Flytta från esxi -> xcp-ng

Permalänk
Medlem

Flytta från esxi -> xcp-ng

Jag körde för ett tag sedan xcp-ng (opensource version av xenserver) men tyckte inte att deras produkt var pålitlig nog. Men tänkte göra ett nytt försök. Tyvärr fanns det då inget bra sätt att migrera vms mellan dessa hypervisors. Så jag fick ominstallera allt. Nu har jag ännu fler maskiner igång så jag skulle gärna vilja slippa ominstallera allt. Är det någon här som har testat att flytta mellan dessa? Eller har något tips på mjukvara för att konvertera från esxi till xcp-ng.
Esxi verkar bara kunna exportera til ovf. Men xcp-ng kan bara importera ova/xva. Förstår att alla stora företag vill låsa in folk i sina produkter. Men det känns ändå som att det borde finnas något "smidigt" sätt att gå över.

Edit: Jag har testat en del varianter via google/youtube men inget har fungerat. Så jag önskar svar från någon som Faktiskt gjort det inte förslag på lösningar i teorin.

Visa signatur

.

Permalänk

@fragwolf: Har inte pillat någon med xcp-ng, men om det är en variant av xenserver har inte Citrix något utbud på program som kan convertera?
https://support.citrix.com/article/CTX140423

Vet inte riktigt vilka moment du har kört med, men att exportera till ova kan du!
https://masteringvmware.com/how-to-export-vm-as-a-ovf-or-ova/

Google finns alltid

Visa signatur

// Tomtenisse

Permalänk
Medlem

@tomtenisse:
Mm tyvärr funkar det inte att importera ova filerna :/ Redan testat.

Edit: Angående verktyg från citrix så finns det inget längre.

Edit2: Hmm jag fick fan det att funka nu. Måste bero på något skräp å burken som fuckar. Nyinstallation fungerade!!! Dock inte de som jag använt ett tag. Även om jag avinstallerat vmware tools.

Visa signatur

.

Permalänk
Medlem

jag körde clonezilla lite meck men fungerade

Visa signatur

AMD Ryzen 9 5900X - Gigabyte Aorus Master 6800xt - Gigabyte B550 Aorus Pro-P - 64Gb@3600Mhz - 980 PRO, 970 EVO 2TB