DAC/AMP till mina AKG 712 Pro

Permalänk
Medlem

DAC/AMP till mina AKG 712 Pro

Halloj vänner

Jag är på jakt att uppgradera mitt ljud då jag känner att mitt nuvarande ljudkort inte levererar tillräckligt till mina lurar. Just nu har jag ett Soundblaster X-fi HD men även om jag inte är nån ljudnörd så märker jag tydligt att det saknas kraft för att driva mina AKG 712. Tydligen ska dom vara ökänt svårdrivna av vad jag hittar online.

Så jag vänder mig till er käre Sweclockare, hjälp att hitta en bra DAC/AMP att göra mina lurar rättvisa!

Har en budget på runt 2-3k, känner inte att jag vill lägga en spänn mer än så... Mina amatörsöron hör nog inte skillnaden på bättre grejer än så ändå!

Tack tack!

Permalänk
Medlem

105 dB SPL/V och 62 Ohm kan man nog inte räkna som särskilt svårdrivet men jag har inte koll på vad X-fi HD klarar eller inte.

Mitt förslag är O2+ODAC. O2 klarar driva det mesta och ODAC är är riktigt bra och sväljer det mesta "normalt" material vad gäller samplingsrate och bitdjup.

De går att köpa från olika ställen i lite olika tappningar men headnhifi har haft utmärkt service när jag jag haft kontakt med honom/dem. De kan även skicka från tyskland (har iaf gjort det tidigare) så att man slipper extra avgifter. De flesta andra skickar från utanför EU.

http://www.headnhifi.com/OBJ_O2_ODAC_digital2

Finns andra varianter med olika in-/utgångar beroende på behov.

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Har denna, https://www.mychifi.se/aune-x1s-dac-horlursforstarkare

bra med kräm i 200mW i 300ohm. Kör mina HD650 och akg 712pro i den. Som du sa, AKG lurarna är "tungdrivna" även fast specsen säger annat, dom skalar mycket bra med bättre kräm.