Är det någon skillnad på dessa UPS'er (bortsett från batterikapaciteten)?

Permalänk
Inaktiv

Är det någon skillnad på dessa UPS'er (bortsett från batterikapaciteten)?

jag hittar ingen skillnad på dessa produkter som skulle förklara varför en UPS med ett batteri som har högre kapacitet är billigare än den UPS som har ett batteri med lägre kapacitet.

Produkterna det gäller är alltså dessa:
Eaton 5P 1550iR
Eaton 5P 1150iR

Såg att det inte står "hot swapable battery" på 1550iR på prisjakt. Men efter att ha kollat ett gäng manualer och produktblad så kan jag konstatera att även den har denna funktion.

Den större modellen har dessutom fler uttag och högre "reservtid". I övrigt verkar de identiska (bortsett från batteri då alltså). Men trots detta är den alltså billigare än 1150iR.

Någon som har en förklaring till detta?
jag hittar inget som skulle förklara detta och det är många butiker som säljer 1550iR för ett lägre pris. Så det är inte så att bara en butik kör någon form av rea som skulle förklara detta.

EDIT: lika bra (eller bättre) att länka till eatons egen hemsida kanske. Så här kommer länkar dit också.
Eaton 5P 1550iR
Eaton 5P 1150iR

Permalänk
Medlem

@anon170706: Jag hittar att flera butiker, t.ex. Dustin, har kampanj på 1550iR men det är också många som inte skriver ut någon rabatt.

https://www.dustin.se/product/5010751974/5p-1150ir
https://www.dustin.se/product/5010749892/5p-1550ir

Jag gissar att tillverkaren har en tillfällig rea eller att 1550 är utgående kanske. I övrigt hittar jag absolut ingen skillnad på dem. Båda är line interactive, har samma formfaktor och den ena är bara större..

Permalänk
Inaktiv

@Kamouflage: Låter märkligt om bara den ena skulle vara utgående modell eftersom det är samma modell men olika batterikapacitet. De kom, så vitt jag vet, samtidigt.

Permalänk
Inaktiv

Efter kontakt med eaton så visade det sig att de kör något som de kallar "månadens ups" och denna månaden var det 1550iR. Nästa månad går den tillbaka till ordinarie pris.

Skickades från m.sweclockers.com