Permalänk
Medlem

@curl: https://www.ebuyer.com/840472-loop-lp3400-34-ultra-wide-all-i...

Bygg själv, få den prestanda du vill (typ ett m-itx kort med en Ryzen 3600?), rymmer fullstor gpu (dubbla kortplatser), MacOS i vm? Fast kanske 34" inte får plats i den oerhört vackra stringhyllan? Iaf ett förslag, ganska bra sådant om du frågar mig Fast är ju det där med 60hz skärm, men vet inte om du får mer i en Mac?

edit: aio kylare till cpu ingår i priset

Permalänk
Medlem

Som många andra har tipsat om är en snygg skärm tillsammans med någon typ av mini-pc ett bra alternativ. Du skulle kunna fästa den bakom skärmen, under bordsskivan eller på en hylla. Det kan även vara snyggt med ett stilrent tangentbord och mus. Dölja kablar gör också mycket!

Permalänk
Medlem

Gör så här kräv av sambon att du får en egen dator för samma pris som passar din användning så får hon mac'n så ställer du din i sovrummet så slipper hon se den

Visa signatur

HP 800 G1

Permalänk
Medlem

@curl: Lägg till trådlös tangentbord och mus så eliminerar du lite kablar en kort 0,5m HDMI/DP sladd så har du bara 2-3 sladdar kvar med buntband så går det ganska enkelt att få det snyggt.

USB Thunderbolt 3 finns också på moderkortet så en USB Thunderbolt hubb kan vara vettigt ifall du behöver det annars så har de flesta 4K skärmar över 7-8K en USB hubb.

På Plus sidan prestanda är bättre än Imac modellen bättre RAM, SSD, CPU och GPU finns ingen i7 Imac så nästa steg är i9 9900 Imac kostar minst 31000 kr.

Minus ej Mac OS ifall det är viktigt samt att 5K skärm är väldigt dyrt

Visa signatur

i5 10600K, Z490 Tomahawk, Corsair RMX750, GTX 1060 6GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aksi:

Om jag minns rätt är de flesta eGPU chassin i samma storlek, eller större, än ITX chassin. Om du vill spara plats är ett ITX-bygge nog att föredra över Mac mini + eGPU.

Finns några mindre också, typ Sonnet Breakaway Puck. https://www.apple.com/se/shop/product/HMT22Z/A/sonnet-egfx-br...

RX560 är väl inte så mycket att hänga i granen men kanske duger åt TS som mest ska lira Total War och Civilization. Catalina har precis fått stöd för RX 5700 så är nog bara en tidsfråga innan det dyker upp en ny modell med en bättre GPU.

Visa signatur

Windows: [ NCASE M1 | i7 6700K 4C/8T | 16GB DDR4 | 1080Ti | 1.5TB SSD ]
macOS: [ Mac mini | i5 8500B 6C/6T | 16GB DDR4 | 256GB SSD ],
                        [ MBP 13" | i5 1038NG7 4C/8T | 16GB LPDDR4X | 512GB SSD ]
ESXi: [ Intel NUC | i7 10710U 6C/12T | 32GB DDR4 | 500GB SSD ]

Permalänk

@7NM: Byt sambo typ

Visa signatur

Gamerfarsan

Permalänk
Medlem

En avstängd skärm är alltid ful. Fundera på om det istället skulle vara möjligt att rationalisera bort hyllan och ha skärmen vänd mot väggen. Om den som sitter vid datorn sitter vänd åt samma håll som den som sitter i soffan brukar det funka bättre rent socialt också.

Om vi utgår från ovanstående förslag finns många skärmar med snygg och clean baksida. LG och Samsung har helt acceptabla skärmar med vita höljen och kabelluckor. Dock kan montering bli ett problem. En gasarm är förmodligen bästa lösningen. Då kan ni dessutom ”vika bort” skärmen när den inte används. I princip skulle ni rent av kunna använda soffhörnet närmast bokhyllan som datorstol, så får ni ännu mer space och kan istället sätta en snygg växt eller en benjaminfikus där hyllan står idag. Eller dra soffan lite åt bokhyllans håll och bygg in dator + gasarm med skärm i hörnet vid fönsterväggen. Då syns inte chassit alls och du kan köra med ett vitt Fractal Design om det ändå stör OCD:n för den av er som dammsuger.

Sedan måste jag kommentera alla förslag om att fräsa i väggen: är det gips så behövs det inte. Gör istället ett hål bakom skärmen och ett vid golvet, sedan leder du ner kablarna på insidan. Är det stora kablar kan du göra större hål vid golvet som du sedan sätter för med ett kabellock. Dra sedan upp kabelns mindre del (t.ex. för strömkablar) med hjälp av snöre eller en mindre kabel med gummiband som släpps ner ovanifrån). Är det betong finns det istället snygga foderlister eller smyglister från bl.a. Swedoor.

Lite väl många grottmän i tråden