Permalänk
Medlem

Sony Bravia KD-55XG8096

Då jag tänkte köpa en ny tv men inte behöver en värsting-modell tänkte jag bara fråga @Laxpudding vad han tycker om denna: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5094184. Enligt vad du skriver i guiden för 2018 års tv-utbud så ska detta vara en mellanklassmodell, låt vara den enklaste av XG8-modellerna. Är det så? Ljud & Bild ger också ett bra betyg för denna men då gäller det 65" modellen, https://www.ljudochbild.se/test/tv/65-tums-tv/sony-kd-65xg809....

Och hur väl står den sig mot min nuvarande 2014-års modell Samsung UE48H6705. Från siffrorna att döma borde det vara en budgetmodell, vilket jag inte har upplevt den vara, men 2014 kanske inte samma system för beteckningar gällde som nu.

Permalänk
Bildexpert 📺

@pehlm: Samsung H6 är kanske mer en enkel mellanklass för sin tid där budgeten ofta låg i 5-serien. För 2019 har flera tillverkare rensat upp i produktlinjerna så det är lite andra siffror nu. Sonys XG70 är ungefär motsvarande nivå med vad du har, fast med IPS-paneler där Samsung kör med VA.

Har inte all info på rak arm just nu, men såvitt jag kan dra till minnes är årets XG80xx ganska mycket "samma gamla" som förra årets XF80 inklusive underliggande system med äldre och lite långsammare processor. En trygg produkt i egenskap av att du vet vad du får. Men heller inget särskilt.

Så vill du ha något modernare, sikta på Sonys XG85 som behåller finesserna samt har det snabbare systemet som är nytt för Sony 2019. Dessa använder också VA-paneler och det verkar överlag vara en hög kvalitet på dessa.

Permalänk
Medlem

@Laxpudding, Tack för informationen! Då vet jag lite mer. Jag måste säga att 'TV-apparat-världen' är en snårig djungel, det är inte lätt att bringa reda, din guide för 2018 var väldigt bra, fast var lite osäker ändå efter att jag läst den, nu vet jag mer. Hoppas någon liknande guide för 2019 är i görningen. / Vänligen