Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!

Prisjakt är helt förstörd?!

Har väl inget emot att försöka få till one size fits all. Men när man skriver som prisjakt att funktioner försvunnits så är det för att det är mobile first.

Detta stycket fick mig att rycka på mina ögonfransar:

"Till exempel, vad är det med desktop-läget på mobil som gör det viktigt? Skulle man kunna bygga det så att mobil-upplösningen funkar bättre utan att man behöver låtsas vara en större skärm?"

Problemet är inte att man vill ha ett desktop läge på mobil. Man vill ha ett desktop läge på desktopen utan att begränsas till att man försöker få ett desktop läge till mobil. Easy Peasy.

Misstänker att grunden till förändringen att man vill tjäna pengar på sin site och produkterna man söker efter. Vilket jag respekterar.

Kan väl tyvärr inte mer än instämma att sidan är markant mycket sämre på desktop. Känns tyvärr som en genomgående trend när allt ska mobilanpassas. Allting tar dubbelt så mycket plats men erbjuder hälften så mycket information.

Klickade nyss in på Komplett för att lista samtliga deras ASUS-produkter men den funktionen är tydligen bortplockad. Klickar man in på en butik så visas enbart omdömen, det finns ingen möjlighet att filtrera eller ens se butikens indexerade produkter.

Prisjakt hävdar att man vill rulla ut en halvfärdig betaversion för att få kritik och göra rätt från grunden men skummar man kritiken på Minhembio när betan var exklusiv så verkar det inte ha skett några förändringar. Fortfarande ett hav av vitt.

Skrivet av ducedo:

Prisjakt hävdar att man vill rulla ut en halvfärdig betaversion för att få kritik och göra rätt från grunden men skummar man kritiken på Minhembio när betan var exklusiv så verkar det inte ha skett några förändringar. Fortfarande ett hav av vitt.

Precis som nästan alla andra företag med andra ord.
Har ett projekt väl kommit så långt som till en publik beta så skall det väldigt, väldigt mycket till för att det skall göras några större ändringar. Det skulle ju innebära att de hade gjort fel från början och slösat bort en massa tid och pengar på att göra något dåligt.
Alternativet är förnekelse av kritiken och att fortsätta som de ändå hade tänkt göra - vilket är det alternativ som oftast väljs

Håller till stor del med.

Jag fortsätter med classic.prisjakt.nu så länge, främst pga det nya användarfientliga filtret och försämringen av listhanteringen.

Jag tror mer att det är en vanesak. Tillbringar jag tillräckligt med tid på den nya sidan, så kanske jag lär mig att uppskatta dess nya utseende och förhoppningsvis, förbättrade funktionalitet (som jag inte har hittat ännu)

Sen undrar jag om prisjakt har bytt ägare. Dem flyttade domänen från en till en annan strax efter nyår. Flyttade dem innehållet till en ny domän för att byta leverantör, och få fler verktyg och modernare gränssnitt för att utveckla sidan för framtiden?

Det var en väldigt stor förändring dock, man blev lite överrumplad, minst sagt ^^

Hade en jämförelse jag gjort tidigare för kunna följa hur priserna ligger.
Känns bara hopplöst och ifall man går tillbaka till gamla prisjakt så får man 404 fel med sidan kan inte visas.
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=5028613,5026147,5027349...

Det är så mycket som är riktigt riktigt dåligt med nya Prisjakt. Jag baserar min åsikt mest på den ickemobila versionen av prisjakt. Några av de viktigaste förstörelserna:

1. Man kan inte längre öppna "Mina bevakningar" som en egen sida, så här: https://classic.prisjakt.nu/list.php?l=Watch&view=m
Den enda möjliga översikten nu är via högerpanelen. Vansinne.

2. Bevakningsalternativen har reducerats kraftigt, nu kan man bara välja "När en prissänkning sker" och "när priset sänks under en gräns". Nu finns det inget sätt att undvika notifikationer om prissänkningar från skojarföretag.

3. Produktsidornas nya design är som att man använt den gamla versionens fantastiska överskådlighet och tänkt "hur gör vi det här så långt ifrån den gamla versionen som det bara går och hur slösar vi så mycket skärmyta som möjligt". Jag har verkligen ingenting positivt att säga alls om detta. Avgå alla.

Det enda positiva jag hittat är hur man nu från startsidan kan få upp alla underkategorier och deras underkategorier i ett klick, t ex om man klickar på "datorer & tillbehör" längst upp så expanderas den och visar allting. Tidigare såg man bara de populäraste kategorierna.

De jag inte gillar med nya prisjakt är att jag inte ens för nåt resultat när jag skriver in en produkt. Jag får hela tiden, varje gång numera gå in och leta efter den själv genom deras menyer.

Riktigt dåligt, färgvalen är oinspirerande och svårt att överblicka när allt är vitt.
Även symbolerna som nu är förminskade är suddiga. Har inte hittat något som är bättre på nya sidan, men jag gick tillbaka till "Classic" efter första sökningen. Jag har därför inte någon lång negativ lista heller, men av kommentarerna att döma här så har det ju blivit rejält mycket sämre på alla sätt och vis.

Svaret jag fick på min feedback var att sidan inte ännu var klar.

Skicka in feedback!

Senast redigerat 2019-03-19 14:19

Håller med fullständigt. riktigt dåligt, det är inte bara ändrad design utan en bortskalning av en stor del av alla features.

@Venke: Testa att byta ut www till classic i din url så funkar dina gamla filter länkar

Har visat sig nu i efterhand att dom har implementerat gamla filterlösningen i nya designen. Efter texten Filter i vänsterspalten finns det en symbol. Klickar på den så kommer klassiska filterlösningen ovan produktlistan.

Nu är inte nya designen helt kass längre.

"Hej,
Stort tack för att du hör av dig till oss!

Vi förstår att det är viss frustration kring en ny produkt, och att man saknar classic versionen av Prisjakt.

Vår idé med vår nya layout, är att tillsammans med våra besökare kunna skapa den bästa prisjämförelsen på nätet.
Och genom att få in feedback från våra dagliga besökare, kan vi genomföra det målet.

Har du några specifika tankar och funktioner som du saknar?
Inom kort kommer man kunna jämföra produkter igen, vi märkte på feedbacken som ramlade in att denna funktion saknades enormt. Därav såg vi till att skapa den även för vår nya produkt.

Om du kan skulle jag verkligen vilja att du skriver ner all feedback du har och skicka det till mig.
Så att jag kan framföra dina åsikter till våra design utvecklare.

Ha en fin kväll!

Vänliga hälsningar
Sandra
"

Varför lansera en halvfärdig "site" efter att de bett om "feedback" som de inte lyssnat på utan bara kör på, det påminner en hel del om när 99.se skulle förnya sig.

Skrivet av backspace:

vi märkte på feedbacken som ramlade in att denna funktion saknades enormt. Därav såg vi till att skapa den även för vår nya produkt.

Generöst. Varför inte bara uppdatera sidan så den följer standarder för att hamna bra i sökresultaten, samtidigt som man behåller utseendet och funktionerna? Varför börja om helt från scratch och inte själv tänka till och lägga till de funktioner sidan hade tidigare?

Uselt...

Det mest vansinniga är nog att man inte längre ser fler än fyra produkter i bredd vid produktjämförelsen. Hur bred skärm man än har...

Skrivet av pj_vikingsson:

Mycket händer på Prisjakt just nu, med förnyad energi och fokus. Detta är den första, tidiga versionen av nästa generations Prisjakt. Målet är att vi snart får den att fungera bättre än den gamla sajten, baserat på er feedback. Sen bygger vi vidare på en tjänst som i framtiden ska bli ännu bättre för att hitta rätt produkt till rätt pris.

Lite udda filosofi att lansera en halvfärdig/sämre webbplats och sedan be användarna om tips, tyder på att ni saknar en egen vision om hur er tjänst ska fungera och förståelse om hur era användare använder tjänsten?

Nja, när väl gamla Prisjakt försvinner så kommer jag givetvis använda nya. Men verkar tyvärr som om Prisjakt försämrat en sida som var mer i behov av diverse tweaks än en komplett omdesign. Sedan ska vi inte bara gnälla, den nya designen med filter på vänster sida istället för ovanför produkterna som infördes några år sedan var ett ordentlig steg upp. Tyvärr ser det ut som om det skett en försämring i det att produktlista och filter är sammankopplade, istället för i två olika ramar där de enskilt går att rulla och och ner.

Spontant känns det som om Prisjakt gått från en söksida där användarens förmåga att hitta exakt rätt produkt fått stå tillbaka för att istället bli mer lik en webbutik där kunden redan valt produkt.

Och sedan är ju nya grafen för prisutvecklingen helt absurt stor, den måste kunna minskas ner riktigt ordentligt och dessutom få en mindre framträdande plats. Visst är det intressant att kunna se vad produkten kostade 14 månader sedan. Men föga relevant för någon som funderar på ett köp idag.

Senast redigerat 2019-03-20 23:56

Gillar inte den nya designen heller!
Mina skapade listor går inte att göra något med – annat än att ta bort eller redigera – varken jämföra egenskaper eller prisoptimera. Vad det gäller datorprylar så vinner därmed komponentkoll numera.

En bra funktion dock är prishistoriken som uppdaterats till att vara än mer informativ.
Har dock länge saknat en liknande prishistorik för en hel kategori eller sökning såsom RX 580 8GB samt att sålla bort skojjarbutiker från lägstapris-visningarna genom ex. ett lägsta betyg på butiken som får förekomma.

Prisjakt bjuder tydligen in medlemmar till ett feedback-event. Kanske kan vara något för den som kan?

https://www.minhembio.com/nyheter/2871

Edit: Slänger även in länken till formuläret från nyheten på Minhembio:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfTTaz5oZs7jqzZC_Ajs...

Senast redigerat 2019-03-21 15:49: Förtydling

Jag tycker det är rätt kul att inte en enda av er verkar ha noterat att man kan öppna upp det nya filtret och få det att se snarlikt ut det 'gammelgamla' ni alla verka vara så varma i kläderna över.

Skrivet av pj_vikingsson:

Vi vet!

Jag jobbar på Prisjakt och har varit mitt i det här projektet. Uppenbarligen kan vi bli bättre på att kommunicera hur vi tänker och hur vi gör, det tar jag med mig.

Låt mig försöka förklara läget ur vårt perspektiv…

Varför en ny sajt?
Efter många år på en php-platform behöver vi byta till en modernare kodstack för att kunna fortsätta utveckla Prisjakt som vi vill. Två av våra programmerare pratade om utmaningarna i podcasten Kodsnack den 26:e februari.

Fler och fler använder vår tjänst via sina mobiler. Google fokuserar också mer och mer på mobil och vi är tvungna att flytta till en sajt som klarar både desktop och mobil för att kunna hänga med och synas på rätt ställe i sökresultaten.

Varför är sajten helt förstörd?
Vi är långt ifrån klara med den. Vi är fullt medvetna om att vi har mycket jobb kvar runt layout, översikt, informationsdensitet, navigation, filtret, listor, bevakningar, mm, mm. Framför allt desktop funkar inte lika bra som den gamla sajten. Produktsidorna är för långa och svårnavigerade. För mycket whitespace. Det saknas vissa delar från den gamla sajten. Det jobbar många tunga Prisjakt-användare inne på Prisjakt.

För att se till att vi bygger rätt saker i rätt ordning så kör vi ut den nya sajten parallellt dem gamla, så vi får riktig data och feedback från riktiga användare. Vi vet att vi kommer får mycket kritik, men vi tar hellre hård feedback tidigt och fixar det - än att vi gissar vad ni vill och presenterar något färdigtpaketerat om några månader som inte blir bra.

Som ni har sett kör vi den gamla sajten bredvid så man alltid kan växla tillbaka om man saknar något viktigt som inte finns än. Gamla sajten försvinner inte förrän vi tycker det nya funkar tillräckligt bra.

Så, vi behöver er hjälp
Vi betar av problemen och möjligheterna så fort vi kan och vi vill göra det i rätt ordning. Flera av er säger att vi inte lyssnar, men jag kan försäkra er om att vi gör det. Vi har faktiskt ganska bra koll på vad folk säger, pratar om det mycket och tar det som input till vår planering. Däremot kanske inte din favorit-funktion har dykt upp direkt. Vi gjorde tidiga justeringar i planeringen baserat på beta-sidans feedback och det har absolut påverkat vår roadmap framåt.

Vad tycker ni vi ska fokusera på först? Vilka saker från gamla sajten som vi ska flytta över? Vad för annat saknar ni och skulle vilja se på sajten?

Till exempel, vad är det med desktop-läget på mobil som gör det viktigt? Skulle man kunna bygga det så att mobil-upplösningen funkar bättre utan att man behöver låtsas vara en större skärm?

Vi försöker bevaka externa forum (som Sweclockers) men om du vill vara säker på att din feedback kommer in, så använd feedback-boxen på Prisjakt.nu. Där har vi haft 100-tals konversationer med fantastiska användare som har hjälpt oss mycket.

Om några veckor rullar vi ut ett sprillans nytt feedbacksystem som kommer göra det ännu enklare.

Stay tuned...
Mycket händer på Prisjakt just nu, med förnyad energi och fokus. Detta är den första, tidiga versionen av nästa generations Prisjakt. Målet är att vi snart får den att fungera bättre än den gamla sajten, baserat på er feedback. Sen bygger vi vidare på en tjänst som i framtiden ska bli ännu bättre för att hitta rätt produkt till rätt pris.

För mig är avsaknaden av möjlighet att sortera på "inkom på prisjakt" det största problemet. Sen är det generellt sämre överskådlighet.

@pj_vikingsson: varför blanda ihop programkod med design? ha kvar samma filter som vanligt.

@hellskitten: jo såg den när jag klickade på ta mig till gamla sidan. var nära på bli riktigt förbannad hur man kan kalla det gammalt, nej det "ny gamla" ser ut som skit.

Senast redigerat 2019-03-22 03:29
Skrivet av Potatissallad:

Man blir så trött på att alla hemsidor ska göras sämre hela tiden. Mår illa när jag hör "Responsiv webbdesign".

Ja. De som uppfanns responsiv design en gång i tiden gjorde det rätt. Men alla puckon ska efterlikna dem på sitt eget sätt, och har inte fattat de subtila detaljerna som gjorde att det funkade i första hand.
T.ex. så kollapsades inte menyn högst upp på sidan in i en hamburger-meny lika lätt som nästan varje idiot-site gör nu.

Skrivet av Pyoko:

Känns som en typiskt moderniserande och onödig uppdatering "bara för att", utförd av designtomtar som helst ignorerar hela usability-delen av UX.

Man misstänker att de ursprungliga designerna har gått vidare och blivit ersatta av unga tomtar som inte har erfarenhet, kunskap och ögon nog att förstå varför den urprungliga sidan hade varit designad som den varit i första taget.

Förresten, ett sätt att detektera dåliga designers: De använder termen "UX" istället för "UI".

Är jag den enda som gillar den nya sidan?
Nu när chrome extension fungerar att söka med.

Trodde alla bara gnällde i onödan.. Idag behövde jag söka på en sak och vad i? Sidan är ju oanvändbar!

Den nya är helt ok... inget att gnälla över.

I detta avsnittet pratar de om varför det behövdes en ny version.

https://kodsnack.se/301/

Skrivet av yrfhar:

Nu när chrome extension fungerar att söka med.

Det fungerade utmärkt att söka direkt från adressfältet i Chrome på den förra sidan också, innan de ändrade.

Men jag har behövt gå in i Chrome's inställningar för att fixa så att sökning i "classic"-läge på Prisjakt inte ska ge 404.

Skrivet av hellskitten:

Jag tycker det är rätt kul att inte en enda av er verkar ha noterat att man kan öppna upp det nya filtret och få det att se snarlikt ut det 'gammelgamla' ni alla verka vara så varma i kläderna över.

Om du läser tråden så ser du att den detaljen dök upp efter klagomålen framförts. Men det är ju bra att den fick vara med!