Dyrare frakt från Kina efter EU-beslut

Permalänk
Medlem
Skrivet av Frispel:

Ska man prata rimligt så är det vettigaste nog att en grossist/handlare i Sverige/Europa köper in en bunt till eget lager som sedan skickas ut till konsumenter lokalt. Då slipper man hantera varje paket för sig och den faktiska kostnaden för frakt och hantering blir rimligen lägre. Förutsatt att man betalar den egentliga kostnaden och inte som nu då man får subventionerad frakt från Kina. Med en vettigare postavtalavtal så kommer man att få betala en summa som ligger närmare den faktiska fraktkostnaden. Samt att man som konsument då får en motpart att hävda garanti mot ifall något går sönder och staten får en motpart ifall produkten visar sig vara felkonstruerad och farlig.

Att köpa från tillverkare är såklart ett alternativ, problemet är att tillverkare generellt sett inte är specialister på att sälja saker en och en utan vill bli av med sina i klump till någon som har infrastruktur för att hantera enskilda produkter. Det tar tid och pengar att hantera saker en och en...

Ja men det förutsätter ju att grossister/handlare inte lägger på skyhöga marginaler, isåfall är det bättre att bara handla från utlandet direkt. Men ja flertalet importföretag där det idag råder stor konkurrens står på ruinens brant i takt med kronans krasch. Vilka alternativ har de? Höj priset och förlora marknadsandelar eller ligga kvar och se vinstmarginaler gå utför.

Vi får nog anta att våran riksbankschef inte har hela pensionen i aktier inom importföretagsgenren.

Visa signatur

=)