Slumpa rotationsschema för anställda på en arbetsplats

Permalänk
Medlem

@RobinJacobsson:

Det skulle inte vara första gången jag missar något, så jag utgår att du ser något jag inte gör. Min tanke var att istället för att sätta preferenser på någons profil kan du med samma arbetsinsats flytta eller stryka dennes namn, med extra fördelen att du är 100% på utfallet jämfört med att sen köra igenom schemagenereringen och riskera en facepalm-manöver.

Fast, å andra sidan hade jag schemaansvar på ett annat arbete några år senare, och där utvecklade jag ett internt ärendehanteringssystem vid sidan av mina standarduppgifter. Där var det enklare att ha automatiserad schemaläggning, och koppla det till ärendena (tickets) men det var en helt annan typ av arbetsplats. Efter kunder ringde in och felanmälde var det mitt ansvar att skicka ut tekniker med rätt kompetens, och varje dag fick varje anställd en rad ärenden att åka ut till. Ibland hann de inte med allt, något som behövdes ta i beaktning dagen efter.

Mitt mål var att balansera rätt kompetens med kortaste rutterna, och se till att rätt ärenden fick prio över andra (deadlines och hur seriöst problemet var var två av dessa faktorer). Då var det mycket lättare att automatisera rutter och ärenden till varje enskild anställd och sen ha ett automatiskt email i deras mobil på morgonen med en dagssammanställning för dom. Fungerade galant. Men jag assignade ärendena manuellt och lät ruttgenereringen (vad GPS'er redan gör) och emailen spottades ut automatiskt. Så inte helt automatiskt.

Jag skulle inte vara helt bekväm med att ärenden assignas ut automatiskt, i risk för fel, men det kanske bara är min typ av arbetssätt. I vilket som önskar jag dig lycka till, varje programmeringsprojekt är väldigt lärorikt oavsett utfall.

Permalänk

@Raphaei: Jag skulle nog kunna påstå att jag förmodligen har fel i så fall, jag är precis ny i rollen på jobbet och jag kan inte speciellt mycket om programmering. Det jag vet är att omständigheterna inte är så avancerade, dom flesta kan allt så jag kanske borde vinkla det som att generatorn måste ta hänsyn till dom människorna som inte hanterar vissa avdelningar. Alla har samma tider, det enda den behöver ta hänsyn till är om man är kompatibel med avdelningen (om man kan den eller ej), om man har varit där dagen innan och hur många människor den måste tillsätta varje avdelning.