Hjälp mig "upptäcka" RPG´s!

Permalänk
Medlem
Skrivet av loevet:

@Beginner jag har massvis med tips att ge om JRPG:s, men jag har fått intrycket att det kanske inte riktigt är din kopp té? Rätta mig om jag fått fel intryck, jag ger dig mer än gärna ett tips-bonanza om finfina japanska rollspel

Kan ärligt talat ingenting om JRPG´s annat än FF7. Nämn något så ska jag youtuba det.

Skrivet av Bader:

Har haft lite samma problem ibland, varit jättesäkert på att man kommer gilla ett spel men sedan fastnar man bara inte. Hänt med många AAA-RPG.

Mitt tips är att testa det första Fable, det är lätt att komma in i och inte för mycket tjöt och grindande.

Köpte Fable 1 och 2 till 360an men blev aldrig av att lira. Synd att jag inte testade, upptäckte att konsol inte var riktigt min grej överlag. :/

Skrivet av andreassofus:

har skummat igenom tråden bara så jag kan ha missat men jag ser ingen som tipsat om Borderlands och borderlands 2.
har spelat första på ps3 för många år sen och köpte nu borderlands 2 och det är ju enormt bra och extremt underhållande. Har inte haft en tråkig stund sen jag började. En del humor. över 17 miljoner olika vapen och en helt fantastisk värld med en grymt mysig grafik.

Rekommenderas varmt. Första är bra, men tvåan är bättre på alla punkter så jag hade kört på tvåan direkt.

Tack för tips. Såg nu att jag har Borderlands 2 i katalogen i Steam, vet inte ens hur jag fått tag på det. Troligen via en kille, enda jag har kontakt med i gamla wowguilden som köper bundlar med spel och så får jag koderna till de han har redan.

Kollade lite snabbt på tuben om Borderlands. Ska kolla mer.

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact / Solid | Noctua NH-D15 chromax.black | Kingston Fury Beast Black 64GB (2x16GB) Expo DDR5 / 6000 MHz| ASUS TUF Gaming 1000W Gold - ATX 3.0 | Noctua NF-A14 / PWM / 140mm |Palit GeForce RTX 4090 GameRock 24GB | Kingston Fury Renegade 1TB | Kingston NV2 2TB | ASUS PRIME X670-P WIFI | AMD Ryzen 7 7800X3D | Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 34" | Windows 11 Home Svensk

Permalänk
Medlem
Skrivet av Beginner:

Köpte Fable 1 och 2 till 360an men blev aldrig av att lira. Synd att jag inte testade, upptäckte att konsol inte var riktigt min grej överlag. :/

Finns på steam tror anniversary edition är den med senast uppgraderad grafik men jag är inte 100 på den biten.

Permalänk
Digital fyndjägare

Dragon's Dogma, riktigt bra spel.

Visa signatur

• In My Defens God Me Defend •

Permalänk
Lyxfällan 🎮
Skrivet av Beginner:

Kan ärligt talat ingenting om JRPG´s annat än FF7. Nämn något så ska jag youtuba det.

Det finns många gamla titlar som är suveräna, men som kanske inte skulle uppfattas som så suveräna om man upplever dem idag för första gången. Jag tänker att jag ger några moderna exempel som jag tror kan passa en nyinvigd i genren.

Final Fantasy XII: The Zodiac Age
Den här delen i FF-serien släpptes ursprungligen till Playstation 2 men har släppts i en uppdaterad version till PS4, Xbox One, Switch och PC. Att det är en tillputsad version av ett gammal spel innebär så klart att det inte kommer imponera rent tekniskt, men designen är urläcker och stridssystemet riktigt bra.

Anledningen till att jag tror att det kan passa är att det är en förträfflig kombination av fantasy och Star Wars-osande handling, musik och design. Spelvärlden är stor och fylld med massor av riktigt intressanta sidospår och monsterjakt (hunts). Vissa ogillar handlingen, medan jag gillar den, men jag tror att det kan vara ett bra ställe att börja på om du vill kika på FF-serien. Jag recenserade det åt FZ för ett tag sedan, kan inkludera två videos därifrån på handlingen och spelmekaniken.

Recensionen hos FZ

Nier: Automata
Detta är en hybrid mellan jrpg-estetik och handling och en actionorienterad spelmekanik som med jämna mellanrum växlar till andra sorters speltyper. Handlingen är filosofisk och intressant, och bygger på att du ska spela igenom den flera gånger, helst fem gånger för att uppleva alla sidor av den, men detta är också en av de stora anledningarna till att det blir en så speciell upplevelse. Det är ganska svårt att säga om det kommer tilltala någon som är ny för genren, men det är en oerhört lyckad helhet som jag rekommenderar att du testar på om du är sugen på att doppa tårna i jrpg-genren. Recenserade även det åt FZ för ett par år sedan, kan länka in video även här.

Recensionen hos FZ

Visa signatur

"We're with the press, hired geeks!"
Raoul Duke, Fear n' Loathing in Las Vegas

Permalänk
Medlem
Skrivet av Beginner:

Är zipp i huvudet.

Vill, verkligen vill grotta ner mig och fastna i/för RPG´s men kan inte!

Försökt med ett antal genom åren men ledsnar totalt efter ett tag. Min upplevelse är "överdos av pratpratprat och texttext!"!

Försökt med Baldurs Gatespelen. Falloutspelen, köpte Fallout 4 med passet för att tvinga mig själv till att lira men kanske la ner 20 minuter totalt i spelet. Köpt Witcherspelen. Har nog ytterliggare spel i steamkatalogen jag glömt av.

Laddade ner Pillars of Entity jag fått av en vän igår och startade upp. Efter att ha smädött en smula av allt prat innan jag kom igång för att plocka bär så reagerade min hjärna med att stänga av liret istället och avinstallera.

Ta inte illa upp nu! Jag vet att det är mig det är fel på!

Hur ska jag gå till väga och vad kan jag ta som "insteg" till RPGvärlden?

Varför tvinga sig på något man inte gillar? Jag hade inte slösat en sekund på det.

Permalänk

Ifall JRPG spel fungerar, så har du ju Nier, Tales serien, I am Setsuna.

Permalänk
Medlem

Det gäller verkligen att hitta rätt i djungeln för att inte bli avskräckt från genren. Flera RPGs som många gillar är jag helt allergisk mot, ändå ser jag mig som ett riktigt RPG-fan.

Om du har svårt med diverse typiska PC-rpg spel vilka jag själv generellt sett inte gillar alls, så skulle jag förslå att ta klivet enda bak till SNES-eran. 2D grafik åldras bättre än ren 3D. Ska du spela playstation 1 spel så föreslår jag varianter med förrenderade bakgrunder. Du kanske ska ge final fantasy 6 eller chrono trigger ett försök?

Annars är ju final fantasy 15 eller dragon quest 11 svåra att inte fastna i och båda spelas med fördel på PC.

Visa signatur

Gilla min Guide till sweclockers tävlingen! :D : #12510535

Min Sweclockers-låt som aldrig deltog i Jultävlingen. Enjoy! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g7gof...