Permalänk
Medlem

Brickat NUC?

Jag uppdaterade BIOS i min NUC (Intel NUC7i7BNH) och det gick vägen, jag tog ut USB-stickan och startade om.
Fick som vanligt mitt BIOS lösenordsfråga men den tog inte lösenordet (har haft samma lösenord senaste 8 åren på lite olika datorer)

Försökte mig på en "jumper recovery" men inget händer. Sätter i mitt nyligen FAT32 formaterade USB och bootar upp enl. instruktion på Intels sida och alla lampor tänds m.m. men nu har den stått så i snart fyra timmar. Ingen signal till monitor längre.

Hur kommer jag förbi det här tro? Eller är det bara slänga den?

Editerat. Jag har kommit lite längre. Efter 10:e gången så gick det vägen, den flashade om bios på nucen (var tvungen att byta skärmkabel till HDMI istället för USB-C till Display port för att få bild).

Men fortfarande stuck på Enter bios password.

Jag tror jag behöver ta bort jumpern igen och starta den för att komma in i någon slags recovery meny. Skall ta med den till jobbet på måndag, då jag har lite bättre plats där.

11/5 - Jag tog ut jumpern igen och fick bild med HDMI kabel (som jag inte fick med USB-C till Display port) körde en reset av password i menyn som dök upp så allt är frid och fröjd nu igen. Lite bökigt kanske och att det fungerar med HDMI men inte med Display port (har en stor 4k monitor)

Visa signatur

Mac Mini M2 Pro
5K