problem: Plex - Chromecast Ultra = Something went wrong -

Permalänk
Medlem

problem: Plex - Chromecast Ultra = Something went wrong -

Jag använder mig av Plex Media server på min dator för att spela upp på TV via en chromecast Ultra trådlöst. Allt har fungerat ypperligt och vi har även den äldre chromecast i sovrummet till den TV:n.

Problemet uppstod igår när vi sett flera filmer utan problem och byter till en ny film, ca 5-10minuter in filmen får vi detta felmeddelande i Plex. Something went wrong - error code: h4 (not supported)

Börjar nu felsöka genom att försöka spela upp senaste filmen vi såg. Den filmen ger direkt samma felmeddelande och i stort sett alla filmer vi sett under gårdagen.

Jag provar att stänga av allt och göra det enkla genom att starta om allt inkl servern. Inget resultat. Uppdaterar plex servern då det fanns en uppdatering. Inget resultat.

Idag spelade vi upp från en väns plex server och det fungerade.

Jag testar då och spela upp från min server men samma felmeddelande.
Jag provar att spela samma film på chromecasten i sovrumet och det fungerar men samma film på chromecast ultran i vardagsrummet fungerar inte.
Jag provar då och återställa chromecast ultran. Några filmer fungerar nu men några av de filmer vi tittade på igår fungerar fortfarande inte.

Högst märkligt problem som bara kom sådär utan att något har ändrats. Är det någon som har några idéer? Under tiden försöker jag googla problemet men det är svårt att hitta något bra svar som hjälper.

EDIT: Läs min andra post i tråden då jag hittat att förstärkaren verkar skapa detta problem.

Visa signatur

...

Permalänk
Medlem

Jag har haft samma problem några gånger, och då har det varit undertexter som bråkat, specifikt när man sökt upp dom genom plex egna interface. Har hjälpt att radera undertexterna i mappen för filmen då. Har du kollat något i loggen annars, vad som står där?

Visa signatur

Bleak

Permalänk
Medlem

Tror inte det är undertexter. Men jag provade att stänga av undertexter men samma problem uppstår.

Däremot har jag nu hittat vad jag tror är problemet, förstärkaren.
Jag har Chromecast Ultra inkopplad i förstärkaren och från förstärkaren med hdmi till TV:n.
Vi har haft denna förstärkare(Harman Kardon AVR 355) i ca 2-3 veckor och den är äldre(2008) som vi köpte av en bekant tillsammans med 5,1 högtalare. Den har fungerat fint hos honom och vi har sett flera filmer/serier under denna tid och det har fungerat bra tills igår och idag.

Jag upptäckte problemet genom att flytta Chromecast Ultra från vardagsrummet in till sovrummet. I sovrummet med chromecast Ultra inkopplad fungerade de filmer som jag inte kunde se tidigare.
Jag provade då att flytta tillbaka chromecast ultra till vardagsrummet men istället för att koppla in den i förstärkaren kopplade jag in den direkt i tv:n. Även då fungerade det att spela upp filmerna som annars strulade.

Och till sist kopplade jag tillbaka chromecast ultra till förstärkaren och då uppstår felet igen.
Däremot upptäckte jag att de flesta filmer med 7,1 ljud ger detta felmeddelande. Finns någon enstaka med 7,1 som fungerar men de flesta med 5,1 verkar fungera.

Visa signatur

...

Permalänk
Medlem

Indeed. Enligt mina efterforskningar är det något med 7.1 som skapar problemet.

Visa signatur

Twitch - Eldritzh.com
Desktop: Corsair 4000X \ ASUS X570-F \ 3900X \ 32GB DDR4 \ 3090 Suprim X \ 1x Intel6660P M.2 1TB 2x 850 EVO 500GB \ 1000W Corsair \
Server: Node 304 \ 16GB RAM \ 20TB - Plex, RedBot, etc.
Konsoler: NES \ SNES \ N64 \ GameCube \ Wii \ Playstation + Diverse Tillbehör