Controller för qubino din dimmers?

Permalänk
Medlem

Controller för qubino din dimmers?

Hej!

Har precis flyttat till ett nytt hus som har fult med qubino din dimmers, vilka tydligen använder Z wce plus. Jag förstår att jag behöver en controllee till dessa, men förstår inte vilken jag ska ha riktigt.

Telldus tillstick verkar ju klarar både zwave plus och 433, men saknar wifi. Hur styr jag den då med app en app om den inte kan kommunicera med internet (antar att jag missat något...).

Animus heart verkar Kanske lite vassare.

Vidare hittar jag ingen app från qubino utan verkar behöva förlita mig på controllerns app - är det någon app som är bättre för lampor/dimmers av telldus och

Som sagt många frågor men är helt ny i smart hem världen...

I dagsläget har jsg inga mer grejer men i framtiden vill jag kunna koppla upp typ pooltermometer, dörrklocka, videokameror för övervakning, etc på systemet oxå.

Permalänk
Medlem

Fibaro HC2:an! Det är en sådan du ska ha!

Du programmerar in alla dina enheter i denna lådan, bygger scener och funktioner som gör att när du trycker på en knapp/i mobilen så tänds alla lampor du önskar på ett knapptryck!
Själv har jag slutat trycka på några knappar då jag har rörelsesensorer som tänder i alla rum

https://www.fibaro.com/se/products/home-center-2/

Finns även lite billigare controllers, men detta är en av de mer kraftfulla. Det enda controllern behöver kunna är z-wave protokollet för att styra dina qubino brytare. Om de sen är tillverkade av qubino eller fibaro eller annan tillverkare spelar ingen roll.

Visa signatur

Sweclockers: "Parti X gör följande chockerande uttalande om vagt datorrelaterad sak Y, vad tycker ni?"
Också Sweclockers: "Påminnelse att det är inte tillåtet att diskutera politik :)"

Sweclockers: "Piratkopiering ökar, vad tycker ni?"
Också Sweclockers: "Det är förbjudet att diskutera såväl piratkopiering som svenskt laglig privatkopiering :)"

Permalänk
Medlem

Jag valde bort HC2 för några år sedan pga priset. Valet föll istället på Vera Plus till lite drygt 1/4 av priset. Finns en del andra alternativ också, alla har sina styrkor och svagheter så man får helt enkelt lista upp vilken funktionalitet man prioriterar och göra sitt val därefter.

Permalänk
Medlem

Du kan välja bland de flesta hubbar då de flesta har z-wave.

Vera
Fibaro HC
Samsung Smartthings
Athom Homey
Animus Heart
Hubitat Elevation
Zipato zipabox/zipatile

Jag skulle nog dock välja en hub som även har stöd för fler protokoll, som t.ex zigbee. Mest för att ha så många alternativ på enheter som möjligt.

De flesta hubbar kör trådad anslutning, mest för stabiliteten men även för att undvika en extra onödig radiokomponent. Högst troligen har man ju redan ett wifi-nät uppsatt för wifi styrda iot enheter.

Animus heart är lättanvänd men fortfarande lite begränsad i funktionalitet, helt lokal styrning är dock ett stort plus!

Smartthings är annars en populär hub som kan det mesta och är relativt användarvänlig, dock väldigt beroende av molnet.

Homey är en mix därimellan, användarvänlig, inte lika molnberoende och den kan, utöver zwave och zigbee, även prata med 433mhz enheter. Den är dock en av de dyraste hubbarna på marknaden.

Visa signatur

// Pierre Broberg
http://www.pierrejavel.com