ubiquiti unifi och steam nerladdning - packetloss

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av backlulund:

Att du fick så låg hastighet i speedtest med smart queue är väl bra? Det visar ju att det fungerar precis som det ska.
Det säger inget om att du tappar hastighet pga det, bara att din dator du körde Speed test inte blev tilldelad mer för att övriga "Network streams" inte skulle bli utan.

Skickades från m.sweclockers.com

Ok, jag ska inte ljuga. Jag har inte en aning om hur smart queue faktiskt fungerar mer exakt. Men trodde att man begränsade up/ner för alla enheter på nätverket, till det värde man sätter.

Så om jag efter att ha aktiverat smart queue och satt 90mbit, så kan ingen enhet ladda ner (eller ladda upp) i mer än 90mbit.

Och om så är fallet. Så kallar jag det att förlora bandbredd. Eftersom ingen enhet då kan ta och använda hela de 100mbit som egentligen finns att tillgå på linan.

Eller har jag fel/missuppfattat smart queue?

Permalänk
Medlem

Jag har inte heller full koll om jag ska vara ärlig, men den smarta kön är inte så smart som jag förstått det.
Den mäter typ nätverksströmmar, men har ingen aning om vad som går där. Så sitter nån och kikar på Netflix går en ström där, men om en enhet börjar surfa på nätet öppnas flera strömmar vid laddning av sidor, då ser kön att den har flera strömmar och då delas det på antalet strömmar vilket gör att den som surfar får mer av bandbredden.

Någon får gärna rätta mig om jag har fel.

Men ja, som du ser det antar jag att du förlorar bandbredd om du inte är enda enheten uppkopplad.

Finns något som heter advanced queue också tror jag.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon170706:

Jo då man kan allt pilla i usg också.
Menar du att usg xg för ca 26 tusen är för svenssons som vill ersätta den man får från operatören? du får nog läsa på lite om usg innan du kastar ur dig felaktigheter som dessa. Det finns gott om avancerade inställningar. Men nog om det.

Och man kan ställa in max up / down I usg för smart queue också. Men det blir ju en förlust av bandbredd oavsett. För du tror väl inte seriöst att ställa in 100mbit där är en bra idé? (då Ger smart queue ingen verkan).

Skickades från m.sweclockers.com

Har inte sagt nått om usg xg för 26k är bra för svenssons. Var inte säker på om man skrev in värden i USGn eller om man bara klickade i en ruta för att aktivera det, det är ju usg så det ska vara enkelt och användarvänligt. Påpekade bara att dpi kan vara en möjlig orsak och usg är inte lika avancerad som edgerouter via guit. Tanken med smart queue (iaf i edgerouter) är att du ställer in dina max ner/up, tips är att köra par speedtests på olika tider och ta medelvärdet här.
Den fungerar kort å gott så att den begränsar ca 10-20% av din bandbredd för andra saker. Därför får du inte 100/100 i speedtests utan mer 75-80 upp å ner, sen i kombo med att man inte alltid får 100 från början utan kanske mer 80-90 mbit (beroende på när man testar etc) detta i kombo med smart queue så kan du mycket väl hamna på neråt 50 mbit. Så har du oturen att få sämsta mätvärden av ovanstående så är dina värden inte konstiga som du fått.

Tanken med ubis lösning på smart queue är att stora bandbreddsslukare (speedtesta, netflix, torrents mm) inte ska svälja hela linan. Utan den ska med den bandbredden som är reserverad kunna tilldela mindre strömmar, ex surfa, mail, voip etc.

Edit: Förtydliganden.

Visa signatur

.