Permalänk
Medlem

Egen smartclock

Byggde en för drygt ett år sedan med Raspberry Pi 3b plus och 7# touchskärm. Blev aldrig nöjd och orkade inte slutföra. Två huvudproblem, för gui använde jag tkinter, ville ha en timer så att jag idlade mellan varje skärmuppdatering, eventet slutade komma efter x antal vilket gjorde att klockan stannade. Inte helt nöjd med Python (pga mina begränsade kunskaper i såväl python som gui i linux). Det andra problemet var skärmen bakgrundsbelyst LCD är verkligen trist som nattduksbordsklocka.

Vill verkligen skapa en egen klocka som visar data från min netatmo samt lite annat personligt krafs. Vill dessutom verkligen ha en Oled typ 10".

Är det enda sättet att få en Oled i den storleken idag att köpa en platta typ denna?
https://www.dustinhome.se/product/5011128018/galaxy-tab-s5e

Kan jag sideloada egna appar på den? Skulle i så fall vilja testa att utveckla i Kotlin.

Alternativt finns det en Oled att få tag på 10" och i så fall, vilket API rekommenderas för fullskärmsappar Raspbian?

Kan du svara på något av dessa spörsmål eller bara har något att tillägga, please do.
Helst hade jag ju kört windows och .Net men har redan skrivit en hel del kod i Python för Netatmo. Fattar inte trådning i Python och är en strikt typer, typar alltid variabler, hatar late binding.

Permalänk
Medlem

Tänk på att statiska element över tid på en OLED ger permanenta inbränningar. Tänk noga för om du programmerar något eget att alla element byter plats vartefter.

Permalänk
Avstängd

Självklart kan du installera egenutvecklade appar på Samsungs plattor, de kör Android. OPm du vill komma billigt undan så köp begagnat, ska du inte använda en massa appar och logga in på diverse konton så spelar det inte så stor roll att den inte är uppdaterad. Äldsta tableten med OLED är Galaxy Tab 7.7 tror jag, sen typ alla Galaxy Tab S. Men en väckarklocka kanske inte behöver vara så stor, och då kanske det funkar med en gammal telefon.

Permalänk
Medlem

Qt5 eller Qt4.9. Gratis och kraftfullt. Själv endast kört på små enkortsdatorer med buildroot i botten men borde finnas guider för Raspberry.

Visa signatur

MSI K9N SLI Diamond | MSI Diamond HDMI 7600GT | AMD X2 4200+ | 1GB Kingston HyperX| 32" LG 5000:1 screen | Asus EeePC 701