Permalänk
Inaktiv

Huawei Mate X (vikbar)

Hej vad tycker ni om Huawei Mate X? Jag tycker den var elegantare än Samsung Fold och jag skulle faktisk kunna tänka mig köpa en Huawei Mate X om det ej vore för priset på ca 23 000kr. Det är mycket pengar att lägga på första version av ny teknik
Filmklipp: https://www.youtube.com/watch?v=AXjslAC46ZE
När bilden ej är på ser man att displayen ej var helt slät, men jag bryr mig om hur det ser ut rent praktisk. Vilket återstår att se.

Mer information på svenska, den får 5G, snabb cpu, laddning etc. Det senaste från Huawei i princip allt.
https://www.mobil.se/nyheter/huawei-mate-x-vikbar-med-5g

Jag själv kan tänka mig hur många scenarier som helst där jag med en sådan mobil inte behöver släpa med mig en laptop eller surfplatta överallt. Utfälld är mobilen 8,71", det är bara 1" mindre än en iPad och jag vet många som inom professionella sammanhang gör hur mycket som helst från deras iPad och nu börjar det gå att göra samma sak från en mobil. -Ja iPaden har garanterat x tusen gånger så bra skärm med avseende bild och toothkänslighet.
*edit*
Korrigering 8" utvikt inte 8.71".

Permalänk
Inaktiv

@anon159643: Känner samma, spännande teknik och den ligger hästlängder före Samsungs flexmojäng.. Men prislappen är inte rättvis. Vilket är tråkigt.

Jag köpte Mate 20 X för några månader sen och kan inte tänka mig gå ner till mindre skärm nu.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av anon168673:

@Johan86c: Känner samma, spännande teknik och den ligger hästlängder före Samsungs flexmojäng.. Men prislappen är inte rättvis. Vilket är tråkigt.

Jag köpte Mate 20 X för några månader sen och kan inte tänka mig gå ner till mindre skärm nu.

Ja Mate 20 X på 7.2" är väldigt intressant, troligen ett bättre val för den stora skaran som inte vill vara först med vikbara mobiler.
Priset på Huawei Mate X så ser jag samma som Samsung Fold, den riktar sig till gruppen Early adopters. Bedriver man affärsverksamhet och vill vara först så varför inte? Jag tror dock inte så många vanlig konsumenter kommer att skaffa en.
Men Huawei Mate X enligt de klipp jag såg blev betydligt bättre än vad jag hade förväntat mig och jag ser en intressant utveckling.

Sedan kommer säkert en stor skara gnälla på denna som på min SE P800 mobil från runt 2002. Där jag inte hade intelligens att förstå att vanligt folk inte har något intresse att från mobilen kunna surfa på internet, läsa email, lyssna på musik, spela, ta foto etc. Det är endast jag och typ 3 andra i sverige som skulle vilja göra såna saker från ens deras mobil.

Så jag gissar på att de vikbara mobilerna kan slå igenom men det kommer ta tid. Första steget är att göra dem så bra så att vanliga nördar köper dem och där handlar det nu om att få ner priset. Angående skärmstorlek så gör jag i princip exakt samma saker från mobilen som datorn, detta kräver att skärmen är lite störe.

Permalänk
Medlem

Wow! Detta är intressant. Att man kan vika ihop skiten för extra komfort.

Skrivet av anon159643:

Utfälld är mobilen 8,71", det är bara 1" mindre än en iPad

Huawei Mate X blir 8" som mest.

Här filmar man den på nära håll.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Lafa:

Wow! Detta är intressant. Att man kan vika ihop skiten för extra komfort.

Huawei Mate X blir 8" som mest.

Här filmar man den på nära håll.
https://www.youtube.com/watch?v=SfaYultqh9g

8" jag läste fel.

Herre jävlar vad imponerande telefonen är. Det ger mig deja vu känslor från första gången jag såg texttv och elhissar. Elhissar så körde folk dem upp och ner och alla imponerades. Här ville reportrarna att han skulle vika den fram och tillbaka flera gånger.

Jag hade lugnt betalat 25000kr för telefonen om det ej vore för 2 saker.
1: Kanske redan nästa år kommer det en ännu bättre version.
2: Väldigt mycket pengar för en skör produkt. Alltså det är en produkt man hela tiden bär sig sig i ur och skur, den känns inte som bra skyddad för att tappa i backen. Och när den kostar ca 23 000kr så blir det ett dyrt tapp. (hemförsäkringen gäller att granska)

Nå prismässigt för en utvecklare som tror att dessa vikbara kommer slå så är mobilen ej så dyr.(de köper med obeskattade pengar, d.vs halva kostnaden emot oss andra) Det kan även vara företag som köper mobiler till anställda, men prisnivån trots abonnemang etc känns över konsumentnivå.

*edit* Om man vill ha mycket uppmärksamhet för en inte alltför dyr kostnad så känns denna mobil väldigt självklar idag. Besöker man en kund och visar ens lösning på denna mobil eller om man sitter på arbetsintervju och gör detsamma, så ger det intrycket att man är en person som gillar ny teknik och hänga med.

*edit*
Mer informatorn om telefonen på Huwaies hemsida. https://consumer.huawei.com/en/phones/mate-x/
Jag har aldrig någonsin varit så köpsugen på en mobil som just nu, jag ska kämpa för att hålla mig till nästa version.

*edit2*
En spansk som viker mobilen flera gånger: (Det går att få youtube att översätta texten.)
https://www.youtube.com/watch?v=9BR4cP5Z0UU
Men jag är riktigt imponerad för första versionen, men en sådan mobil skulle jag förändra min livsstil. (även om 8" är lite snålt)

*edit3*
Här en som demonstrerar närbild och på engelska:¨
https://www.youtube.com/watch?v=tHUEVON26aY
Som sagt, otroligt imponerande bortsett från det höga priset.