Teknikstund: Bättre bildkvalitet via Displayport, HDMI, USB Type-C eller DVI?

Permalänk
Skrivet av Laxpudding:

Men om du vill ha ett RTX 2080 istället? Eller ett AMD-kort där DVI-kontakten är borta sedan flera år? Eller om du kör en gaminglaptop? Eller om du vill ha någon frekvens över 144 Hz och en upplösning högre än 2560x1600 i mer än 60 Hz? Och så vidare. Jag går igenom varför 20 år gammal teknik som DVI ställer till det här: https://www.sweclockers.com/artikel/27530

Displayport är något av ett sorgebarn och rymmer mycket taffel. Inte minst hur Windows och VESA hanterar hot plug detect, därav ikoner som hoppar runt. En del av krånglen med DP handlar om kabeln och det går jag igenom här: https://www.sweclockers.com/artikel/27577

Fast din skärm som är fast i "burn-in M"-läge är inget som handlar om Displayport, utan om att du har en skärm som behöver support, service eller rent av reklamation.

en månad senare... Inte snabb här på att svara.
Ja, det är väl som du säger, men "low end"(även vissa rtx2060 super) eller grafikkort som är billigare än "high end" säljs med DVI-D anslutning fortfarande eftersom det är en standard som fortfarande funkar i 1080p, och med tanke på att det behövs upplysningar som förklarar att man måste köpa "rätt sorts DP kabel" det har jag inte varit med om när det gäller DVI gör ju saken lite förvirrande, speciellt när försäljare inte har en aning om detta. För en 100% standard med 100% funktionalitet är det ju inte fastän Display Port funnits i 10 år.

Antagligen är det så att det min skärm behöver service, men när man väl lärt sig hur den fungerar så går det an, sen att skicka tillbaka ett kylskåp känns besvärligt så jag kör på den tills den havererar helt.

Visa signatur

An application program (sometimes shortened to application) is any program designed to perform a specific function directly for the user or, in some cases, for another application program.
https://www.userbenchmark.com/ Talar om vad du har!