Permalänk
Medlem

Problem med dator startar men ingen bild

Laddade ner Warframe igår och den tok hängde sig , skärmen blev grå med horisontala streck. När jag startade om den så funkar Windows okey ut men såg en ruta uppe till vänster typ some att den installerade nått eller ett fel meddelade men gick på tok för fort för att hinna läsa . Startade spelet igen tänkte väl att burken hade en formsvacka men det hände igen .
Min andra tanke va att jag hade gjort en inställning på grafiken som den inte gillade så Google hur jag skulle ändra det utan starta spelet men blev samma sak en tredje gång. Start WoW och till en början verkar det funka med sen är det samma sak ( bara en annan färg ) , verkade som grafiken va skarpare eller hade högre kontrast än vanligt .
Den här gång startar datorn men kommer inte någon bild eller bios text så stänger av och provar igen och nu kommer jag in igen i Windows .
Kollade Windows update och gpu drivers och provar igen , och samma sak igen men nu när jag försöker starta så är skärmen svart . 😒
Det jag har provat /gjort , bytt kabel , kopplat in den i tv ( i fall skärmen är emo) , tagit ur grafikkortet och provat att ta ur ram minnen ett och ett men utan framgång.
Nu är jag helt lost vad mer jag kan testa , är inte direkt något geni på datorer så all hjälp jag kan få är uppskattat !

Gigabyte GA-H97-HD3
ADATA 8GB (2x4GB) CL9 1600MHz XPG INET EDITION,
Intel Core i5 4440 3.1 GHz (Haswell)
Cooler Master Hyper 212 EVO
Corsair CX 500M 80+ Bronze Modulär
Powercolor r280

Permalänk
Medlem

@Triix: Du bör låna ett annat nätagg att felsöka med för CX serien från Corsair är ökänd för att orsaka typiska budget nätaggs fel. Tex kan andra delar börja ge konstiga fel pga av strömmen från budget och skräp nätagg.

Fel i Windows kan bli kvar om man bara uppdaterar / installerar över det man misstänker orsakar felet i Windows. Man måste få bort den gamla först i många fall. I värsta fall behöver man göra en ren installation av Windows för att få bort allt det gamla.

Man kan också låna en disk som man testar att installera om på men ta bort alla andra diskar under tiden. Annars kan Win DVD/USB lägga/använda något på andra disken som Windows behöver för att starta. Dessutom vill man utesluta att andra diskar mm orsakar fel.

Permalänk
Medlem

@panpo98: tack för svar!

Provade att ta bort SSD där jag har Windows och bara starta den med min HDD och tvärt om igår utan resultat. Borde väl se bios utan SSD'N ?
Vet inte riktigt hur jag ska få till det där med nätaggregat dock .
Borde kanske tilläggas att jag köpte delarna 2014 så dom har några år på nacken.

Tacksam för all hjälp !

Fel årtal