Testpilot: 1More H1707 – Hifi-lurar till överkomligt pris

Permalänk

@Dinoman: Vill bara ge dig "cred" (eller vad man säger) för att du tar dig tid och skriver en bra recension, med bra bilder.
Jag har full förståelse för att man som insatt i hörlursdjungeln kan hitta svagheter i dessa lurar, på samma sätt som man gör i andra.
Men recensionen tar ju upp annat än ljudet.
Man får en känsla för vad man kan förvänta sig om man beställer ett par. Hur ser dom ut? Hur är den upplevda känslan? Åtminstone grundläggande egenskaper gällande ljud även om man såklart måste göra sin egen uppfattning här. Kan jag använda dom till en mobiltelefon t.ex. eller är dom för tungdrivna för det osv...

Finns alltid saker att klanka ner på, men speciellt när det gäller testpilot-recensionerna bör man ta med i beaktande att det är en recension av en viss produkt, och kanske inte en jämförelse av produkter mot varandra. Dock räcker det långt om alternativet hade varit att inte veta något alls om en viss produkt!

Edit: Fråga, vet inte hur man ser på "inspelning" av hörlurar, men det kan vara kul att veta hur länge dessa har fått spela innan du börjat lyssna kritiskt på dom.. Jag tror att det kan vara något avgörande för problemet du beskriver med att mellanregistret tappar i övergången till basen.

Och så ett litet ps.. Även om man som människa kanske inte hör upp till 40.000hz - antagligen inte ens hälften av det om man har några år på nacken - så kan det faktum att ett element är specificerat till den frekvensen betyda att det klarar av att hålla upplösningen längre än ett element som kanske bara spelar till säg 20.000hz.
Det här kan i sin tur betyda att man får renare ljud och jämnare frekvenskurva än om diskanten börjar spricka upp. Det som händer då är att det blir resonanser i själva elementet, membranet sviktar lite grann, varpå man börjar få kraftiga toppar och dalar i frekvenskurvan. Det här vill man såklart undvika i alltför stor utsträckning, och kan man flytta området där risken för resonanser uppstår uppåt i frekvens så har man en säkrare återgivning i arbetsområdet.
Med hörlurar har man ju stor chans att få med alla nyanser i en inspelning, och då kan det absolut göra skillnad för t.ex. ljudbilden att man har bra timing och korrekt återgivning även i frekvenser som är på gränsen till hörbara.

La till text
Visa signatur

.:bjorn

Permalänk
Medlem
Skrivet av THB:

Beats är enligt mig överprisade "kina-lurar" med extra bas som låter, ursäkta språket, skit och enbart säljer pga av namnet.
Visst, jag har inte direkt några hi-fi-lurar själv (Fidelio X2), men de låter betydligt bättre än random Beats.

Förstår verkligen inte din poäng, dessa lurar har alltså ingenting alls med Beats att göra. Beats är en konkurrent, vilket också gäller för samtliga hörlurstillverkare, däribland Philips.

Visa signatur

R5 5600X | RTX 3060 Ti | 3DMark
O2 + ODAC | DT 1990 Pro | ModMic Wireless
XB273U GX | S2417DG | 55CX
G Pro X Superlight | VA88M MX Red Silent | pfSense + Mullvad VPN

Permalänk
Medlem

Problemet med SweClockers läsare när det gäller hörlurar att man tror det endast är Sennheiser, Beyerdynamic och AKG och kanske Audio Technica som gäller för bra ljud typ och man talar speciellt om de tidslösa klassikerna. Men kollar man mera seriösa hörlursforum så blir de bara en av mängden, finns ju så mycket mer alternativ där ute och även andra märken har höjt ribban, t.ex. även för de hatade Beats lurarna har börjat satsa mer på ljudkvalité på sistone då det räcket inte mera med marknadsföring och modern look för att sälja. Även "no-name" brands kan lyckas då och då, kanske rent av tur, för mig gäller det att kolla på produkten och inte märket, kan finnas bra och sämre produkter av varje märke, behövs bara göra lite mera research för att få fram vad de är bra och icke bra på.

Sen spelar naturligtvis subjektiv preferens mycket roll, varav det är viktigt att få nån slags standard i recensionerna att man försöker återge hurpass bra de står sig jämtemot varandra i olika aspekter, t.ex. design, bygg kvalité och massa olika ljud aspekter såsom t.ex. hur är soundstagen & imagingen, är basen mera grumlig eller tight och kontrollerad, är höga tonerna mera metalliska eller naturliga osv. Förstås kräver detta erfarenhet av att ha testat många olika lurar så man kan bilda sig en uppfattning hur de står sig mot varandra på olika sätt. Det är ju inte nödvändigtvis så att om en person föredrar en aspekt i ljudet behöver det ju inte vara så att nästa person gillar samma sak varför man behöver nog testa lite olika lurar själv för att kunna bilda sig en uppfattning vad som är viktigt för en själv.

Själv är jag lite av hörlursfantast men vill inte sätta hur mycket pengar som helst för det blir lätt dyrt i denna hobby om man går upp i prisnivå, är mera roligt att testa olika hörlurar så brukar hålla mig till låg-medelklassen mestadels. Hörlurar jag har ägt eller testat är bl.a. Sennheiser Signature DJ, Audeze Mobius, Hifiman HE-400i, Beyerdynamic DT770 Pro, Audio Technica ATH-M50, Philips L1, Sony MDR-1A Sennheiser HD595, 1More Triple Over Ear, Taction Kannon, M-Audio Q40, Denon AH-D1100, Aiwa ARC-1 och många fler jag inte kommer ihåg eller låg budget lurar, väntar på spänning att få testa crowdfunding projektena Vokyl Erupt och ORA GrapheneQ (första graphene-baserade hörlurarna).

Det finns en uppsjö av bra hörurlar och lönar sig att kolla förbi de vanligaste märken också även fast utbudet i norden är lite snålt!

Visa signatur

Intel® Core i7-13700K @ 5.7/5.6GHz | ASRock Z690 Extreme | G.Skill Trident Z 32GB @ DDR4-3400 CL14 | Samsung EVO series M.2 + Sata SSDs 2TB | Intel Arc A750 | SuperFlower Titanium 1000W | Gigabyte M32Q 32"/1440p 165Hz | Arctic Freezer II 360 AIO | Phanteks P500A D-RGB | Windows 10 & 11 x64 Professional

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dinoman:

Spännande. Har du mer information du kan ge mig om den studien av Harman Kardon?

Alla våra sinnen i kroppen är lika och ändå olika. Att objektifiera ljud är säkert möjligt men jag har varken utrustningen eller kompetensen till det. Om du har det så är jag den första att vilja ta del av dina testmetoder och hur du hade gått till väga för att göra en recension som den jag har gjort bättre och mer objektiv.

Jag har mina andra två hörlurar att göra en direkt jämförelse med och det blir för många säkert rätt tunnsått men jag försöker att ge en så objektiv bild som möjligt inom ramarna av vad jag har kapacitet att göra. Jag förstår att någon som är väldigt kunnig och insatt på området kan tycka det är amatörmässigt men då är jag förmodligen inte rätt person att lyssna på i det fallet.

Min ambition i testpilotprogrammet är att försöka ge en så öppen och lättillgänglig bild av de produkter jag testar, för den breda massan och inte för den insatta eliten. Med det sagt så vill jag inte sprida direkta felaktigheter och är alltid öppen för sådana rättelser.

Det var många år sedan jag såg studien men jag ska göra ett försök att hitta den igen. Vad den gick ut på var i varje fall att ta ett gäng vanliga testpersoner och låta dem ranka olika återgivningar. Resultatet var att de mest korrekta återgivningarna också var de mest uppskattade. Alltså, det objektivt bästa var också det som uppskattades mest.

Jag vet inget billigt och bra sätt mäta hörlurar. Men det är alltså mätningar som behövs. Utrustningen kostar kanske ett par hundra tusen, om inte mer, och det är ju såklart inte realistiskt. Vad du däremot skulle kunna göra är att inkludera mätningar från andra källor. Om du inte hittar mätningar till lurarna du testar kan du i varje fall ha med mätningar till lurarna du jämför med, som referens.

Ett annat tips är att systematiskt dela upp ljudet i olika aspekter och betygsätta. Typ, sub, mid-bas, mellanregister, övre mellanregister, diskant, ljudbild. Det är ett ganska bra knep för att hjälpa en lyssna mer kritiskt och få ett mer objektivt omdöme. .

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dinoman:

Spännande. Har du mer information du kan ge mig om den studien av Harman Kardon?

Alla våra sinnen i kroppen är lika och ändå olika. Att objektifiera ljud är säkert möjligt men jag har varken utrustningen eller kompetensen till det. Om du har det så är jag den första att vilja ta del av dina testmetoder och hur du hade gått till väga för att göra en recension som den jag har gjort bättre och mer objektiv.

Jag har mina andra två hörlurar att göra en direkt jämförelse med och det blir för många säkert rätt tunnsått men jag försöker att ge en så objektiv bild som möjligt inom ramarna av vad jag har kapacitet att göra. Jag förstår att någon som är väldigt kunnig och insatt på området kan tycka det är amatörmässigt men då är jag förmodligen inte rätt person att lyssna på i det fallet.

Tror en del av dessa studier eventuellt kan återfinnas på 'Audio Engineering Society' om man har tillgång, kan kolla senare om det är intressant. Oavsett så har de tagit fram en mål-kurva, eller ja, flertalet kurvor att sikta mot beroende på applikation. Liknande studier är även utförda på högtalare och annat roligt. Har läst flera av dem vid tidigare tillfälle.

Objektiv bedömning görs enklast med frekvensmätning, se om de mäter utan några alltför stora pucklar eller dippar i responsen och följer den rekommenderade kurvan för en neutral återgivning någorlunda. Detta bör följas upp med mätning av distorsion, samt kolla hur pass väl H och V lur är matchade i nivå och återgivning. Eventuellt kan impedanssvep och CSD avslöja viss problematik med efterklang eller annat.

Vad gäller det subjektiva är det ju just, subjektivt... Dock skulle jag personligen -aldrig- gå på en recension av ljudprylar utan mätdata för att backa upp det. Detta då det är helt okänt hur sakerna presterar, och svårt att subjektivt bedöma problem. Ungefär som att köpa en processor eller grafikkort på meriterna 'den kändes snabb i Windows och funkade fint i CS', eller en skärm för bildredigering som 'såg bra ut i färgerna'.

Inget illa menat mot recensionen dock, alltid roligt mer era tester oavsett om det är testpilot eller de 'skarpa' större versionerna, ville bara tillföra lite åsikter och ett par inflik i diskussionen.

Skrivet av DasIch:

Det var många år sedan jag såg studien men jag ska göra ett försök att hitta den igen. Vad den gick ut på var i varje fall att ta ett gäng vanliga testpersoner och låta dem ranka olika återgivningar. Resultatet var att de mest korrekta återgivningarna också var de mest uppskattade. Alltså, det objektivt bästa var också det som uppskattades mest.

Jag vet inget billigt och bra sätt mäta hörlurar. Men det är alltså mätningar som behövs. Utrustningen kostar kanske ett par hundra tusen, om inte mer, och det är ju såklart inte realistiskt. Vad du däremot skulle kunna göra är att inkludera mätningar från andra källor. Om du inte hittar mätningar till lurarna du testar kan du i varje fall ha med mätningar till lurarna du jämför med, som referens.

Det finns budgetalternativ i form av riggar man själv kan pussla ihop, eller den relativt nysläppta budgetlösningen miniDSP EARS. De är inga 100kkr mirakel men med en snabb kalibrering lär de duga för grundläggande mätningar. Problemet med att lägga in mätningar är att de bör tolkas och förklaras, vilket oftast är svårt om man själv inte kan utföra mätningarna eller kan de specifika begränsningarna i mätningarna.

Visa signatur

The cookie goes *crumble*.

Permalänk
Medlem

Sennheiser är mitt favoritmärke. Gillar inte överdriven bas som de flesta andra märken kör med. Synd att de inte har så smidiga trådlösa lurar ännu, alltid någon miss på funktioner som jag skulle störa mig på.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Bra recension.
Rättelse, Beats är ett dotterbolag till Apple, inte ett systerbolag.

Permalänk
Medlem
Skrivet av DasIch:

Nej, det är inte subjektivt. Det finns faktiska mått på hur korrekt återgivningen är. Dessutom finns det lustigt nog studier, bland annat av Harman Kardon, sin visar att den subjektiva upplevelsen hänger ihop med det objektiva.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är dessutom möjligt att förmedla objektiva värden medans subjektiva är svårtolkade.
Rtings brukar gör mätningar på hörlurar.

Permalänk
Medlem

När man säger att de är prisvärda men använder en extern DAC måste man väl ändå räkna med kostnaden för en DAC, då kan jag inte se hur de kan vara prisvärda utifrån recensentens kommentarer jämfört med Sonys och Boses bluetoothlurar i 3000 kronortsklassen. Dessa är både trådlösa och har inbyggd DAC.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Mangee75:

Håller med!
Beats är precis som Apple , överprisat mög.

Apple köpte Beats 2014 ironiskt nog.

Permalänk
Medlem

@Dinoman: Hur du upplever dessa hörlurar kan jag inte ifrågasätta då ljud är något subjektivt. 1More H1707 är en relativt lättdriven öppen hörlur som endast jämförs med Sony MDR-1000X som är en trådlös leksak med brusreducering och det slutna headsetet Beyerdynamic MMX300. Dessa tre hörlurar har olika användningsområden. Att starkt rekommendera en produkt på en marknad med sådan konkurrens känns lite väl säljigt i mina öron. Det krävs lite mer kött på benen kan jag tycka.
Småskummat igenom kommentarerna lite och det finns flera bra alternativ i tvåtusenkronorsklassen som lyfts fram. Vilka andra par hörlurar bortsett dom två du nämner i artikeln har du god erfarenhet av?

Sätta ord på något subjektiv som en ljudupplevelse är bannemej inte lätt. Där tycker jag du gör det väldigt bra. Med en fetare hörlursbank blir det här skitbra ska du se. Fortsätt testa prylar...

Permalänk
Medlem

Säkert är dessa bra, men att ha delade element behöver inte vara en fördel.
Fullrange levererar nog tillräckligt när det häller små hörlurar och Stereo är fokus.

Visa signatur

korWWW

Permalänk
Medlem

Jag gillar när de har flera element i varje kåpa det är lättare att höra alla instrument distinkt. Jag läpte Bluedio UFO Plus bluetoth hörlurar från kina för ett par år sen, dom har 6st olika högtalar element i varje kåpa, låter helt underbart till högkvalitets musik speciellt med sladden i kopplad istället för trådlöst. Tyvärr så var dom inte så förlåtande för missljud i musik så dom klarar inte lågkvalitets musik, typ som från sportify och liknande.

Visa signatur

CachyOs. MSI MPG Z490 GAMING PLUS// Intel Core i5-10600K@4800Mhz// Radeon rx 6800 16gb // Corsair VENGEANCE LPX 32GB.

Permalänk
Avstängd

Personligen tycker jag att majoriteten av alla ljudprylsrecensioner på Sweclockers (men jag riktar endast denna kritik mot Sweclockers redaktion i just att jag tycker att recensioner om ljudprylar är lite för "slarvigt" genomtänkta jämfört med exempelvis grafikkortstester) missar två viktiga saker angående att bedöma ljudet, vilket givetvis i slutändan ändå är subjektivt:

1. Ljudet påverkas även av hörlursförstärkare.
2. Ljudet påverkar också av DAC som används.
(3. Hur renad strömmen är vilket kan upplevas som överdrift i vissa fall.)

Därför bör dessa alltid inkluderas som "testutrustning" för hörlurar som provades. Att då rekommenderar ljudprylen utan att också berätta vad kringutrustningen kommer att kosta blir ju väldigt missvisande.

Lek med tanken för datorer att val av processor helt plötsligt inte bara skulle få ett test på ett grafikkort att ge lägre framrerate men också helt plötsligt ändra färgåtergivningen (för att visa jämförelsen av hur viktiga alla delar i just ljud är).

Nu är det som tur var inte så för grafikkort men om det vore det så hade nog även grafikkort fått en känga om att, "det är alldeles för subjektivt". Å andra sidan så har vi ju refreshrate som i vissa nivåer kan upplevas subjektiv (vissa känner skillnad på 144 hz och 240 hz, och andra inte exempelvis).

Sedan ställer jag mig också frågan om var prisgränsen egentligen för "HiFi-lurar" går någonstans. Kan man säga att det finns en Ferrari-bil till ett överkomligt pris? Eller har priset med ordet "Ferrari" att göra ungefär som "HiFi" innebär en form av lyx och att säga att det då finns "billiga" HiFi-lurar är lite som att säga att det finns billiga Ferrari-bilar? En stor del av priset är inte materialet utan snarare all tillverkningstid per enhet plus alla kvalitetskontroller som de får genomgå.

I min värld är detta billiga HiFi-lurar: https://www.thomann.de/se/audeze_lcd_2_classic.htm
Dessa är rätt billiga HiFi-lurar: https://www.thomann.de/se/audeze_lcd_x_creator_edition_new.ht... https://www.thomann.de/se/focal_clear_professional.htm
Dessa är dyra HiFi-lurar: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3349540

Frågan är vilka av dessa som ens borde få kallas för "HiFi"-lurar?

Visa signatur

"Företagsboendeförmedlare" | Min Überkill Dator: Processor: Intel Pentium P5 66 Mhz OC | Moderkort: ASRock P4I65G | Minnen: 2st Samsung 128MB PC133 | Grafikkort: Canopus GeForce 256 DDR | Lagring: IBM 350 4,4 MB | Operativsystem: DOS/360 | Chassi: Mercury Full-Tower ATX Chassis |

Permalänk
Inaktiv

Syrefri koppar marknadsförs bara i audiofil-kretsar då vanliga koppsrkablar är för det mesta låghaltigt på syre. Hörlurstester är skitsvårt överlag. Det jag kan sakna är ett par grafer på frekvenssvaret när man skickar in sinusvåg, fyrkants vågor. Svaret från de är objektivt så mätmetoden kan upprepas.

Det vore skönt att visa med grafer att sonyluren låter bättre på grund av Sony har valt att runda av filtret vid den här frekvensen. Jag säger att det här är omöjligt uppdrag.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av THB:

Beats är enligt mig överprisade "kina-lurar" med extra bas som låter, ursäkta språket, skit och enbart säljer pga av namnet.
Visst, jag har inte direkt några hi-fi-lurar själv (Fidelio X2), men de låter betydligt bättre än random Beats.

Verkligen. Jag har "Beats Pro Studio" som är en utav de dyrare modellerna. Skulle jag inte vetat priset skulle jag nog chansat på kring 1000 kr för ljudet, och komforten ännu mindre.

Visa signatur

Ryzen 5600x (Noctua NH-D15) || Kingston Fury 32GB 3600MHz
ASUS Prime X470 PRO || ASUS GeForce RTX 3080 Tuf OC
Fractal Design Define S (6x chassifläktar) || Corsair RM750X v2
FURY Renegade 2TB || WD Blue 1TB M.2 || LG C2 42" + XB271HUA

Permalänk
Lyxfällan 🎮

@AplAy: det är på sin plats att påminna om att detta handlar om en testpilot, inte en recension utförd av redaktionen. Du kan läsa mer om testpilot-programmet här. Testpiloter är engagerade och kunniga medlemmar i SweClockers-forumet som testar produkter utifrån sitt eget perspektiv. Du kan så klart framföra konstruktiv kritik om testpilotens testförfarande, men till syvende och sist är det testpiloten som utformar sitt test oberoende av redaktionen.

Visa signatur

"We're with the press, hired geeks!"
Raoul Duke, Fear n' Loathing in Las Vegas

Permalänk
Medlem

Tänkte tillbaka på den här diskussionen nu när jag såg reklamen på sweclockers om 1More H1707 med guldstämpel. Har själv ögonen småöppna om det skulle ramla ut ett par beggade rackare av 1More H1707 och själv skaffa mig en uppfattning.
Läste igenom punk 6 & 7 på nytt av artikeln för att fräscha upp minnet lite. Av det kan jag utläsa att 1More H1707 åker i skamvrån i jämförelse med Sony MDR-1000X. Sen är det en smaksak om man gillar ett mer balanserat ljud, då väljer man headsetet MMX300, eller föredrar man en mer v-formad lur så 1More H1707.
Viktigast av allt är väl hur dessa står sig gentemot andra lurar i samma prisklass och användningsområde? Eller tänker jag helt galet här?
Audio Technica M50x/MSR7, Beyer´s DT770/Custom Studio, AKG K550, V-Moda Crossfade M-100 för att nämna några. Någon annan får gärna fylla i fler alternativ. Ska vi dra in brusreducerande, headsets och öppna/semiöppna hörlurar växer antalet alternativ mångdubbelt...Om någon tycker jag är för kritisk så plocka fram sågen och såga mitt inlägg...

Ska rätta mig själv: Skrev i ett tidigare inlägg att dessa var öppna. Slutna är mer korrekt, sen hur dom stänger ute ljud är väl från person till person då flera recensenter vittnar om att dessa är mer on-ear istället för over-ear. Nu ska jag ta ett glas rött och panga PUBG.

Trevlig helg

Permalänk
Testpilot

Tänkte jag väcker liv i denna gamla tråden såhär 2 ½ år senare.

Köpte mig själv ett par sådana här på lanseringen, och de är än idag de bästa hörlurarna i prisklassen jag ägt. Sound-stage är otroligt bra, att lyssna på (episk) orkester-musik likt "Children of the Sun" av Thomas Bergersen ger en total inlevelse, som att man stod på scenen bredvid vokalisten med orkesten i ryggen.

Balansen i ljudprofilen är oslagbar i klassen också, även om jag själv önskat lite mer "oomph" i basen när man lyssnar på trance eller hip-hop/pop-reggie. Mina Sennheiser HD579, Audio-Technica ATH-M50x eller Marshall MID har helt enkelt inte en chans sett till helhetsupplevelsen över flera genre.

För de som är på jakt efter bästa over-ear "all-around"-hörlurna runt 2 000 kronor-snåret, leta inte längre än 1More H1707 — Ni kommer inte bli besvikna, förutom möjligen avsaknad av trådlös funktionalitet.

FOTNOT:
Driver mina genom en Scarlett Focusrite 2-i-2 Gen1 och Dolby Access / EqualizerAPO+PeaceGUI för att ställa in just EQ efter lite mer personlig smak.

Visa signatur

R < ROG G17 | R9 5900HX | 32GB 3200 MHz | RTX 3070 >

G < R9 5900X | 32GB 2666MHz | ROG RTX 3090 Ti >

B < RK96 | VGN K75 Pro | Deathadder V2 Pro >