Hur kan man testa om moderkortet är fungerande?

Permalänk
Medlem

Hur kan man testa om moderkortet är fungerande?

Jag skulle byta grafikkortet och såg att det ser ut inte bra med kablar, så gjorde om kablarna. Efter att allt var placerade så datorn startas inte och led lyser inte på moderkortet, förut led;en lyste när datorn hade ström och va inte på.
Så jag gjorde testet för se om nätaggregatet fungerar och det gör det genom att fläkten spinner.
Nu undrar jag om är moderkortet död för led;en lyser inte längre.

Permalänk
Medlem

@Meysam: Enda sättet är uteslutnings metoden. Om allt annat har tagits bort eller ersatts att delar/kablar du vet funkar är det bara moderkortet kvar.

Glapp mm är mer troligt. Ta bort och sätt tillbaka alla delar/kablar. Det har ofta fixat fel trots att man aldrig såg/kände något fel. Glöm inte andra änden av kablarna.

Man behöver bara 5 delar för att alltid få bild.

Moderkort
Processor+Kylare
minne
Nätagg+Kabel
Grafikkort

Viktigt att ta bort allt som inte behövs för små saker som trasig mus, tangentbord, USB kabel, USB pryl, diskar/DVD, kabeln till disk/DVD, chassifläktar, fläktkontroller mm och porten de kopplats till är ökända för att orsaka startfel, ingen bild, död dator mm.

Ibland kan man koppla skärmen till moderkortet men numera behövs också en processor med grafikdel och det separata grafikkortet måste också tas bort HELT. Går ibland att ändra i bios men du behöver laga datorn först.

Permalänk
Medlem

Säkert någon kabel du inte riktigt satt i ordentligt. CPU power kablarna brukar vara boven för mig.

Visa signatur

5600x, x470-f, 3080 10GB

Permalänk
Medlem

Problemet är att led;en lyser inte och det ser ut som moderkortet är död. Men kan det blir så att det går sönder så lätt?

Skickades från m.sweclockers.com