Permalänk
Medlem

Vad ska jag välja?

Jag har tyvärr inte möjligheten att köra min pc med ethernet kabel så jag har köpt ett nätverkskort (Asus PCE-AC56) och en powerline från TP-link för att testa vad som fungerar bäst för mig men jag behöver lite råd utifrån då jag är rätt dålig på nätverk och uppkoppling.

1. Nätverkskortet får jag inte in 5Ghz bandet där jag sitter utan får nöja mig med 2,4Ghz. Då får jag ca 35 mbps/35 mbps och en ping på 20. När jag flyttat pcn närmre routern (bara för att testa med 5Ghz) får jag ca 50 mbps/50 mbps och ping på 9. (Kan ev ge mig på att flytta routern om detta alternativet är bättre än 2an här under)

2. Powerlinen ger 85 mbps/ 90 mbps och en ping på 9.

Tittar man på siffrorna så ger ju powerlinen enligt mig mycket bra ifrån sig men finns det något negativt med denna lösning? Finns det någon fördel att köra nätverkskortet istället för powerlinen trots skillnaden i prestanda? Någon med erfarenheter av att köra poweline under längre tid? Jag har bara testat en vecka.

Killen i butik som jag pratade med sa att nätverkskortet var MYCKET BÄTTRE än powerlinen som enligt honom inte skulle kunna gå att spela online med överhuvudtaget. Känns fel då jag inte alls upplever detta.

Vad hade ni valt och varför?

Permalänk
Medlem

@JacobR: Wifi och powerline har det gemensamt att de är beroende av omgivningen så det är bara vid tester "på plats" man kan säga något om prestanda. Du ska alltså följa det du kommer fram till hemma hos dig.
Däremot är det fortfarande kabel som är det bästa och du kan väl fundera en gång till på det.

Permalänk
Medlem

@JacobR: Om du inte upplevde några problem med Powerline-adaptern jämfört med WLAN så fortsätt köra på den. Det är objektivt den bästa lösningen för dig, om det var den som gav dig bättre hastigheter.

Det stämmer att de bästa WLAN-lösningarna nästan alltid är betydligt bättre än de bäste Powerline-lösningarna, men det var länge sedan Powerline hade så stora problem med stabilitet som folk påstår.