Skickades från m.sweclockers.com