Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!

Hur stort chassi har du?

Skrivet av Chris_Kadaver:

Vore trevligt om nätagget fanns att köpa också. Svårt att hitta agg som går att ta hem till sverige utan tull. Har du länk till butik också? Är helt för idén med hemmabygge för m-itx med tanke på det dåliga utbudet i sverige på kompakta lösningar.

Du kan beställa direkt från den sidan, det gjorde jag och jag har för mig att den skickades från Tyskland. Hittade min gamla leveransinformation och den skickades med DHL.

Det knepiga är snarare att hitta ett passande nätagg att driva den med. Kör på beggat nätagg till Alienware M18x och det ger bara 330W.

Ful som stryk enligt vissa men jag älskar denna ATX cube då den är lätt att släpa med sig, om man dessutom är som jag och byter komponenter ofta så är det helt perfekt då den är lätt att bygga i.

Har ett Fractal Design C med fönster. Funkar fint och ser bra ut med komponenterna.

Senast redigerat 2019-04-30 01:00

Förut hade jag full tower då jag behövde ha plats för många diskar (körde en allt-i-allo dator, snurrade även 24/7) men sen jag började använda en skild filserver som snurrar 24/7 och en dator som snurrar bara när den är i användning så övergick jag till miditower. Ser inte heller behov av mindre chassi då kylningsegenskaperna försämras och utbudet är bäst på just miditower så, finns design som passar gemene man.

Fractal Design Define Nano S!

Är så extremt nöjd, sjukt stilrent chassi.

Kör med den här gamla trotjänaren med dator delarna i sign!

Micro ATX minitower son jag försöker knöka in så mycket som möjligt i. Gick nyss loss med borrmaskinen i mitt FD Arc Mini för att få plats med härket till vattenpump som EK försöker pracka på en. Detta var innan jag insåg att jag bara kunde byta ut pumpen mot den där Phyyuuyooba eller vad fasen den heter (har dc-nånting-reservoar och (numera defekt) pump från EK). Kan bli retur således

Skickades från m.sweclockers.com

Jag röstade annat.
Rent tekniskt är min väl ATX Midi men då den är hemmabyggd utan 5.25 och 3.5 bays så är den rätt kort.
Dock är den bred, 22cm pga begränsningar med bockmaskinen och det faktum att jag vill ha 140mm fläkt bak. Så volymmässigt är den som en mindre ATX midi låda men den är rätt effektiv med platsen den tar på skrivbordet då man sparar ungefär bredden av en 3.5" disk på djuper på bekostnad av 2cm på bredden villket jag tycker är en bra kompromiss.

Lådan kan ses i min signatur.

Version 2.0 om den blir byggd kommer använda antigen ATX eller mATX moderkort och en botten monterad SFX nätdel som drar luft utifrån då det ytterligare reducerar dimensionerna.

Jag har ett corsair 650d vill jag minnas. Anledningen var priset var lagom och storleken likaså. Tänker att om en dator är 20 cm hög eller 60cm spelar ju ingen roll om den står vid sidan av bordet. Inte heller de andra måtten spelar ju så stor roll.
Tycker det är tillräckligt trångt att böka i ett miditower då man skruvar ihop sakerna.

1x Fractal Design Array R2 + 1x Fractal Design Node 304 i stapel. Hoppas FD släpper ett nytt chassi med liknande mått så jag kan bygga stapeln högre.

ATX Miditower. Köpt på clas ohlson för ett antal år sedan.

Har ett fulltower ståendes i källaren jag hellre skulle vilja använda. Men det ryms inte i databordet. Gillar stora datorer, utan krims krams.

Skrivet av maweric:

ATX Miditower. Köpt på clas ohlson för ett antal år sedan.

Har ett fulltower ståendes i källaren jag hellre skulle vilja använda. Men det ryms inte i databordet. Gillar stora datorer, utan krims krams.

Stort chassi räknar jag som krimskrams om det verkligen inte behövs för mängder av hårddiskar och annat.

Skrivet av CymbalCrasher:

Stort chassi räknar jag som krimskrams om det verkligen inte behövs för mängder av hårddiskar och annat.

Må så vara. Vi har olika syn på det.
Vi kan ändå vara kompisar

Skrivet av maweric:

Må så vara. Vi har olika syn på det.
Vi kan ändå vara kompisar

Skrivet av COith90:

Nyligen uppgraderat till ett Thermaltake Core P5. Lätt och snyggt att bygga i. Kommer att finnas med under en lång tid framöver.
https://images.pricerunner.com/product/1200x630/1554162195/Thermaltake-Core-P5.jpg

ska med byta till det, Sjukt cleant.

Såg inte XL-ATX så satte det på ATX Fulltower då det är närmast. (Kör däremot ett stort E-ATX moderkort, men det ser litet ut i chassit. )

NZXT H630 Full Tower. Riktigt brett chassi där jag har klämt in 2 st 200mm fläktar i fronten och 2st 200mm i taket.
Förutom dem, så är det ytterligare ett par 140mm:are i botten och en på baksidan.

Ncase M1, I7 9700K, 16GB minne, GTX 1060 aero itx :). Rena drömmen

Skickades från m.sweclockers.com

Antec Torque med Phantek vertical GPU mount massa rgb fläktar(orkar inte ladda upp bild på underverket men liknande denna)
I9-9900K, Asus Strix 2080Ti, Asus Gene XI, Cablemods carbon/red kablar, Asus ROG Thor 850 Corsair H100i Pro Rgb, 32gb Vengeance Pro Rgb 3200, Samsung 970 Pro m.2 1tb, Samsung 970 Evo m.2 1tb

Jag kör Jonsbo V4. Jag behövde bygga om min mATX-dator till att stå i TV-bänken "Bestå" (IKEA) och den var en av få som ens uppfyllde måtten och dessutom tycker jag den ser helt okej ut.

Skickades från m.sweclockers.com

Corsar Obsidian 800D, köpt på komplett, sista kvar med 55% rabatt, kommer inte ihåg vad det landade på, men inget annat chassi kom i närheten i vad man fick för pengarna med den rabatten.

Atx minitower - phanteks p300
Precis lagom för atx moderkort!

Skickades från m.sweclockers.com

Antec P280. Så åt helvete för stort men det var lätt att bygga i

Tur man inte åker på LAN längre... o.O

Jag har ett 800D.

Gillar det verkligen då det är smidigt att bära och så himla lätt att gömma för Sambon nu när man blivit äldre. Jag var verkligen klok när jag var yngre och köpte det största chassit som fanns att köpa.

Thermaltake x71 Tempered glass, ett av få chassin med rimligt pris som sväljer 3 större radiatorer utan problem (360+360+420)

Skrivet av MuLLvaD3n:

Jag har ett 800D.

Gillar det verkligen då det är smidigt att bära och så himla lätt att gömma för Sambon nu när man blivit äldre. Jag var verkligen klok när jag var yngre och köpte det största chassit som fanns att köpa.

Haha hade en polare med en typ lika stor https://c1.neweggimages.com/NeweggImage/ProductImage/11-125-0... sån tror jag.

Den var högre än skrivbordet som den stod brevid om jag minns rätt.

jag har länge kört ett Fractal Design R2, skulle bygga en ny dator och köpte Fractal Design R5, men moderkortet var defekt och jag ersatte det med ett eATX som inte fick plats, så jag letade fram ett extra stort Chieftec fulltower chassi som jag har moddat lite, är osäker på om det är fulltower eller ännu större, finns sjukt mycket plats över moderkortet i alla fall, tror att dom kallade det för "big tower" tror modellen heter Scorpio, större än den vanliga Dragon

Har ett Fractal Design Define C med härdat glas. Otroligt nöjd! Tidigare Corsair obsidian 550D.

Skickades från m.sweclockers.com

Huvuddatorn är ATX Fractal Design Define R3. Har även en ITX Fractal Design Node 304 som står och samlar damm i väntan på vad jag ska hitta på med den.

@thom.g: Det är helt jäkla enorma chassin. Nu när jag pendlar mycket mellan Sundsvall > Göteborg, (jag pluggar), och vill bära med mig datorn så ångrar jag mig något så groteskt mycket. Chassit är svårt att bära, jag måste fälla säten i bilen för att få med det, det väger så in i helvete och är otympligt. Jaja... Det är i alla fall fint.