Hur komma igång med mjukvarukompressor i realtid för ljudet?

Hur komma igång med mjukvarukompressor i realtid för ljudet?

Jag som är musiker och analog-junkie är egentligen redan van vid att skruva ljud, men blir plötsligt noob när sonen skaffat USB-mikrofon. Vi har hittat en himla osexig funktion i Win10 där vi kan ställa en lagom gain, så ljudet varken blir för svagt eller når klippning, FINE! Och micken låter faktiskt riktigt bra!

Men nu vill jag hjälpa sonen att få en kompressor till den. Och han som spelar Counter Strike o.dyl. håller inte på och lägger upp gårdagens game någonstans för att alla ska titta och kommentera, vi vill tweaka ljudet i micken i realtid. Snackar han t.ex. med folk på Discord så ska det ljudet gå att köra genom en kompressor, EQ, gate eller i princip vilken effekt som helst (men det är primärt lite kompressor som gäller).

Har jag fattat följande rätt???
Man behöver förutom en mjukvarumotsvarighet till en "riktig" kompressor dessutom en mjukvara som ger oss möjligheten att routa ljudet hit o dit i windowsmiljön???
Läste just att någon använt sig av denna---> https://www.vb-audio.com/Cable/index.htm

Allt måste inte vara gratis, jag köper gärna en mjukvaruvariant av de gamla ikoniska hårdvarukompressorerna som UA1176 o.s.v.
Men det jag behöver hjälp med är att förstå vad slags problem jag kan stöta på, vad jag behöver kunna om virtuell routing av ljudet o.s.v.
I skrivande stund sugen på att testa denna---> https://www.thomann.de/se/waves_api_2500.htm