Sony Playstation 5 kan få sällskap av Pro-modell på lanseringsdagen

Permalänk
Medlem

Måtte de åtminstone göra den bakåtkompatibel med PS4:n.....

Visa signatur

i7-4790K - ASUS Z97-PRO GAMER - EVGA 3080 Ti- Corsair RM850w - 32GB Corsair 2133MH - Corsair Hydro H100i - Define R5 - Acer XB321HK - Logitech G402 - Roccat Aimo

Permalänk
Medlem
Skrivet av CubaCola:

@Mordekai: Ja, det kan vara "4k @ 60fps", men ofta kör de med variabel resolution, och kanske går ner till 1440P eller 1800P när det blir mycket på skärmen.
Oftast är grafiska kvaliteten inte alls lika hög som på PC-motsvarigheten heller, kolla på Digital Foundrys videos på youtube, så brukar de visa skillnader mellan tex PS4 Pro och PC.

Så det må vara 4k@60fps, men det är ofta en sanning med modifikation.

Absolut är det så, dock är väl dynamic resolution mer en Xbox grej och checkerboard rendering en PS4 pro grej. När de jämför så jämför de med en PC bestyckad med en GPU som bara den kostar mer än en PS4 Pro. Så återigen pris/prestanda, en PC ligger ca 2x efter en konsoll.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Slinger:

Måtte de åtminstone göra den bakåtkompatibel med PS4:n.....

Det är redan spikat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ClintBeastwood:

Är 4k @ 60 fps så jävla krävande då? Jag tänker att med konsol så borde utvecklarna kunna lägga rätt stor tid till att tweaka inställningarna för riktigt bra prestanda/utseende och då kanske det blir möjligt. Alla grafikkortstester kör ju typ max på varenda inställning och det är kanske inte direkt nödvändigt.

Ja? Med tanke på att dagens konsoler har problem med 1080p @ 60 FPS så..

Skrivet av Elektron:

https://youtu.be/Aud_Xa57Dio det vart flera spel som gick lira 4k60 med ett 1060. Så är kortet en aning kraftfullare samt lite optimering och skräddarsydda grafikinställningar så skall nog 4k60 vara fullt rimligt. Men det kommer nog som vanligt att komma spel där de pressar konsolen till max och dessa lär säkerligen köras i lägre fps tyvärr.

Men märker man någon skillnad mellan 1440p och 4k på en tv? Dvs om de kör med dynamisk upplösning.

Själv äger jag ingen 4k-skärm eller 4k-tv ännu men har planer på att skaffa en större tv fast då är det främst storleken som lockar inte så mycket upplösningen även om den såklart är en bonus.

Fast det lär nog inte bli en ps4 för min del nu när gamepass finns. För bra tjänst för att gå miste om. Om nu inte ps4 bättrar på sin motsvarighet.

Skickades från m.sweclockers.com

Litar mer på Sweclockers resultat än någon slumpmässig youtubevideo faktiskt.

https://www.sweclockers.com/test/22927-nvidia-geforce-gtx-106...

20 FPS i snitt i 4K är inte riktigt spelbart i mitt tycke. Och eftersom spelutvecklare till konsolerna verkar föredra att dra upp texturer på kostnaden av bilder per sekund så är det inte allt för långsökt att spekulera att så kommer även vara i detta fallet.

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xinpei:

Ja? Med tanke på att dagens konsoler har problem med 1080p @ 60 FPS så..

Turn 10 lyckas ju förbannat bra! Utvecklarna får bli bättre på sitt jobb helt enkelt.

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xinpei:

Litar mer på Sweclockers resultat än någon slumpmässig youtubevideo faktiskt.

Äpplen vs päron.
Videon, medium settigs.
Swec, ultra settings.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Pro modell känns onödig, det är upplevelsen/känslan i bilden som har betydelse inte specs. men jag hoppas det kommer en bundle vid release med psvr2 & officiell blåtand 7.1 hörlurar samt att färgen liknar färgen på Yaroze (mörk grå), utvecklar konsolen till ps1 som är den snyggaste konsolen som gjorts hittills. ungar med pro modellen kommer ha fler vänner vilket känns lite unket.