Batterikapacitet och antutu poäng....?!?!?!

Permalänk
Medlem

Batterikapacitet och antutu poäng....?!?!?!

Jag bor i Kina och det är dags för ny telefon, och det blir en av de billigare modellerna, antingen Meizu eller Xiaomi. Det är främst 3 lurar som jag är intresserad av:

Meizu 16t https://www.kimovil.com/en/where-to-buy-meizu-16t-china-8gb-2...

Xiaomi Mi 9 Pro https://www.kimovil.com/en/where-to-buy-xiaomi-mi-9-pro-cn-12...

Xiaomi Mi CC9 Pro https://www.kimovil.com/en/where-to-buy-xiaomi-mi-cc9-pro

Kameran är lite skit samma, så länge den inte suger totalt. Det som jag är intresserad av är hastighet och batterilängd och det är här som jag inte riktigt hänger med. CC9 Pro har störst (?) batteri på 5260 mAh, och jag antar att det betyder längst batterlängd (?) men samtidigt har telefonen lägsta antutu poängen med 261. Xiaomi 9 pro har högsta antutu poängen på 464 men minsta batteriet på 4000 mAh. Meizu telefonen ligger någonstans mittimellan med atbutu på 418 och batteri på 4500 (och är även billigast).

Hur funkar det egentligen? Är batterikapacitet=batterilängd och antutu=hastighet? Varför har i sådanna fall den snabbaste telefonen (som borde suga mest kräm) det minsta batteriet? Verkar ganska ologiskt. Jag spelar inga tunga spel på telefonen men använder mycket word och powerpoint osv, och det finns inget som stör mig mer än tröga telefoner...förutom kanske dåligt batteri...

Vilken telefon är egentligen bäst för mig? Finns det någon annan grym "budget" mobil som jag borde kolla på istället?

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Meizu 16t ,Amoled ,mycket för pengarna men om den har NFC står inte.Får bra betyg på Youtube.

Permalänk
Medlem

@leifn: Tack för svaret! Den har NFC och jag har använt en meizu tidigare som jag var väldigt nöjd med. Problemet med meizu är att om man är t.ex. hemme i Sverige och något skit händer med telefonen så är det väldigt trassligt att få den fixad eftersom meizu är ett så litet märke utanför Kina. Xiaomi är bra mycket större. Hur mycket långsammare är CC9 Pro? Anbutu poängen är ju typ hälften men betyder det att telefonen är hälften så snabb? Den har också fått väldigt bra betyg på youtube och andra ställen.

Permalänk
Medlem

Fick en xiaomi redmi note 8t i julklapp.
Specsen på prisjakt osv säger 4000mah men plasten på displayen sa:

4000mah (typ)

Tyckte det va rätt roligt så vet imte om man ska stirra sig blind på deras siffror

Skickades från m.sweclockers.com