Acer ED273URP = Samsung C27JG50 med freesync?

Permalänk
Medlem

Acer ED273URP = Samsung C27JG50 med freesync?

Kollar lite på skärmar och fastnade på Samsung C27JG50 som är nedsatt på komplett. https://www.komplett.se/product/1090437/gaming/gamingskarmar/...

Hittade i samband med detta även denna, som verkar vara en exakt likadan skärm fast med freesync, för i princip samma pris (dock från tyskland): https://www.otto.de/p/acer-ed273urp-curved-led-monitor-2560-x... (finns även på amazon med free shipping)

Är det någon som har koll på den från Acer? För mig som inte är superrutinerad när det kommer till skärmar verkar det som att man lika gärna kan beställa Acerskärmen och få mer för pengarna när man kikar på C27JG50, men kanske har missat något

Permalänk
Bildexpert 📺

@Phillen: Två skärmar med snarlika och vad som på pappret verkar vara identiska specar kan i praktiken vara helt olika skärmar med paneler från olika tillverkare, kretsuppsättningar från olika tillverkare, helt olika menyer och även olika funktioner. Så man vet först när man jämfört dem noga hur mycket det skiljer sig.

Samsung tar ofta sina paneler och Acer går ofta på Taiwanesiska tillverkare så det kan vara stor skillnad. Det är då definitivt olika system för menyer och funktioner. Och för att veta hur mycket skillnad det är i praktiken... Tja, som skrivet.