Noctua visar upp passiv processorkylare – klarar Core i9-9900K utan fläkt

Permalänk
Rekordmedlem

Glest mellan flänsarna, det här är kanske en återuppstånden Ninja.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av JonHolstein:

Varför skulle man inte använda den processorn inom ljudproduktion?
Ljudproduktion är processor och ram tungt. Vad man inte behöver är en fläskig gpu. 9900K igpu skulle ofta räcka. Däremot använder många större studios servrar/workstations i separata rum, och då behövs ju inte passiv kylning.

Skickades från m.sweclockers.com

För att den där processorn kan inte gå på max med den där kylningen. Då är det ganska onödiga pengar. Då är det bättre att få dit en fläkt som pustar bort värmen, eller så köper man en processor som orkar hela vägen för en betydligt mindre peng. Har man så pass mycket pengar att man kan köpa en värsting-cpu så kan man också kosta på sig en annan lösning som är tyst. Istället för att prestanda gå till spillo pga överhetting.

Sen brukar man använda en annan dator till slutproduktion än vid inspelning och då är det inte hela världen med en fläkt för några hundringar som håller ner temperaturen och en i teorin liiiiiten högre ljudnivå än utan fläkt. Jag tror som sagt inte att många skulle klara ett "blindtest" med eller utan fläkt och träffa rätt speciellt oftare än slumpen.

Visa signatur

Is it "for fucks sake" or "for fuck sake"? Its for a work email so it has to sound professional.