Permalänk
Medlem

Att flyga med jobblaptop..

...är det ok att packa den incheckat bagage?

Detta kom på tal och jag är lite nyfiken på att se vad gängse uppfattning kring detta är.

Jag är av åsikten att det inte är ok. Jag tänker två primära "skäl":

1. Om något händer med bagaget så finns det risk att du förlorar produktiv tid.
2. Du skulle sannolikt inte stoppa din egen laptop i det incheckade bagaget. Jag tycker ju att man bör vara ännu mera aktsam med prylar som inte är ens egna.

Har ni kanske policies på era arbetsplatser som rör detta? Är du chef och vad förväntar du dig av dina underställda?

Permalänk

@Olegh: fråga din chef?

Permalänk
Medlem
Skrivet av trebrecks:

@Olegh: fråga din chef?

Jag har den i handbagaget under uppsyn så det är en ickefråga.

Permalänk
Medlem

Jag skulle packa den där den får plats. Nu flyger jag mer eller mindre aldrig med incheckat bagage alls så för mig blir det oftast i handbagaget. Men jag skulle nog säga att jag är mindre rädd om jobbdatorn än mina egna så jag skulle lägga den i incheckat om det behövdes.

Permalänk
Medlem

I handbagage. Jag är mer försiktig med andras prylar än mina egna. Jobbdator borde vara prio1 på en jobbresa, utan den blir det sannolikt mindre gjort.

Permalänk
Rekordmedlem

Det beror på, dels så finns det flygsäkerhetsregler som direkt förbjuder att man checkar in en dator om batterikapaciteten är större än 100Wh eller om den innehåller en bränslecell.
https://www.transportstyrelsen.se/sv/luftfart/Flygresenar/Bag...
och datorn kan behöva startas vid säkerhetskontrollen, dessutom så har en del flygbolag själva infört totalförbud för datorer ombord på vissa flygningar till USA och Storbritannien.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.