Skärmen är svart men har signal till datorn

Permalänk

Skärmen är svart men har signal till datorn

Tjena!

Igår när jag stängde av datorn fungerade båda skärmarna som vanligt. Men idag när jag startade datorn så var ena skärmen svart. När jag går in i bildskärmsinställningar så ser jag fortfarande den andra skärmen där, men de enda upplösningarna jag kan välja mellan är 1024x768 och 800x600. Skärmen som inte fungerar är en MSI Optix MAG27CQ WQHD 144Hz Curved med 2560x1440 upplösning.

Jag använder mig av en DisplayPort kabel och det fungerade som sagt fram tills idag. Skärmen går att starta men är som sagt endast svart. Jag kommer inte in i menyn för skärmen (med hjälp av skärmens knapp). Kör Windows 10 Pro och GPUn är EVGA GeForce RTX 2080 Ti 11GB.

Uppskattar lite förslag till en lösning på detta problem.
Tack på förhand!

Permalänk
Bildexpert 📺

@TheJockson: Testa med en vaktmästaråterställning, dvs dra ut alla sladdar och låt stå strömlös ett tag. Återanslut och pröva sedan på nytt. Steg två är att testa andra anslutningar på skärm och dator, exempelvis HDMI.

Permalänk

@Laxpudding: "Vaktmästaråterställningen" (förövrigt bland det bästa namnet jag hört) fungerade perfekt! Jag fick till och med igång min 3:e skärm som inte ens startat?!

Ett enormt stort tack till dig! Ha en trevlig helg!

Permalänk
Bildexpert 📺

@TheJockson: Perfekt! Vaktmästarens visdomar har räddat mig många gånger och botat alla möjliga märkliga beteenden.