Microsofts Virtual Desktop (WVD)

Permalänk
Inaktiv

Microsofts Virtual Desktop (WVD)

Det pratas en hel del om Microsofts Virtual Desktop (WVD) nu.

Simplify desktop and application virtualization
Run Windows desktops and applications anywhere, scale quickly to meet changing business needs, and safeguard your sensitive corporate resources with a desktop and application virtualization solution.

https://www.microsoft.com/en-us/cloud-platform/desktop-virtua...

Idg hade en artikel om vissa trodde detta skulle förändra hur vi använder datorn, citat "Det talas om att den är ett stort steg mot pc-döden". Och de skrev att alla ej höll med.
https://computersweden.idg.se/2.2683/1.717126/microsofts-virt...

Jag själv förstod inte riktigt vad de menade med nyhet, liknande har folk gjort sedan minst år 2000 i windows, det var bara att skaffa windows server 2000 + några rdp cals. De som vill isolera användarna/programinstanserna hårt från varandra har t.ex. skaffat Citrix.

Jag googlade vidare och fick mer information om lite priser och annat och jag tror mig börja fatta:
https://arstechnica.com/gadgets/2019/03/windows-virtual-deskt...

Det nya är att Microsoft själva lanserar tjänsten enbart genom deras Azure molntjänst och de prismässigt väljer att sätta priset så lågt så att det konkurrerar ut alternativen. Eftersom den stora kostnaden för alternativen ofta är licenspengar till Microsoft så är det Microsoft som bestämmer hur mycket billigare WVD lösningen kommer bli.

Nå bortsett från detta, kommer ni haka på Microsofts Virtual Desktop (WVD) ? Jag själv är sugen även om jag redan sedan hur länge som helst redan kör liknande lösninar, men WVD kan bli väldigt billigt för privat bruk.
*edit
Att Microsoft ej släpper multisektionslösningar till konsumenter på deras windows beror på bristande konkurrens, det finns absolut ingen kod som behöver ändras mer än att ta bort fiktiva spärrar. Ändå väljer folk att köra med microsoft för att de har låst in sig i program som använder windows.

Permalänk
Livsnjutare 😎

Lite fräckt är de ändå !

Visa signatur

Citera eller Svara för respons! •
• Life is a playground {|;^) •