Fråga angående tandläkarekostnader och debitering

Permalänk
Medlem
Skrivet av Opatagio:

Nu blev jag lite nyfiken att kolla upp exakt vad denna försäkring ger som inte olycksfallsförsäkring eller landstinget (alltså ingrepp p.g.a skador eller sjukdom) täcker. Får du skada på tänderna under arbetstid täcks det av Försäkringskassan.

Utan att ha läst något större kring detta så verkar det som merparten av tänkbara akuta tandskador täcks av staten eller din olycksfallsförsäkring. Vad som återstår att täckas med Frisktandvårdsförsäkring vete tusan.

@aragon om du efter visdomständerna är dragna avslutar prenumerationen på Frisktandvård så har du gjort en riktigt bra affär ändå! Eftersom du ändå ligger i "billigaste" kategorin så har de bedömt att du sällan behöver laga tänder.. så jag får gratulera!

tror dock jag kommer ha kvar den. det ska inte bli någon höjning enlig min tandläkare efter operationen. Något jag funderat på är varför jag betalar mindre än min fru. hon ger ca 70kr i månaden men jag har lagat fler hål, jag äter mediciner som sliter på tänderna . samt "pressar jag" så min emalj är jäkligt tunn. Hon har inget av detta men betalar ändå mer.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Om du lär dig älska din smärta kommer du känna dig älskad var dag.

Permalänk
Medlem

@filbunke: När jag drog ut mina visdomständer för ett år sedan ungefär så gick min tandförsäkring ut ganska snabbt därefter och jag fick då gå ner en nivå eftersom mina visdomständer nu är ute och det är mindre risk att något händer.

Så det känns ju inte som ditt påstående är helt korrekt eftersom jag ju gjorde två operationer och fick sedan gå ner en nivå. Jag ligger för övrigt ganska lågt i nivå så det var inte så att jag ligger skyhögt heller.