Problem med nätet när Steam är igång

Permalänk
Medlem

Problem med nätet när Steam är igång

Hejsan

Skaffade mig en ny laptop från MSI, med lite gaming-spec, för att kunna spela lite Football Manager, med datorn i knät. Har gjort detta med gamla datorer under några år, och det är på det viset jag gillar att spela nu för tiden. Dock, så har de gamla datorerna börjat bli lite trötta, så innan jag skaffade FM20 så köpte jag en ny bärbar dator.

Har haft den i ca 10 dagar. Sitta och surfa på, lite chatt, via Telegram och sånt, funkar kanon, uppkopplad via mitt hemmanät, Bahnhof 250/250, fiber och TP-Link Deco M9 Plus. Då fungerar det mesta helt ok.

Så fort jag startar antingen Steam (men jag tror att Steam kanske i minimerat läge) eller via Steam startar Football Manager (samma på 2019 och 2020) så tappar jag åtkomst till internet. Inte till min router, utan till internet. Ibland fungerar det att Windows felsöker problemet, ibland kopplar jag ifrån och ansluter igen. Ibland får jag starta om datorn. Så är det igång igen, men så börjar jag spela, så tappas kommunikationen.

Har andra datorer, samt andra prylar uppkopplade på wifi, och ingen annan enhet tappar. Jag har en macbook, med steam, som jag spelade FM19 på fram till jag skaffade denna datorn och där inträffade inte detta.

Jag har installerat om datorn, jag testat att bara starta om ha igång dator och steam, men den vilar i övrigt och då verkar den inte tappa nätet, men när jag börjar spela, så...

Har ju googlat detta, testat hur mycket, fört "wifi-relaterade" tips, om att inte tillåta att den kopplar ner, för att spara ström, t om testat att köra utan brandvägg osv.. men tillslut tappar jag nätet. Fick även tips av en kompis, som hade liknande problem, att justera lite inställningar i Steams inställningar. Vilket jag gjorde, men det blev inte bättre. Efter det har jag googlat kombinationen tappat nät och steam, och jag är långt ifrån ensam om att ha detta bekymmer..

Har även testat att koppla upp datorn mot telefonens internetdelning. Fungerade lite längre, men tillslut blev det samma där

Har ni några tips?

Har vänt mig till MSI, för support men de har inte svarat på ett par dagar.

Köpte den av komplett.se, men till dom har jag inte vänt mig ännu...

Mvh
pjnorman

Visa signatur

Tack och bock!

Permalänk
Medlem

Låter som bufferbloat, kan testas här: http://www.dslreports.com/speedtest
Jag upplever samma beetende med steam om jag uppdaterar spel med VPN igång.

Visa signatur

| i7 920 C0 @ 3,63| GTX 580 + EK CU| CM 690 | EK HF Acetal |Samsung 830 120+TG 120 | AX850 | Asus Rampage 3 Formula|12GB Corsair |
FoldingRig1: i5 2320, 8GB ram, Win7
FoldingRig2: i7 920, 12GB ram, Win7
http://folding.extremeoverclocking.com/user_summary.php?s=&u=530039

Permalänk
Medlem

@Laggboxx:

Tack för svart! Vet inte riktigt vad bufferbloat är, men försökte läsa mig till siffrorna.

Här är resultatet av mina tester... körde flera gånger, vid olika belastning av nätet, men fick ungefär samma siffror

Testar länk också?

Bufferbloat

Visa signatur

Tack och bock!