Företag eller mindre shop som gör costumized builds

Permalänk
Medlem

Företag eller mindre shop som gör costumized builds

Hej alla Sweclockers,

Satt och funderade på om det finns några småföretag som bygger datorer. Typ den DYRA klassen, costumized allt, med crem de la crem grejer, gärna costumized chassi och vattenkylning osv. Inte för att jag vill köpa nödvändigtvis, utan snarare för att det känns som en otappad marknad. sökte lite men hittade inget.

Konceptet: Exklusiva, kvalitetsbygda, 1 av 1 datorer fullt custumizade till de specs man vill ha med någon typ av konstnär som gör costumized paintjob och att det skapas ett tema för datorn där man integrera costumized vattenkylning, rgb i passande färger, osv.
Man skulle till och med kunna modifiera chassin och byta ut delar till 3d printade om man vill ha motiv eller textur. eller kanske ha en smed som knackar motiv i sidoplåtarna.

Känns som att man skulle kunna ta en bra peng för en sådan service. Enda problemet kanske är att klientelen som har råd med en sådan burk är så liten och sen måste man ju såklart få ryckte om sig för att få hypen, lik de stora lyxmärkena har.

Tankar och funderingar?
Diskutera gärna!
Om ni inte hade en budget och kunde lägga obegränsat med pengar på en dator vad skulle ni göra med den. Var kreativa vetja!

//ExOster

Permalänk
Inaktiv

Finns väl ett par intressanta, dock ej 1-styckstillverkning men jag tror burkarna nedan tillverkas i ganska små serier.

System76
https://system76.com/desktops

Boxx
https://www.boxx.com/systems/workstations/s-class/apexx-s1

Apple
https://www.apple.com/se/mac-pro/