Uppgradera eller köpa helt ny burk

Permalänk

Uppgradera eller köpa helt ny burk

Tjena clockers!

Har en gammal burk som står och samlar damm, har de senaste åren i stort sett bara spelat PlayStation 4 men nu känner jag att det börjar bli dags att återvända till pc-världen.

Har en gång i tiden skruvat ihop en egen dator men det var många år sedan så kunskapen om vilka komponenter som är bäst har blivit ordentligt rostig.

Tanken jag har är att kunna uppgradera datorn någon del i taget, om det finns något värde i det alls.
Målet är att kunna spela DotaA 2, Cod MW i bra inställningar utan lagg. Men också att få en bra grund för att kunna fortsätta uppgradera kommande år
Budget: lite oklart men ~10k men då uppdelat en eller två komponenter i taget. Om det inte är någon idé att göra på det sättet så funderar jag på begagnad dator alternativt att hålla ut och spara pengar för att bygga helt nytt.

Datorn jag har hemma just nu har dessa specs:

CPU: AMD FX-6300
RAM: 8gb Dual-Channel DDR3 669MHz
MOBO: Gigabyte Technology 970A-DS3P
GPU: 2047Mb GeForce GT 640
Hårddisk: 931Gb Sata

Alla tips mottages tacksamt!

Permalänk
Medlem

Ser ingen anledning att sitta och tjuvhålla på någon av de där komponenterna längre. Hade helt klart satsat på allt nytt/nyare generation begagnat. Hade satsat på minst en I7 4790k 16gb ram 980ti & 512gb ssd eller liknande från beg marknaden. Men ska du ha stabilare grund för framtiden satsa på ett nytt grafikkort kanske nvidia 2080 och m2 ssd sedan upgraderar du cpu, ram och moderkort nästa omgång.

Visa signatur

E2160 @ 3,2 , scyte infinity, p35 ds3, 4gb corsair 800mhz, Sapphire 5850 1gb. Intel x-25 V 40gb, 1x western digital black. /laptop amd x2 2.2ghz 3gb 5730.

Permalänk
Medlem

Tyvärr inte allt för mycket att behålla i den datorn.. Möjligtvis hårddisken, beroende på skick givetvis.
För 10K får du en kompetent burk.

Windows köper du på Ebay för en femtiolapp.

//C

Visa signatur

Jonsbo D31 Mesh
MSI B450M Mortar
AMD Ryzen 5800X3D
Corsair LPX 2x16Gb 3600MHz
AMD Radeon 7800XT Nitro +

Permalänk
Medlem

Du kan börja med att uppgradera grafikkortet, det kan du ändå flytta över till ett nybygge i framtiden. DDR3 kan du eventuellt återanvända om du köper begagnade delar, men allt nytt använder DDR4.

GT 640 var inte ämnat för spel ens när det släpptes, med ett 1050 Ti eller högre borde du redan nu få kring 30 FPS, säkert överlag bättre grafik/flyt än på PS4.

Permalänk
Medlem

Finns inte mycket att spara i den burken, kanske någon i bekantskapen som behöver en stationär att surfa på?

Här är en jämförelse vad FX6300 presterat mot en R5 3600

Permalänk

Misstänkte att detta var fallet. Det är egentligen min väns dator men då han köpte en ny så fick jag min idé om att kanske uppgradera den.
Nu blir det helt klart så att jag sparar pengar och bygger en helt ny dator framöver. Kommer nog även köpa mig en ny skärm i samma veva. Kanske återkommer för att få tips på byggen.

Väldigt tacksam över svaren!

Skickades från m.sweclockers.com