Dell Latitude 7490 - skärm slutade fungera över USB-C

Dell Latitude 7490 - skärm slutade fungera över USB-C

Hej,

Jag har en Dell Latitude 7490 där jag har kört en extern skärm över USB-C (Thunderbolt). Datorn laddas också via denna, och jag har mus och tangentbord inkopplad till skärmens USB-hub.

Ibland när jag kopplat in skärmen har datorn inte reagerat, ibland har det tagit upp till fem försök innan datorn känner av kopplingen. Jag tycker dock att det har varit lite märkligt att laddning och mus+ tangentbord har fungerat ändå. Det har alltid fungerat om jag har startat om datorn och/eller skärmen.

Häromdagen slutade skärmen att fungera när jag satt vid den, vilket jag inte kommer ihåg att den har gjort innan. Det funkar inte längre att koppla in och ur sladden i datorn, den reagerar helt enkelt inte alls.
Jag har testat att koppla in mobilen till skärmen med samma sladd, inga problem, funkar som vanligt. Kopplade mobilen till datorn genom samma sladd och mobilen känner av kopplingen, men inte datorn. Har dock aldrig testat detta innan och vet inte hur datorn och mobilen ska reagera på USB-C till USB-C.

Vad kan ha hänt? Jag har testat att köra en systemåterställning, men det blir ett felmeddelande om att en fil spärrar återställningen. Har uppdaterat allt jag kan, både genom Dell och genom Windows Update.
Vad är en lämplig väg framåt för att få ordning på detta?

Tack på förhand!

Mvh
Daniel