Uppkoppling försvinner då och då

Uppkoppling försvinner då och då

Hej

Har längre haft bekymret utan att orka ta tag i det. Men nu har jag fått nog.
Alla mina enheter tappar uppkoppling med jämna mellanrum.
Konfigurationen ser ut på följande sätt:

1. Stadsnät (fiber) via Bredband 2.
2. Router D link
3. Powerline TPlink
4a. ethernet kabel från powerline uttaget i mitt kontor till min stationära dator
4b. wifi från Dlink router som förstärks av TPlinks powerlines WiFi extra sändare.

Det är två saker som sker:
1. Min stationära som är kopplad via ethernet tappar uppkopplingen. Win10 felsökaren ber mig att starta om modemet. Även om jag inte gör det så får jag upp uppkopplingen efter några minuter. Försvinner och kommer tillbaka helt av sig själv. OBS uppkopplingen kan försvinna närt jag surfar/kollar youtube. Sker i princip aldrig när jag spelar. Youtube - oftast.
2. Mina mobila enheter kan tappa wifi. Går jag in under wifi menyerna, väljer "glöm uppkopplingen" och loggar in på nytt, så kommer jag ut på nätet.

Vet ej vad detta beror på. Flera olika mobila enheter tappar wifi på liknande sätt.
Har haft olika stationära datorer som kopplades upp via ethernet - samma bekymmer.
---

Misstänker att poweline ställer till det. Några tankar/idéer?

@Savage_Gray: Som du själv är inne på så gissar jag med på att de är den powerline adaptern du kör. Rent spontant så skulle jag försöka att koppla in en dator direkt i D-link routern, eller i de inkommande uttaget (eller om du nu har en fiberomvandlare/tjänstefördelare). Antigen om du kopplar in en laptop eller om du temporärt drar en TP kabel tvärs över golvet.

Är detta inte ett alternativ så har jag hört att elnäts adaptrarna kan bråka lite om man har dom kopplade på olika faser. Även att ha dom kopplade i grendosor/förlängningssladdar är inte att rekommendera.

Kan vara något i elnätet som gör att powerline tappar kontakten. Finns ju saker som att kylskåp startar m.m. som kan ge störningar. Då tar det ett tag innan powerline får upp linan igen.
Dåliga mobil laddare kan också ge störningar.

@InaneG:

Alla säkringar i elskåpet sitter på samma skena.
Bör alltså vara samma fas.

Powerline mottagarna sitter direkt på strömjacket. Inga förlängningssladdar emellan.

Vet inte riktigt hur jag får allt att funka. Byta till 100% trådlöst via mesh? Blir inte det lite sämre vid spel online?

Skrivet av Savage_Gray:

@InaneG:

Alla säkringar i elskåpet sitter på samma skena.
Bör alltså vara samma fas.

Powerline mottagarna sitter direkt på strömjacket. Inga förlängningssladdar emellan.

Vet inte riktigt hur jag får allt att funka. Byta till 100% trådlöst via mesh? Blir inte det lite sämre vid spel online?

Sämre ping, men du slipper sannolikt att nätet går ner. Jag tippar också på att powerline är boven i det här fallet.

Tror det är bra att försöka fastställa vad felet är eller ligger innan man börjar fundera på att köpa nya grejjer som man tror löser problemet.

Då du verkar tappa kontakt med alla enheter, både wifi och kabelanslutet så kanske det är bra att börja kolla loggarna på prylarna du har.
Börja med routern och trickla dig utåt. Där bör du få en indikation på var enheter är ansluta och varför dom tappat kontakt.

Så kolla loggar på wifi-AP, router och din PC, där bör det stå varför den tappat kontakt.

Tror att det kan vara mer än bara en plugg som orsakar dina uppkoplings problem. Mest för att vi har några saker gemensamt, Bredband 2 via stadsnät, och förlust av uppkopling. Dock så har jag alltid varit fast ansluten till fiber boxen. Ska bli intressant att se resultatet av denna tråd.